AcasăNewsIohannis zapciul!

Iohannis zapciul!

Chiar si flancat de SRI, siguranta presedintelui pare a fi o masca. Sub ea, se simte teama

„Asta este stilul lui Iohannis, a luat cu japca si casele din Sibiu, asa vrea sa ia si aceste institutii care il deranjeaza, pentru ca are atitudini dictatoriale si vrea o putere absoluta. Deci asta este presedintele nostru, Iohannis zapciul”. Vorbele ii apartin lui Liviu Dragnea si se refera la scandalul din Parlament, cand opozitia a incercat sa preia conducerea Camerei Deputatilor prin inlocuirea presedintelui si a vicepresedintelui, pe motiv ca PSD a pierdut majoritatea. Bineinteles ca totul era ilegal, dar opozitia nu se impiedica de asta.

Chiar si flancat de SRI siguranta presedintelui pare a fi o masca Sub ea se simte teama

PNL, USR si PMP vor oamenii lor si pentru asta sunt in stare sa calce in picioare regulamentele, legile si Constitutia. In fond, ce mare lucru mai e Constitutia de cand ultimii doi presedinti au aratat cum poate fi luata la suturi? De ce trebuie sa o respectam noi cand Basescu a facut-o carpa de praf? De ce trebuie sa o pretuim cand Iohannis a transformat-o intr-un apendice al functiei de presedinte?

Ciocoiul de la Cotroceni

Afirmatia lui Liviu Dragnea nu este deloc intamplatoare. Klaus Iohannis se dovedeste a fi tot mai lacom de putere, iar pentru asta intelege sa se foloseasca de toate instrumentele pe care le are la indemana. Vrea nu numai un guvern al lui, acum vrea si Parlamentul lui, pe care sa il conduca din umbra. Sincer sa fiu, nu-l vad pe Iohannis capabil sa conduca ceva. Nu i-as lasa pe mana nici macar un chiosc cu oja si guma de mestecat. Exemplul Sibiului, unde a vopsit cateva fatade si de restul a atarnat flori pe stalpi mi se pare elocvent. Nu este chiar atat de abil si de inteligent pe cat pozeaza. Arogant, ranchiunos, fitilist si de o ingamfare prosteasca, dezvaluie mai degraba imaginea ciocoiului de tip nou, apt de orice ticalosie ca sa-si atinga interesul.

Liviu Dragnea si a dat in sfarsit drumul la voce

Pe Iohannis, spuneam, nu mi se pare ca l-ar da afara din casa cultura si inteligenta. Lacunele serioase la istorie si limba romana spun totul. Apoi, nu cred ca din trei initiative i-ar apartine macar una. Poate una din zece, iar asta numai cu ajutorul consilierilor care ii stau in spate. Dar nici aici, se pare, priceperea si inteligenta nu dau pe afara. E de ajuns sa lecturezi – cel mai bun exemplu – proiectul „Romania educata” ca sa te lamuresti.

Care este termenul?

Klaus Iohannis nu s-ar da in laturi de la o implicare in actiunile de destabilizare a puterii alese prin vot democratic. Este cert, nu mai poate tagadui, a spus-o cu gura lui in conferinta de presa de la Cotroceni, dupa scandalul din Parlament. Mai mult, a incurajat opozitia sa mai incerce pana va reusi. Stop! Sa mai incerce ce? Sa atace ordinea de drept? Nicaieri nu scrie in Constitutie ca presedintele Romaniei are si asemenea atributii, de a instiga o tabara politica impotriva celeilalte. Dimpotriva, scrie ca are rolul de mediator. De asemenea, nu exista niciun articol care sa prevada ca presedintele ar avea voie sa se implice in actiuni si atitudini de nerecunoastere a votului exprimat de cetateni. Faptul ca minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii il enerveaza la culme, in conditiile in care opozitia este in minoritate.

Opozitia ameninta ca va sabota orice sedinta condusa de Dragnea sau Iordache Cu aprobare mai mult ca sigur

Nu am auzit ca in lume sa mai existe presedinti, cu exceptia celui roman, care sa instige si sa afiseze un comportament ca atare. Afirmatiile lui Iohannis, de ieri, sunt de natura a scoate lumea in strada, la o revolta cum nu am mai avut. E de ajuns o singura scanteie ca Romania sa ia foc. Si asta foarte repede, caci 10 august nu a avut efectul pe care s-a mizat, iar Klaus Iohannis, chiar daca nu o recunoaste, pare ca are un termen.

Dosarul, bata-l vina!

Este evident ca presedintele are un amestec in ceea ce s-a intamplat in Parlament, chiar daca zice ca nu. Actiunea sfidatoare si grosolana a opozitiei, cu PNL in frunte, nu a avut loc din senin. Partidul lui Orban, lucru arhicunoscut, nu scoate nici macar un pitigait fara aprobarea lui Iohannis. Apoi, Raluca Turcan, ca si in trecut, este aceeasi portavoce a presedintelui si goarna care da alarma. Pe de alta parte, USR actioneaza tot la ordin, fiind vipusca de la pantalonii generalilor din SRI, caci pentru asta a fost creat. Iar SRI, si aici se inchide cercul, este papusarul din spatele tuturor, inclusiv al lui Iohannis pe care il manevreaza cum vrea, probabil avandu-l la mana cu ceva. Cu ciudateniile monitorizate in timpul retrocedarilor de pe vremea cand era primar sau cu un dosar secret, aflat in posesia altui serviciu, despre care se vorbeste ca niste parteneri externi au facut oferte de nerefuzat pentru a-l frunzari? De aia si zic, sa se intample un asemenea iures in Parlament fara stire si aprobare? Da’ unde ne trezim? Zapciul, deci, vrea si Parlamentul, vrea si tara. Nu pentru a le conduce, caci nu cred ca stie, ci pentru a le manevra, eventual, dupa cum vor altii.

author avatar
Valentin Boeru
3.109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger