AcasăNewsIohannis, ”tradat” de PSD-ALDE

Iohannis, ”tradat” de PSD-ALDE

Presedintele s-a bucurat degeaba: nu capata suspendare, ramane cu Kovesi pe cap

Oricat ar parea de ciudat, suspendarea – amenintarea suprema cu care actuala putere spera sa-l aduca la ascultare pe Klaus Iohannis – ar fi in realitate o adevarata pleasca pentru presedinte. Cum insa pesedistii nu au curajul sa riste un esec la referendum, Iohannis ramane cu necazul pe masa Cotroceniului.

Presedintele s a bucurat degeaba nu capata suspendare ramane cu Kovesi pe cap

Oricat ar sustine-o pe Kovesi, din convingere sau poate de frica dupa cum spun unii si altii, Iohannis nu ar putea sa fie decat fericit daca soarta il dezrobeste de responsabilitatea luarii unei decizii in cazul revocarii sefei DNA. Suspendare i-ar veni manusa actualului presedinte din moment ce revocarea va pica in sarcina interimarului Tariceanu. In plus, circul inerent unei suspendari va determina ”strada” sa stranga randurile in jurul lui Iohannis, ii va readuce langa el pe dezamagiti, ii va influenta in favoarea lui pe inamicii PSD-ului – pe scurt va reprezenta cea mai eficienta campanie electorala pentru un al doilea mandat prezidential. In plus, se stie ca romanii se tavalesc dupa victime, ca urmare cota lui Iohannis va putea creste spectaculor fara ca el sa faca sau sa spuna ceva destept. Toate avantajele unei suspendari sunt insa spulberate de lasitatea pesedistilor care se tem ca dracu’ de tamaie de un referendum. Mot peste fricile pesedistilor pune partenerul lor Calin Popescu Tariceanu, care nu renunta la visul de a se muta la Cotroceni.

Tariceanu s-a prins de capcana

Disperat pe bune sa ajunga presedinte, Tariceanu nu doreste sa-si ostilizeze din start electoratul de dreapta prin semnarea decretului de revocare a Codrutei Kovesi. Daca interimar la Cotroceni ar fi Dragnea, este fara doar si poate ca Tariceanu ar cere suspendarea lui Iohannis dimineata, la pranz si seara. Cum insa lucrurile nu stau asa iar el ar fi cel care ar intra insemnat negativ in ochii dreptei in cursa pentru Cotroceni, Tariceanu a pus practic cruce suspendarii lui Iohannis si asta pe motiv ca Romania este in prag de a prelua presedintia Consiliului UE iar asta inseamna ca ”sase luni de zile ochii Europei vor fi atintiti catre noi si vreau sa nu fie tensiuni politice”. O bomboana pe coliva suspendarii a pus si liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a decretat: ”In acest moment nu vad motive de suspendare a presedintelui si ar fi greseala poate cea mai mare din punct de vedere politic un demers de suspendare in acest moment a presedintelui Iohannis”. Un presedinte care ramane astfel cu problema Kovesi pe cap. Ghinion.

author avatar
Simona Badulescu
477 afisari

2 COMENTARII

  1. eu cred ca tariceanu vorbea romaneste astazi, cand, referitor la suspendare, a invocat stabilitatea si faptul ca urmeaza preluarea presedintiei la consiliul europei. deci tocmai tariceanu nu e de acord cu suspendarea, in timp ce dragnea vorbea de „toate armele parlamentare si constitutionale”. deci, simonica, get your facts straight, cum ar zice partenerul nostru strategic

  2. eu mai degraba vad o frica a lui tariceanu de a-si asuma revocarea. daca e suspendare fara demitere cum spunea nicolicea, psd nu are nici un motiv de ezitare ca nu pierd nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger