AcasăNewsIon Diaconescu, presedintele de onoare al PNTCD, a fost inmormantat

Ion Diaconescu, presedintele de onoare al PNTCD, a fost inmormantat

foto: Siviu FILIP

Presedintele de onoare al Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), Ion Diaconescu, a fost inmormantat, joi, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitala.

foto: Siviu Filip

La ceremonie au participat membri ai partidului, alaturi de liderii Victor Ciorbea si Gheorghe Ciuhandu, potrivit Mediafax. Slujba de inmormantare a liderului de onoare al PNTCD a fost tinuta de un sobor de 16 preoti la Biserica „Sf. Spiridon” din Bucuresti.

Ion Diaconescu a murit marti seara, la varsta de 94 de ani. La sfarsitul lunii septembrie, Diaconescu a fost internat la Fundeni, cu probleme cardiace.

Inchis la Jilava si Aiud

Diaconescu a fost membru al Partidului National Taranesc, in perioada 1936-1947, pana cand formatiunea politica a fost desfiintata la cererea conducerii comuniste. Intre anii 1947-1964 Ion Diaconescu a fost inchis in temnitele de la Jilava si Aiud. “Am fost inchis in decembrie ’47 si am fost condamnat la 15 ani, deci, pana in 1962, munca silnica pana in ’62, pe urma m-au trimis pe Baragan, cu domiciliu obligatoriu, inca doi ani si, pana in ’64, cand s-a venit cu decretele astea, de schimbare”, declara Diaconescu, intr-un interviu, potrivit politicaromaneasca.ro.

Dupa Revolutia din 1989, Diaconescu a intrat la conducerea Partidului National Crestin Democrat (PNTCD), conform wikipedia. Politicianul a fost ales deputat in trei legislaturi consecutive – 1990-1992, 1992-1996 si 1996-2000. In perioada 1996-2000, Ion Diaconescu a fost presedinte al Camerei Deputatilor.

886 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aurelian Pavelescu si Vasile Lupu sunt singurii care pot duce mai departe acest partid istoric. Ciorbea vrea sa distruga PNTCD-UL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger