AcasăNewsIohannis vrea ca antreprenorii să vină cu idei către guvernanți

Iohannis vrea ca antreprenorii să vină cu idei către guvernanți

Președintele încă nu a arătat cât rău poate face României

După ce a avut, luni, o întunire de evaluare în care a aflat de la premierul Orban și de la miniștrii Finanțelor, Economiei, Apărării Naționale, Transporturilor și, respectiv, Fondurilor Europene ce măsuri s-au luat în vederea gestionării problemelor cauzate de noul coronavirus, Klaus Iohannis a anunțat că în respectiva ședintă s-a discutat despre „materiale de protecție, despre măști, halate”, dar nu numai.

În acest context, și ținând cont de faptul că există o problemă la nivel mondial, când vine vorba de aprovizionarea cu echipamente de acest gen, președintele a adus în discuție faptul că s-au găsit producători autohtoni care s-au reprofilat și vor produce măști și halate de protecție. „În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Și în acest fel am început deja, cu câteva săptămâni în urmă, să identificăm producători românești, producători români care vin și oferă astfel de materiale. Și primele rezultate n-au întârziat să apară. Am aflat astăzi, în ședință, că deja există producători de-ai noștri care s-au reprofilat, care vor produce măști, alții vor produce halate de protecție pentru medici. Alții deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru secțiile de urgență”, a declarat Iohannis.

Totodată, președintele le-a cerut afaceriștilor autohtoni să vină cu idei către membrii Executivului, în această privință. „Iată, în acest fel, ne ocupă și acest segment și cu această ocazie mă adresez antreprenorilor noștri: fiți proactivi! Veniți cu idei, veniți cu idei către guvernanți, fiindcă suntem interesați să promovăm produse românești în această perioadă cu precădere! Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate”, a subliniat Klaus Iohannis.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger