AcasăNewsIohannis și voința poporului prostit

Iohannis și voința poporului prostit

Dragostea de putere îl dă de gol pe adevăratul Iohannis

Cine e de vină că CCR a pronunțat o soluție în care întrebările lui Klaus Iohannis de la referendum, după ce au fost bătute de mână în castron, s-au tăiat precum icrele? Cred că Dragnea. Cine e de vină că, peste noapte, președintele mediocru spre slab și-a decoperit cunoștințe de drept cu care a încercat să epateze târgoveții? Gașca de penali, desigur, care în loc să-l lase să doarmă, l-a pus la lucru cu gândirea juridică. Cine e de vină că Iohannis râdea ca… râdea ca… mai bine treceți peste asta, râdea deci, nu a fost în stare să reproducă întrebările în conferința de presă? Televiziunile, desigur, că n-au tăiat faza la montaj și ne-au lăsat să-l vedem așa cum e el. Și l-am văzut.

Dragostea de putere îl dă de gol pe adevăratul Iohannis

Iohannis solicitase Parlamentului să aprobe referendumul pe justiție. Un referendum despre nu se știa ce, pentru că nu avea întrebări. Voia să consulte poporul în legătură cu ce gândea el, dar poporul habar n-avea ce-i trece lui prin cap. Și atunci, la ce să-i răspundă lumea? Păi ce, credeți că pe el chiar îl interesa?

Treaba lui e să plece

Pe Iohannis nu l-a preocupat niciodată ce și cum gândește lumea despre ideile lui. E de ajuns, bănuiesc, să pună SPP la numărat scuipații din jurul Cotrocenilor și se lămurește repede. Lui i-a fost întotdeauna de ajuns că se simte genial și președinte și că provine dintr-o familie atestată documentar din secolul al XVI-lea. Mare lucru, ce să zic! Să nu ne lăudăm cu asta, căci un prieten de-al meu susține că ai lui au documente din care reiese că familia lui boierească era cunoscută cu un secol înainte să vină ai lui Iohannis. Și, mai zice el, există și un act prin care un neguțător sas, pe nume Iohannis, recunoaște că mai avea să plătească alor lui 11 pungi cu galbeni. Se pune? În fine, nu mai contează. Treaba lui Iohannis nu este să-și dea importanță nici cu cine e, nici cum stăpânește el normele de Drept. Treaba lui este să-și termine mandatul și să plece. Sau să piardă alegerile, ca să fiu mai explicit.

Primiți cu backhand la Cotroceni?

Curtea Constituțională, spuneam pe la început, a luat la bani mărunți întrebările din referendum și, să vezi surpriză, a găsit că respectă doar normele de legi Iohannis, nu și normele de drept române. Unele cu altele nu se potrivesc.

Curtea Constituțională a tăiat președintelui elanul

Primarul de la Cotroceni voia ca faptele corupție să nu beneficieze de amnistie și grațiere. De ce? Presimțea că ultimul condamnat important poate ieși din închisoare și se lasă cu un pic de răzmeriță? Curtea a arătat cât se poate de clar că întrebările nu au fost corect formulate  și că „nu a existat o informare completă cu privire la toate detaliile de ordin juridic și tehnic pe care le presupun cele două întrebări, nefiind respectate recomandările reținute de Comisia de la Veneția”. Vai de mine, Comisia asta nu e aia pe care Iohannis ne-o bagă sub ochi ca pe-un balaur mondial? Cum, mai e și de partea românilor? Păi de ce nu zici așa, domnule, că ți-o trimitem cu un backhand când ți-e lumea mai dragă.

Sfântul Pafnutie al golfului

Șase milioane și jumătate de cetățeni au răspuns favorabil lui Iohannis la întrebările formulate. Jubila sasul atestat documentar din secolul al XVI-lea de mama focului. Și chiar avea de ce. Prostise votanții atât de ușor încât cred că nici lui nu-i venea să creadă. Așa că, până nu se răcea treaba, a pus-o de un acord politic național cu partidele de opoziție, care s-au repezit să pupe mâna stăpânului. Un acord cu drumul european și alte prostii care, puse cap la cap, nu scot nici măcar un sfert de idee clară.

România a făcut coadă la dusul de nas

Putea să-i spună Drumul Sării sau Drumul Taberei, Calea Cângași sau Calea Văcărești, efectul ar fi fost același. Țeapă! Numai bună de înșelat poporul de prostiți din vorbe, care se uită la el ca la Sfântul Pafnutie jucând golf. Adică se minunează.

Fără prostiți, de unde mandat?

Putea să lase Iohannis nesancționate decizia și motivația Curții Constituționale? Nu, pentru că rămânea cu onoarea nereperată și cu orgoliul mototolit. Replica lui trimite în pauza de râs până și pe avocații stagiari. „Trebuie respectată voința poporului. Este datoria partidelor parlamentare de a găsi forma cea mai potrivită prin care să transpună în legislaţie opţiunea cetăţenilor”. Care popor? Ăla care nu știe de ce a mers la referendum? Ăla care nu a înțeles nimic din cele două întrebări? Ăla care a votat de parcă absolvise Dreptul la facultatea din comună? Dacă s-ar mai face un referendum, cu o singură întrebare, „Știți ce înseamnă grațiere și amnistie?”, abia atunci s-ar vedea cam pe cine a laudat Iohannis și, în egală măsură, a prostit. De ce l-a apucat pe Iohannis grija de poporul ăsta taman acum? Păi, dacă nu-i prostește și la alegeri, el cum își mai ia un mandat?

author avatar
Valentin Boeru
3.032 afisari

7 COMENTARII

  1. Iar pe aratura , a revenit meteahna lui Niculaie din Morometii cand ii venea randul la friguri ( ” nu stii ca doua zile ma lasa si una ma ia ?” Iar Iohannis ? Hantanitul potailor la turul pantalonilor il lasa rece , cainii latra , sasul trece tantos in turul 2 ( posibil sa castige din primul tur cu lotul de manechine desemnat in competitie ).” Ce desfiguranta este invidia ! Unii sufla in lumanarile altora doar ca sa fie vazuta mica lor luminita ! RAUTATEA SE NASTE DIN PROSTIE , INVIDIE SI FRUSTRARE . CRITICA , ATUNCI CAND NU ESTE INDREPTATITA , ESTE UN FRUCT VENINOS AL RAUTATII , AL INVIDIEI SAU EFECTUL UNEI RIDICOLE PARERI EXAGERATE REFERITOARE LA CAPACITATI PROPRII CARE , IN REALITATE , NU EXISTA .Cel mai bun camarad al educatiei este caracterul . Nu fi lipsit de respect nici fata de tine , nici fata de ceilalti . Un om care se respecta nu-si tolereaza nici o impolitete ! De retinut : Ceea ce este cu adevarat valoros la un om este exact partea pe care n-am inteles-o !”

  2. Nosferatule , nu uita ca si americanii s-au saturat de Trump . Cand vrei sa pari fioros si sa crezi ca esti Charlie Manx , aseaza-te in genunchi si canta menuete de Debussy la flautul zbarlit cu gusa pana lacrimeaza propolis , e mai bine decat sa sugi sange . Nu-i asa , vampirica , mancurt rapanos ce se crede Dracula de Rabnita ?

    • Tore , treci pe ultra-scurte ca bazaie rau , aseaza-te pe santul ulitei sa se propage unda , Perushim , Pentatenhul , Tanakhul , Maleahi sau Halakha au legatura cu TORA , nu cu Tore var cu Gore . Shalom .

  3. Se spune ca in afara consilierilor declarati Dl Presedinte mai are si cel putin unul nedeclarat.Specialist/specialisti . Referendumul l-a facut dupa consultarea cu consilierii. Sa vada daca va avea impact la populatie si a avut. Daca insa s-a gandit ca aceata ii aduce un plus major la alegeri s-a inselat. Poporul care a votat si-a exprimat parerea fara legatura prea mare cu Dragnea si mai mult cu toti coruptii. De care s-au saturat.Doar Justitia in slujba dansului s-a conformat si l-a condamnat pe Dragnea. Desigur pe anti PSD nu-i pun la socoteala. Bumerangul inca nu a actionat in cazul Dlui Johannis.Are imunitate ca Presedinte. Desigur nu totala dar la noi este totala pentru ca populatia de rand majoritara nu are educatia Constitutiei si a legilor tarii (si nici nu se doreste aceasta asha) cum sunt ele si se confrunta cu ele doar cand este fortuit obligata sa se apere in procese si atunci cu un avocat alaturi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger