AcasăNewsIon Iliescu: "Ce e aia greva parlamentara; nu se paraseste campul de...

Ion Iliescu: „Ce e aia greva parlamentara; nu se paraseste campul de lupta in acest fel”

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu considera ca notiunea de greva parlamentara este discutabila, apreciind ca activitatea in Parlament este un instrument al luptei politice si ca „nu se paraseste campul de lupta in acest fel”.

„Este in discutie notiunea asta de greva parlamentara. Ce e aia greva parlamentara? Cred ca lupta parlamentara este un instrument al luptei politice si nu se paraseste campul de lupta in acest fel. Altfel trebuie gandite lucrurile”, a declarat Iliescu intr-un interviu acordat cotidianului Ring, raspunzand unei intrebari referitoare la greva parlamentara anuntata de USL.

Ion Iliescu a sustinut ca de fapt opozitia urmareste o limitare a prezentei in viata parlamentara „pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea guvernului”. „De fapt, acestea se si profileaza, nu greva propriu-zis, nu parasirea parlamentului, ci o limitare a prezentei in viata parlamentara numai pe acele proceduri care sa duca la solutia fireasca: demiterea guvernului”, a mentionat Iliescu.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD si PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, inregistrandu-se doar doua abtineri, propunerea lui Victor Ponta ca opozitia sa intre in „protest parlamentar pe perioada nedeterminata”. Victor Ponta a propus ca parlamentarii opozitiei sa intre in „protest parlamentar pe o perioada nedeterminata”.De asemenea, parlamentarii USL au votat propunerea avansata de presedintele PSD Victor Ponta, potrivit careia nu vor folosi in scop personal niciun drept banesc rezultat in perioada protestului parlamentar, banii respectivi urmand a fi „indreptati” catre o directie „vaduvita” de Guvern.

„Basescu este autist”

Intrebat, intr-un interviu pentru ziarul Ring, cum il percepe pe presedinte in aceasta perioada, Ion iliescu a raspuns: „Autist”. „Adica lumea spune clar despre ce este vorba, solicita clar demisia, iar singurul lui raspuns e sa isi dea demisia. Sa faca el primul pas sa demita guvernul si apoi sa-si dea demisia. Asta cere lumea, demisia presedintelui, demisia guvernului, alegeri anticipate parlamentare si prezidentiale. El se face ca nu aude!”, a argumentat Ion Iliescu, referindu-se la protestele de strada si la solicitarile opozitiei.

El l-a acuzat pe Basescu ca „a stat zile in sir si nu a avut nicio reactie, apoi s-a agatat de intalnirea cu ambasadorii acreditati in Romania ca sa faca o expunere alambicata, peticita, despre problemele Europei si nicio vorba despre situatia cu care se confrunta tara si care e raspunsul lui ca sef al statului”.

„Este impardonabila aceasta pozitie a presedintelui ales”, a conchis Iliescu.

author avatar
Ciprian Purice
461 afisari

3 COMENTARII

  1. Domnul Iliesu a uitat de golaniada de pe vremea lui, care a avut o amploare mult mai mare, iar domnia lui in loc sa isi dea demisia sau sa gaseasca o solutie democratica a chemat minerii facand varsare de sange. Pentru acest fapt trebuia sa faca puscarie dar nu a facut, asa ca ar trebui sa ii fie rusine sa se mai agate de paiul din ochiul altuia cand e a avut o barna.

  2. Toate jivinele astea nu stiu decat sa se agate de putere. „Ei” fac parte din acelasi club: cel al potentatilor vremii. NICIODATA nu vor accepta ca un sarantoc, un coate-goale, un muncitor, un sclav, sa aiba dreptul la opinie. Poate se distreaza cu un om simplu, asa cum se joaca un taranoi cu mucii din nas, dar vor simti aceeasi satisfactie a debarasarii de un gunoi cand il vor trimite „acolo unde ii e locul”…

  3. Cat tupeu poate sa aiba jarteaua asta comunista?EL A FOST AUTIST APROAPE 2 LUNI CAND ZECI DE MII DE OAMENI II CEREAU DEMISIA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger