AcasăNewsIon Iliescu: “E foarte bine ca Omar Hayssam a fost adus in...

Ion Iliescu: “E foarte bine ca Omar Hayssam a fost adus in tara!”

Vestea ca Omar Hayssam a fost predat, vineri dimineata, Politiei Romane i-a bucurat pe multi romani, dar mai ales pe politicieni. Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat ca este foarte bine ca omul de afaceri sirian a fost adus in tara, precizand ca justitia trebuie sa faca lucrurile ca lumea.

„E foarte bine ca a fost adus, justitia sa faca lucrurile ca lumea”, a spus Iliescu, citat de rtv.net, precizand ca el nu are ce comenta vizavi de cazul Omar Hayssam.

In comunicatul transmis vineri dimineata de Administratia Prezidentiala se arata ca Hayssam a fost predat vineri, la ora 6.40, Politiei Romane, precizandu-se ca „Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei”.

In martie 2005, jurnalistii Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti la Bagdad, iar in data de 5 aprilie 2005, Omar Hayssam a fost retinut insa, desi Presedintia anunta atunci ca sirianul este acuzat de implicare in rapirea jurnalistilor romani, el a fost arestat preventiv pentru infractiuni economice, intr-un alt dosar.

Dupa un an si o luna de la arest, instanta a acceptat sa il elibereze, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse si arestarea lui.

Imediat dupa eliberare, la 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din Romania la bordul unei nave, ceea ce a determinat revocarea din functii a sefilor de servicii de informatii romane, dar si a procurorului general al Romaniei de la acel moment, Ilie Botos.

Omar Hayssam a fost dat in urmarire generala la nivel national si international, in baza unui mandat de arestare preventiva emis in lipsa de catre Curtea de Apel Bucuresti, in iulie 2006.

In 2008, Omar Hayssam a fost condamnat, in lipsa, la 20 de ani de inchisoare pentru implicare in rapirea celor trei jurnalisti, cazul acestuia constituind o premiera in Romania.

Sursa: rtv.net

author avatar
Alina Costache
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger