AcasăNewsIohannis: "Vreau progres mai rapid pentru legea votului prin corespondenta"

Iohannis: „Vreau progres mai rapid pentru legea votului prin corespondenta”

Constient ca a castigat alegerile prezidentiale de anul trecut mai ales gratie modului in care s-au mobilizat romanii din diaspora, Klaus Iohannis face tot posibilul pentru a scoate la inaintare „legea votului prin corespondenta”.

In aceste conditii, presedintele Romaniei a anuntat, vineri seara, ca „sper sa fiu in situatia de a-i convinge pe parlamentari ca este nevoie de o astfel de lege acum, pentru a permite romanilor din diaspora sa voteze la anul, cand avem alegeri parlamentare”.

Iohannis recunoaste ca s-a ajuns la un acord in privinta votului prin corespondenta, dupa consultarile din aprilie cu partidele parlamentare, si ca exista deja discutii pentru redactarea unei astfel de legi, dar presedintele tarii sustine si ca „mi-as fi dorit un progres mai rapid in Parlament pentru legea votului prin corespondenta”.

Presedintele tarii este de parere ca „romanii din diaspora trebuie sa aiba dreptul nu doar teoretic de a-si exercita dreptul intr-un mod accesibil si facil, garantat prin logistica”.

author avatar
Cristi Ionita
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger