AcasăNewsIon Iliescu: Curtea Constitutionala are o misiune dificila

Ion Iliescu: Curtea Constitutionala are o misiune dificila

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a declarat ca judecatorii Curtii Constitutionale vor avea de luat o decizie grea referitor la validarea referendumului privind demiterea lui Traian Basescu.

Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD si fost presedinte al Romaniei, a comentat pe tema validarii referendumului privind demiterea lui Traian Basescu, spunand ca judecatorii Curtii Constitutionale vor avea de luat, in acest sens, o decizie grea.

„Eu cred ca este o misiune dificila acum pentru Curtea Constitutionala. Eu cred ca si Curtea si Parlamentul trebuie sa delibereze foarte serios acest lucru. Nu mai poate ramane in functie un om care a ocupat functia de presedinte al Romaniei, care a fost suspendat prin vot democratic si constitutional al Parlamentului, supus scrutinului popular unde 50%, ca e formala chestia asta, jocul catorva procente, 8 milioane de romani au cerut retragerea, demiterea domnului Basescu. Asta e o decizie populara incontestabila. A fost artificiala stabilirea pragului de 50,1%. In Europa, cele mai multe tari nu au praguri”, a declarat Ion Iliescu, citat de realitatea.net.

Acesta a adaugat ca Traian Basescu ar trebui sa isi ceara scuze fata de cei opt milioane de romani care, prin votul lor, i-au cerut demisia.

„Dupa ce a dezavuat si referendumul, si bazele sale legale si constitutionale, i-a jignit pe cei care au initiat referendumul. Nu a spus o vorba, macar de scuze, fata de cei 9 milioane de votanti, fata de cei 8 milioane de oameni care i-au cerut demisia. Este o pozitie indecenta fata de cei opt milioane care i-au cerut demisia. Este o pozitie indecentasi necivilizata din partea acestui om care vrea sa ocupe in continuare functia de presedinte al tarii”, a mai spus fostul sef al statului.

author avatar
Ionut Zgimbau
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger