Cauta

Iohannis, un presedinte de decor

Klaus Werner Iohannis a ratat ocazia de a-si termina mandatul in liniste. Fara probleme, fara zbateri, fara prea multe probleme pe cap. Parlamentul i-a oferit prilejul de a se bucura cat mai mult alaturi de doamna Carmen, cu zambete, cu multa dragoste si cu plimbari nesfarsite pe ce munte vrea el, fara obligativitatea semnarii condicii de prezenta la Cotroceni, lunea, la ora 9. A fost o oferta superba, dar, pe care, din motive care scapa logicii elementare, a respins-o in stilul lui butucanos.

Presedintele e revoltat ca i se reduc atributiile Nu e adevarat Tot el va uda ficusii de la Cotroceni

Acum, ca Parlamentul, care a hotarat eliminarea avizului CSAT la numirea sefului DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, este majoritar pesedist, n-ai ce face. Asa a iesit la alegeri. Lumea a spus ca e mai bine asa. Daca era tare in cuget si in muget, iesea castigator partidul care-l sustine pe Iohannis, dar n-a fost sa fie.

CSAT, „panaceul universal”!

Nici nu inghitise bine galusca cu Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, unde nu mai numeste el directorul, presedintele sau ce o fi el, ca Iohannis a mai primit inca una. Una atat de mare, incat i-a ramas in gat si e pe cale sa se sufoce, cel mai probabil de nervi. Parlamentul, spuneam, a hotarat ca seful serviciului secret al Ministerului de Interne poate fi numit si fara avizul CSAT. Atat i-a trebuit lui Iohannis. S-a facut negru la fata de suparare, ca atunci cand tara nu i-a tinut pardesiul si a dat cu el de capota masinii. „ Asta este o eroare, o greseala sau cum vreti sa o numiti. Este o institutie militarizata si nu poate functiona fara avizul CSAT si punct”!, a tunat el. Aoleu, Sire, stati calm ca va ia tensiunea si iar o dati in balbe in limba romana, caci eroare si greseala sunt acelasi drac. Nu e de ajuns ca numai cu putin inainte ati spus ca, „la noi in tara, CSATeste folosit pe post de panaceu universal”? Cum? Pai daca panaceu inseamna remediu universal, mai trebuie inca un univers? Si ce sa faca CSAT cu doua? E la misto sau chiar nu stiti?

PSD ii vrea binele

Presedintele, spuneam, a facut explozie la decizia Parlamentului. Iohannis considera ca e numai mana PSD la mijloc. Partidul asta, secondat de ALDE, incearca sa-l elimine din ecuatie si sa reduca rolul lui de presedinte. Insa nici el nu va sta cu mainile in san, ci va ataca legea la Curtea Constitutionala. Eu cred ca nu a inteles nimic din ce s-a intamplat in Parlament. PSD ii vrea binele, mai ales cand il vede cat e de tensionat. Vrea sa ii creeze mai mult timp de odihna si de plimbare. Sa poata planta bujori de stepa la terenul de golf de la Pianu, in Alba. Sa vada filme cu Winnetou si Donald Duck. Sa o scoata pe doamna Carmen la o Menemen in Piata Romana, la o clatita in Centrul Vechi, ma rog, chestii din astea ce tin de existenta lumeasca. Politica? Mai domol cu ea, e prea stresanta. Conducerea tarii? Sigur, nu i-o ia nimeni, pentru ca romanii mai trebuie sa bea si ei o sampanie la Bruxelles, prin reprezentanti. Nu il scoate nimeni din decor. Doar va fi fixat ceva mai bine.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version