AcasăNewsIohannis, știi în ce te bagi?

Iohannis, știi în ce te bagi?

Zeci de fronturi, nicio victorie

Oricât ar încerca să o ascundă, Klaus Iohannis este depășit de situație. S-a întins pe multe fronturi, deschizând războaie, dar după cum merg lucrurile are slabe șanse să ducă vreunul până la capăt. Dominat de comoditatea lui ajunsă proverbială, nu este omul care să țină nici măcar la o bătălie, darămite la mai multe. Va eșua sub propria lui incapacitate de a termina ce a început.

„România Educată” ar fi un exemplu. Dincolo de înșiruirea unor cuvinte pe hârtie nu s-a mai întâmplat și altceva. Cu un președinte cu dificultăți de exprimare în limba română, țara nu va fi niciodată prea învățată. „România normală”, anunțată ca program de țară în al doilea mandat, nu arată că s-ar îndrepta spre așa ceva. Cu atât mai mult cu cât, din câte se vede, nici lui nu-i este prea clară normalitatea pe care bate monedă.

Pînă unde merge?

Ideile cuprinse în programul lui sunt contrazise de realitate. Nimic din ce spune nu are susținere. În materie de sănătate e un dezastru total. Mai ales acum, când ne confruntăm cu epidemia de coronavirus. Klaus Iohannis a lansat, cu ceva vreme în urmă, bătălia împotriva corupției. Efect zero, pentru că flagelul s-a dezvoltat, în loc să scadă. Dosarele respinse sau achitările pronunțate spun totul. Acum a dezvoltat tema naționalismului, declașând o luptă al cărei rezultat este previzibil. A început un război pe trei fronturi. Unul împotriva PSD, vizând trădări naționale imaginare. Al doilea, împotriva românilor pe care i-a instigat nejustificat la ură. Al treilea, chiar împotriva unei bune părți a propriului electorat, știut fiind faptul că maghiarimea l-a votat în  permanență. Nu va câștiga nimic. Paralel, duce un război cu toți români, prelungind starea de urgență când altceva s-ar fi impus. Mai are un război și cu economia României, achiesând la idei abramburistice de redresare a ei. Dacă sunt doar gândurile lui, cu atât mai rău. În ceea ce privește reinstaurarea unei vieți normale, e dezastru pe linie. Măsurile restrictive impuse nu arată că ar proceda foarte bine. Vrea restricționarea liberei circulații și după data de 15 mai, dar deputații i-au dat deja de veste că vor bloca inițiativa dacă nu se va vota o lege în acest sens. Și-a pus în cap și lumea medicilor, după ce le-a promis bonusuri, dar nu s-a plătit niciun leu. Discursurile rostite la oră exactă, dincolo de faptul că nu transmit nimic, arată cât este de nesigur. Și, în condițiile astea, războaie îi mai trebuie? E greu de admis, dar a ajuns să declare război propriului popor prin strângerea șurubului în fel și chip. Iohannis, chiar știi în ce te bagi?

author avatar
Valentin Boeru
4.423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger