AcasăNewsIohannis vrea sa mearga la rupere cu Crin Antonescu

Iohannis vrea sa mearga la rupere cu Crin Antonescu

Altii sunt de vina, el n-a facut niciun rau in politica

Nu cred nicio secunda ca pe Crin Antonescu l-a lovit din senin dragostea de politica dupa patru ani de absenta totala. Mergea asa, de mana, cu Alina Valean pe o strada din Bruxelles, cand s-a oprit brusc si i-a spus ca il seaca la lingurica de dorul PNL? Iar nevasta-sa l-a incurajat zicandu-i ca se vor petrece lucruri in UE si e pacat sa nu se bage? Bine, asta cu dragostea de PNL e discutabila, important este doar ce se castiga de pe urma amorului politic. Dintr-o data devenit modest, Crin nu vrea functii, nu vrea presedintie de partid sau de stat, vrea doar un loc pe listele de la europarlamentare.

Altii sunt de vina el n a facut niciun rau in politica

De ce vrea un loc pe liste? Domne, el n-ar prea vrea, ca s-a rupt de politica si n-are chef sa auda de ea, dar l-au rugat niste colegi si prieteni din PNL sa participe la alegeri. Cu ce scop, daca nu il mai intereseaza? Pai, ca sa castige, ca doar nu se baga la vreo pierdere.

Genul de jucator hamesit

Sigur ca se vor petrece lucruri in UE. Iohannis e disperat sa prinda postul de presedinte al Consiliului European, Romaniei ii vine randul la presedintia rotativa a acestuia. Alina Valean se retrage, nu mai vrea sa participe la alegerile din 2019 si nici vicepresedinte al Parlamentului European nu mai vrea sa fie. Nu e pacat sa nu fructifice Crin momentul? Nu il intereseaza ca se deschide sau se inchide lista de candidati cu el, nu conditioneaza, nu are pretentii, nu cere nimic. Poate are dreptate, dar ma intreb, daca tot nu vrea nimic, de ce mai tine mortis sa fie pe liste? Am crezut ca pauza de politica l-a mai maturizat. M-am inselat. A ramas acelasi farsor cu discurs ieftin, incropit la repezeala, din care cu greu poti extrage ceva. Este acelasi Crin care a jucat si joaca toate mainile proaste, cu o pereche de optari, in speranta ca poate, la final se combina pe o chinta roiala. Genul de jucator hamesit si incapatanat.

Cine e pentru, cine e impotriva?

Cat credit i se poate acorda lui Crin Antonescu? Din punctul meu de vedere, putin, foarte putin. Naivii n-au decat sa-i acorde foarte mult, e treaba lor. Chiar si acum continua sa spuna ca nu el a rupt USL. E drept ca nici  varianta cu Victor Ponta nu ar fi fost una stralucita, dar el a fost cel care a dat foc fitilului. A uitat prea repede stupoarea creata cand l-a propus pe Klaus Iohannis ministru de Interne si vicepremier. Cu specificatia, pentru cei care au uitat, ca la vremea respectiva, zilele de prezenta ale actualului presedinte in randurile liberalilor se puteau numara pe degete. A uitat, de asemenea, cum le-a jucat propriilor colegi cea mai cretina farsa, aducandu-l de mana pe acelasi Iohannis in PNL si numindu-l prim-vicepresedinte. Chipurile, s-a votat o derogare de la statutul partidului, pentru ca neamtul nu intrunea conditiile necesare. Hai sa fim cinstiti, cine avea curajul sa voteze impotriva initiativei lui?

Zambetul lui Iohannis

Aceeasi mascarada si la alegerea lui Iohannis ca presedinte al partidului, cand, pentru a da o tenta de democratie, acesta a concurat chiar cu Crin pentru functie. Si, ce sa vezi, Iohannis castiga. Bravo! In conditiile astea, privind in urma cu atentie, cine mai crede ca rolul lui Crin Antonescu in alegerea lui Iohannis ca presedinte al tarii nu a fost unul bine regizat? Nu e vorba de rezultatul votului, ci de traiectoria pe care trebuia sa i-o imprime acestuia. De ce sa nu crezi ca Iohannis nu are nevoie si nu vrea sa se foloseasca de serviciile aceluiasi alunecos Crin, dar din postura de europarlamentar? Si ce echipa ar mai face! Ma intreb, nu stiu de ce tocmai acum, daca Vadim Tudor o fi mintit cand a scris ca plata pentru Antonescu, la inscrierea liberalilor din grupul ALDE in Partidul Popular European, a fost de 100 de milioane de euro, plus alegerea sotiei ca vicepresedinte al Parlamentului European. Or, Alina Valean tocmai acolo este. Poate ca si nebunia asta cu vanzarea PNL e tot un joc pe care eu, nepriceput fiind in curvasareala politica, nu il simt, nu il miros. Simt, insa, ca dorinta lui Crin Antonescu de a deveni europarlamentar nu-i degeaba. Mai ales daca ma uit la zambetul lui Iohannis.

author avatar
Valentin Boeru
3.735 afisari

10 COMENTARII

  1. Niste necioplitii care nu au facut nimic si nu face nimic pentru tara se uita numai la buzunarul lor si atata Ne este scarba da iei ca de un rahat care pute si stam mereu sa-l suportam acest rahat care ne-a scarbit

    • După cum scrii de agramat, („nişte neciopliţii”, „neciopliţii care … nu face”, etc), ar trebui să nu ieşi în lume nici până la poartă, căci dovedeşti imediat că necioplit eşti tu. Mâna pe carte!!!

    • askmenoquestions 3:32: ” Foarte bun articol , domnule Boeru ! Felicitari !” Magnificul 11:59: ” Sper ca nici din gresala sa mai citesc delirul acestui nefericit .” Se desprinde un ” questions ” : Cum facem sa primenim tara si sa scapam de ” askmenouti ” ?

  2. merge la dracun-n praznic! de mina cu acest nemernic santajabil care a ales sa fuga! daca plecarea lui a indus stupoare, reintoarcerea sa nu produce decit scriba. un caracter infect!

  3. Cata , postarea ta suna ca „dracuN-N(?) praznic „. Reintoarcerea lui a produs multa SCRIBA ? Scrib =scriitor sau gazetar fara valoare , de obicei aservit unui partid politic . Serios , aici iti dau dreptate ! Felicitari ! Apropo , mai postezi in ” Cotidianul ” cu noutati din Tiraspol ?

  4. Boeru e un jurnalist stupid, lipsit de orice logică, şi se rupe, cu vădită intenţie, de faptele reale care s-au derulat în timp. Ramolitul Ion Diaconescu a distrus PNŢCD-ul. Se uită cum? Făcând o mega-alianţă electorală cu toate ciurucurile (de ex. cu insignifianta Federaţie Ecologistă, etc.) Fiind atâtea componente (fără vreo valoare) în această alianţă electorală, conform legii, alianţa trebuia să obţină un anume procentaj de voturi, pe care ciurucurile nu aveau cum să le adune. Alianţa nu a intrat în Parlament şi, astfel, PNŢCD-ul a ieşit definitiv din politică. Dacă PNŢCD participa singur la alegerile parlamentare (sau doar cu câteva formaţiuni mai credibile) ar fi obţinut procentajul necesar unui singur partid, adică peste 5% şi ar fi intrat în Parlament, unde ar fi fost şi acum. La fel, ramolitul Quintus putea să distrugă PNL-ul, propunându-l pe neamţ, pe Iohannis, dându-l la o parte pe Crin Antonescu şi punând nişte blonde la conducerea partidului. Iar limitatul jurnalist Boeru uită brusc ce şanse avea atunci Antonescu, ce poziţie câştigătoare avea în sondaje, că devenise candidat cunoscut de toată lumea şi mai uită Boeru, jurnalistul ăsta mediocru şi subţirel la minte, că despre Antonescu s-a spus întotdeaun că are cel mai logic şi coerent discurs politic. Au spus-o persoane mult mai inteligente ca Boeru (filozoful şi scriitorul Liiceau, Andrei Pleşu, etc.) Astfel pseudojurnalistul Boeru se face de râs, dar nu e de mirare când eşti slugă PSD-istă şi când jurnalul ăsta e PSD-ist recunoscut. Iar cei ce-l laudă pe Boeru ori sunt şi ei PSD-işti din tată în fiu, ori au memoria alterată.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger