AcasăNewsIohannis, virusul care îmbolnăvește România

Iohannis, virusul care îmbolnăvește România

Președintele nu renunță. A primit ordin?

Aroganța, cinismul și îndârjirea președintelui României împotriva propriului popor au ajuns în punctul în care Opoziția ar trebui să se alarmeze. Și chiar să ia măsuri concrete pentru a stăvili pornirile iresponsabile ale acestuia, care duc țara spre o criză politică gravă. Experiența ultimelor 48 de ore a demonstrat că Iohannis nu renunță la alegerile anticipate, deși România nu are nimic de câștigat din asta. Singurul beneficiu va fi de partea lui Klaus Iohannis, cel care, până în prezent, nu a reușit să-și treacă în palmares vreo realizare notabilă. Ambițiile lui meschine de a-și impune punctul de vedere cu anticipatele arată ca un virus care sapă în trupul țării până o va pune la pământ.

Președintele nu renunță A primit ordin

Să nu vă imaginați că, dacă s-ar ajunge la alegeri anticipate, România va avea, după aceea, o dezvoltare explozivă. Nu se vor construi spitale peste noapte și nici autostrăzile nu vor împânzi țara. Poveștile astea există doar în discursurile președintelui și în declarațiile televizate ale liberalilor. Nici pensiile nu se vor mări, nici alocațiile pentru copii nu se vor dubla. Cuvântul „social” nu îl veți găsi în programul de guvernare, pentru că liberalii nu sunt interesați de oameni, ci, în cel mai fericit caz, de banii ce se pot stoarce de pe urma lor.

Trai sub spectrul șomajului

Ne vor ajuta alegerile anticipate să o ducem mai bine? Categoric nu. Alegerile înainte de termen nu au legătură cu asta. Ele vizează doar inversarea polilor de putere în Parlament, pentru ca PNL & Co. să-și treacă mai ușor legile și Iohannis să poată conduce discreționar. Cât de benefice pentru români vor fi propunerile legislative liberale? Am rezerve, foarte mari rezerve. Din moment ce Florian Cîțu a declarat la audierile din comisiile speciale că a acceptat amendamente ale USR care erau împotriva cetățenilor, la ce vă așteptați? Până acum, PNL nu a reușit să demonstreze că este interesat de bugetari, decât într-un singur sens. Anume, că 500.000 dintre ei trebuie concediați. Sunt declarațiile aceluiași Florian Cîțu.

Încă un pas spre anticipate

Cei care și-au imaginat că Iohannis a învățat ceva din decizia Curții Constituționale, care stabilea că desemnarea lui Ludovic Orban pentru formarea guvernului a fost ilegală, s-au înșelat amarnic. Președintele și-a continuat nestingherit jocul perfid. A mimat din nou democrația, invitând partidele politice la consultări. Hotărârea lui era însă luată chiar din momentul în care CCR a spus „stop joc”. Aurescu, Ciucă, Orban și Rareș Bogdan au fost doar numele de care partidul condus de el, căci Orban este doar marionetă, s-a folosit pentru intoxicare. Firește, Ludovic Orban nu mai putea fi desemnat, atât timp cât s-a demonstrat că nu putea aduna o majoritate. În condițiile astea, Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu să formeze guvernul. Întâmplător? Sub nicio formă.

Florin Cîțu un premier care nu va intra în pâine

Știa și el că fostul ministru de Finanțe este cel mai dezavuat demnitar liberal și, în mod cert, nu are nicio șansă să coaguleze vreo majoritate. În mod evident, Iohannis a mizat pe faptul că echipa guvernamentală strânsă de acesta nu va trece de votul Parlamentului. Iar asta însemna încă un pas făcut spre alegeri anticipate.

PSD nu mușcă din momeală

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagmarcel ciolacu title=Marcel Ciolacu data wpil keyword link=linked>Marcel Ciolacu<a> are asul în mână Va ști să l joace

Degeaba își compune președintele mutra de „poker face”, este cel mai slab jucător posibil. Oricine îi citește cărțile, cu atât mai mult cu cât nu mai are multe. Și încă o dată cu atât mai mult cu cât nu știe să joace la cacealma. Faptul că-și scrâșnește maxilarele, se încruntă sau se arată preocupat de subiecte majore, în fapt inexistente, nu denotă decât nesiguranța lui. Degeaba mizează pe faptul că Opoziția va vota respingerea guvernului construit de Cîțu, facilitându-i calea spre anticipate, căci n-ar fi exclus ca lucrurile să nu stea chiar așa. Social-democrații, preacurviți în golănii politice, s-ar putea să nu muște momeala. Faptul că Florin Cîțu are la activ două voturi negative la audierile din comisii, plus o moțiune simplă pe care a încasat-o, plus o demitere alături de tot guvernul, s-ar putea să nu-i intereseze câtuși de puțin. Au simțit capcana lui Iohannis și atunci, ca și în cazul lui Ludovic Orban, vor avea grijă să nu existe cvorum. Mai există și soluția de avarie, dar pentru asta le trebuie curaj. Votează guvernul și, până la alegeri, îl toacă de nu mai rămâne nimic din el și din liberalii ce se vor ascunde în spatele lui Cîțu.

Hai cu suspendarea!

Există însă și posibilitatea ca PSD să conteste la Curtea Constituțională desemnarea lui Florin Cîțu. Este lesne de demonstrat că totul e doar un tertip de-al lui Iohannis, care știa dinainte că acesta nu poate strânge o majoritate și că scopul desemnării, aidoma celei a lui Ludovic Orban, este votul negativ al Parlamentului. Dar dincolo de toate acestea există și varianta suspendării lui Klaus Iohannis. E dovedit că reduce politica la un joc personal, că vrea să transforme Parlamentul în propria-i feudă și că, în loc să permită o guvernare eficientă, târăște România într-o criză profundă. Totul cu un scop meschin, provocarea de alegeri anticipate. Pentru că așa vrea el și nu renunță la ambiția lui. Urâtă boală s-a prins de România.

author avatar
Valentin Boeru
8.548 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger