AcasăNewsIon Ariton, cel mai prost ministru din Guvernul Boc

Ion Ariton, cel mai prost ministru din Guvernul Boc

Ion Ariton, fostul ministru al Economiei

Ion Ariton a fost cel mai prost ministru al Guvernului Boc din punct de vedere al evolutiei in fruntea unui portofoliu atat de important mai ales in plina recesiune.

Ion Ariton, fostul ministru al Economiei

Intr-un top al credibilitatii ministrilor din Cabinetul Boc, realizat in octombrie 2011, ministrul Economiei, Ion Ariton, ocupa ultima pozitie din acest punct de vedere, iar daca tinem cont ca in plina criza economica la nivel planetar, increderea este singura parghie ce poate produce efecte pozitive, atunci e simplu de inteles inca o cauza a evolutiei slabe a economiei romanesti.

„Totul se traduce in credibilitate, pentru ca aceasta este esentiala pentru economie. Daca ne uitam la statele din jur, Italia sau Grecia, de exemplu, vedem ca acestea sufera in primul rand de lipsa de credibilitate. In schimb, Spania sau Germania nu au avut aceasta problema”, considera Matei Paun, director la compania de consultanta in investitii BAC Investment.

Fara niciun fel de istorie in domeniul economiei, Ion Ariton a ajuns in functia de ministru, probabil, datorita relatiilor politice din interiorul partidului, fiind omul vreunui „greu” care si-a delegat pupilul in bucata de administratie ce i-a revenit la marea imparteala a Puterii.

Iar daca in alte vremuri, un ministru nu trebuia sa aiba prea multe initiative intrucat lucrurile mergeau de la sine, in aceasta perioada este necesara o implicare vehementa in dirijarea economiei, amanunt ce in mod cert nu poate fi atrbuit unuia dintre cei mai invizibili ministri din garnitura lui Boc. In mandatul lui Ariton, investitiile straine directe in Romania au scazut la minimul ultimilor zece ani, amanunt ce pare sec, dar care produce o reactie in lant pentru economie, care afecteaza populatia prin lipsa acuta a locurilor de munca, intreprinzatorii care au tot mai putini potentiali parteneri de business si implicit statul roman care colecteaza tot mai putine taxe si impozite.

Nici contractele cu „baietii destepti” din energie n-au fost deranjate de prezenta lui Ariton la butoanele ministerului, ele functionand bine-mersi in continuare, ba chiar o parte au fost prelungite cu ani buni, in defavoarea populatiei care achita curent electric la un pret ridicat.

author avatar
eNational
555 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta nu stie ce a condus, pt ca in afara de a numi niste prieteni ca directori la companiile de energie, si de a pradui ceva energie ieftina, nu a fost in stare nici sa vorbeasca cu subalternii dar sa-i mai si inteleaga! Un bou ingimfat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger