AcasăNews„Iohannis umilește toți miniștrii; nici măcar eu n-am făcut asta”

„Iohannis umilește toți miniștrii; nici măcar eu n-am făcut asta”

Traian Băsescu a criticat miercuri seara decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu remania Guvernul condus de Viorica Dăncilă, precizând că acesta și-a depășit atribuțiile.

Foto Twitter

Klaus Iohannis a împins lucrurile mai departe decât trebuia. Deoarece s-a schimbat structura Guvernului, cei 3 miniștri trebuie să poftească în Parlament. Dânsul a ținut să-i umilească pe fiecare în parte. Recunosc că eu nu am făcut-o în 10 ani. Pe această remaniere, președintele nu avea atribuțiuni. Dânsul trebuia să discute problema celor 3 după ce treceau prin Parlament”, a declarat Băsescu pentru televiziuni.

El a declarat că regretă decizia președintelui de a respinge propunerea Danei Gîrbovan.

„Este un regret că s-a respins candidatura doamnei Gîrbonvan; era o șansă uriașă ca după ce legile au fost făcute foarte ambigue, legile au fost făcute de procurori, era timpul să avem și un judecător. S-a pierdut ocazia de a avea un ministru judecăror. Nu știu dacă doamna Dăncilă va menține lista. Gîrbovan a renunțat”, a mai precizat fostul președinte.

El a mai declarat că guvernul poate pica doar prin moțiune de cenzură sau prin demisia premierului.

„Dacă se obține votul parlamentului, președintele este obligat să țină cont de vot. O propunere de aprobare a 3 miniștri care nu va trece, nu permite căderea Guvernului. Guvernul poate să cadă prin moțiune de cenzură sau demisia primului ministru”, a concluzionat Traian Băsescu.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
658 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bine tu ai tinut-o pe Nuti la Dezvoltare 8 ani atat de mult ai iubit-o, nu ai schimbat 100 de ministri in 4 ani. Pana la urma o ia si plavanul pe urmele
    tale de la atata sampanie de investire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger