Cauta

Iohannis, ti-ai furat-o!

Niciun presedinte roman nu si-a luat o palma mai usturatoare ca cea incasata de Klaus Iohannis. Au mai fost huiduiti, dracuiti sau injurati, dar asta face parte din protocolul popular al simpatiilor. Unul a fost improscat cu cerneala, altul a fost scuipat in plina figura de ziceai ca l-a lovit un tzunami, dar nu te poti pune de-a curmezisul iubirii poporului, indiferent de forma de manifestare. Insa, sa te duci la Guvern fara a fi invitat si, pe deasupra, sa faci ture intre penibil si ridicol in fata televiziunilor prezente, nu s-a mai intamplat.

Presedintele s-a dus la Guvern sa caute o pisica neagra care tocmai plecase de acolo

Cine i-a facut figura lui Iohannis, voit sau nu, a reusit din plin. KWI s-a facut de ras asa cum se pricepe el mai bine. Si se pricepe, nu vorba. A crezut ca prin prezenta lui intempestiva la sedinta de Guvern va rupe pisica in doua, aratand cine e jupanul. Insa, la Guvern, surpiza, nu era nicio pisica.

Nu l-a invitat nimeni

Buba pe care Iohannis spera sa o sparga era discutarea unei Ordonante de Urgenta privind gratierea si completarea unor legi penale. Documentele fusesera trimise catre institutiile interesate cu o seara inainte. Dornic sa marcheze inaintea tuturor, SRI l-a informat pe presedinte ce se va discuta a doua zi. Cum a aflat? Asta-i acum! Prin mijloace specifice muncii, cum sa afle? Altii spun ca mai multi jurnalisti au discutat pe o retea de socializare ca Iohannis ar trebui sa fie prezent la Guvern, ca nu cumva sa scape la Monitorul Oficial documentele deja parafate. Jurnalisti pe care, daca ii cauti, constati ca sunt grupul etern de aplaudaci si postaci, un fel de substitut de SRI pentru viata civila. Este foarte adevarat ca presedintele are dreptul sa participe la sedintele de Guvern, conform Constitutiei, dar prevederile respective se refera doar la probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. Sa fi ajuns gratierea, peste noapte, o chestiune de politica externa sau de aparare? Exclus! L-a invitat premierul Grindeanu? Categoric nu!

Gafa dupa gafa

Cert este ca, ajuns la Guvern, Klaus Iohannis si-a furat-o cum nu se astepta. Degeaba a incercat sa dreaga busuiocul, laudandu-i pe toti si declarand ca este foarte multumit de activitatea lor. De abia asa a facut-o si mai lata, deoarece, cu doar o zi in urma, tocmai lansase un alt atac la adresa majoritatii. Degeaba a dat-o pe dupa plop ca a convenit cu Grindeanu, inainte de sedinta, ca gratierea sa fie intai discutata cu institutiile abilitate si supusa dezbaterii publice. A dat-o din nou in bara, pentru ca urgenta presupune cu totul altceva. Greu cu DEX, nu-i asa?  Pare ca Iohannis este de acord ca Romania sa plateasca anual o amenda de 85 de milioane de euro (ca urmare a Deciziei-pilot a CEDO, care sanctioneaza conditiile inumane din penitenciare, la care se adauga si despagubirile pentru detinuti), in loc sa mai goleasca, prin gratiere, o parte din puscarii. Asta nu ar mai fi gafa daca ar anunta ca plateste el, din buzunarul lui. In fine, bomboana pe coliva a pus-o premierul Grindeanu cand, iesind la declaratii, a spus ca de sosirea lui Iohannis a aflat de la SPP-ul din paza Guvernului, care fusese anuntat de sepepistii din escorta coloanei prezidentiale. Asa, din mers, de parca Iohannis s-ar fi dus la fosta prima soacra a tarii. Si, ca tacamul sa fie complet, Grindeanu a declarat ca Guvernul nici macar nu avea pe ordinea de zi discutarea Ordonantei cu gratierea. Si atunci, ce cauta Iohannis la Guvern? Doar cat sa prezideze o sedinta ordinara? Urat si-a mai furat-o!

Calare pe un cal de lemn

Ca lucrurile erau aranjate pentru o sarja de cavalerie a lui Iohannis la Palatul Victoria o demonstreaza si agitatia de pe retelele de socializare, unde tinerii frumosi si liberi se mobilizau pentru scandal in strada in toata tara. Cum insa premierul nu avea pe ordinea de zi discutarea gratierii, Iohannis a aratat tuturor cum da el atacul la Guvern, calare pe un cal de lemn.

De ce-o fi intuneric noaptea?

Prestatia prezidentului lasa de dorit din ce in ce mai mult. Abia dupa trecerea lui Florian Coldea in rezerva a prins curaj si a declarat ca serviciile secrete nu trebuie sa se amestece in politic, si nici politicienii in sfera serviciilor. Este o mostra de gandire care scapa logicii elementare. Asta arata ca pana acum s-a mers pe principiul lui daca da, da, si daca nu, tot da? De ce abia acum? Numai el stie. Si nu spune. Apoi, timp de o saptamana, a tacut chitic in scandalul declansat de dezvaluirile lui Sebastian Ghita. Nu cumva tocmai din cauza faptului ca stia foarte bine cum a ajuns presedinte, cu sprijinul nemijlocit al SRI? Probabil. Dar nu o va recunoaste vreodata. El este convins ca a ajuns presedinte pentru ca lumea il iubea inca de pe vremea cand descoperea de ce este intuneric noaptea.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version