AcasăNewsIohannis versus Ponta, bataie dura pe Codul Silvic: "Afirmatiile premierului sunt foarte...

Iohannis versus Ponta, bataie dura pe Codul Silvic: „Afirmatiile premierului sunt foarte grave”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, si Victor Ponta, premierul Romaniei, au un duel aprig, dupa ce primul a decis sa retrimita catre Parlament legea Codului Silvic.

Victor Ponta l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca este influentat de anumiti lideri ai Partidului National Liberal care au legatura cu Holzindustrie, unul dintre principalii jucatori de pe piata prelucrarii lemnului.

Klaus Iohannis nu a vrut sa lase lucrurile asa si a tinut sa precizeze ca „afirmatiile premierului despre traficul de influenta la nivelul presedintelui sunt foarte grave”.

„Am luat act cu surprindere de declaratiile premierului Victor Ponta. Este fals ca oameni din anturajul meu s-au intalnit cu reprezentanti ai unor procesatori de lemn si ca a fost facut trafic de influenta la nivelul presedintelui. Nu a existat nicio discutie pe aceasta tema. Ne-am bazat doar pe un document venit de la Consiliul Concurentei si in care ni se atrage atentia ca exista riscul de infringement. Nu doar presedintele, ci si premierul are datoria sa vegheze ca legislatia romaneasca sa fie in concordanta cu cea europeana”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Presedintele Romaniei sustine ca a solicitat Serviciilor sa se implice in acest caz si vrea sa se stabileasca in mod clar „daca informatiile detinute de premier se confirma sau nu. Pentru ca daca informatiile se confirma, trebuie sa se ia masurile care se impun, si daca nu se confirma, primul ministru va raspunde pentru aceste afirmatii. Insinuarea unui trafic de influenta la nivelul presedintelui nu poate fi clasificata ca o simpla afirmatie a premierului spusa pentru a parea mai interesant la televizor”.

author avatar
Cristi Ionita
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger