AcasăNewsIon Iliescu: "Basescu a incalcat Constitutia si a dat un semnal electoral"

Ion Iliescu: „Basescu a incalcat Constitutia si a dat un semnal electoral”

Ion Iliescu a declarat, joi, ca, prin discursul sau in Parlament referitor la revenirea salariilor bugetarilor, presedintele Traian Basescu a incalcat prevederile Constitutiei privind atributiile pe care le detine si a dat un semnal electoral inainte de alegeri.

„In primul rand, si de asta data domnul Basescu isi incalca atributiunile constiutionale. El a iesit public ca sa reteze salariile cu 25% si consecinta si altor eliminari din venituri – reducerea veniturilor cu 40%. Nu era atributul sau, era raspunderea Guvernului”, a spus Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a spus ca Guvernul este cel care trebuie sa se ocupe de astfel de chestiuni si sa vina in Parlament pentru a le prezenta. „Sa vedem, sa aiba resursele necesare acest Guvern sa repare masura brutala luata cu doi ani in urma tot la indicatiile presedintelui tarii. Dar cum spuneam, nu este atributul presedintelui sa vina cu astfel de chestiuni. Guvernul este cel care raspunde de asemenea chestiuni, merge in fata Parlamentului, explica orice masuri care sunt luate de natura economica si salariala”, a adaugat Iliescu.El a spus ca anuntul lui Basescu privind revenirea salariilor la valoarea de dinainte este in discordanta cu cel al premierului Ungureanu referitor la reducerea CAS.

„Deci este o discordanta si este, asa cum spuneam, expresia unei amestec al presedintelui tarii in treburi care nu-l privesc, il depasesc. El poate sa consulte, poate sa comande niste chestiuni, sa lase guvernarea sa-si asume raspunderea in legatura cu una sau cu alta. Altminteri apare, si a fost receptat de opinia publica, cu chestiuni de natura demagogica, electorala. Vin alegerile, deci a dat un semnal electoral”, a spus fostul sef de stat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie „reintregite” salariile bugetarilor.

author avatar
Ciprian Purice
158 afisari

3 COMENTARII

  1. Ion Iliescu va ramine in Istoria Romaniei ca CALAUL din Kremlin.Anume datorita acestui ,,Om al Moscoevi,, Romania si-a incetinit cursul istoric cu cel putin 10 ani!!

  2. S-A TREZIT SI TARAIE BRU SA VORBEASCA, DE LA TINE A PORNIT JAFUL PROTEJAT VEZI CAZUL NASTASE, VOICU ETC

  3. Iliescule nu iti este rusine sa vorbesti. Raul pentru popor ai fost tu iar apoi ceilalti au avut grija sa dezvolte. Tu ai distrus acest popor, poate ai uitat cum ai chemat minerii si ne-ai rupt in batai ca sa ramai tu la putere, un comunist care ai calcat pe cadavre. Rusine si sper sa-ti primesti plata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger