AcasăNewsIohannis si politica sfidarii

Iohannis si politica sfidarii

Presedintele pare a fi convins ca ignorarea unei probleme inseamna si rezolvarea ei

In sfarsit, adevaratul sens al spuselor lui Klaus Iohannis, imediat dupa numirea lui ca presedinte, si-a aratat nuditatea gretoasa. „Voi face o altfel de politica” a insemnat, pe rand, politica vacantelor personale, apoi a dezinteresului, a ocolirii subiectelor fierbinti. Apoi, a insemnat politica lingusirii UE, a muteniei, a incitarii la razboiul romanilor cu romanii, a jignirilor grobiene, a confortului personal si a tupeului impins dincolo de limitele functiei. Si lista nu e completa. Acum, cetateanul scos presedinte de calculator isi exhiba cinic inca o fata a politicii pe care o pracrica. Politica sfidarii.

Presedintele pare a fi convins ca ignorarea unei probleme inseamna si rezolvarea ei

Decizia CCR privind conflictul constitutional creat intre presedinte si Guvern este cat se poate de clara si fara sanse de ocolire. Iohannis trebuie sa semneze decretul de revocare a Codrutei Kovesi.

S-a sunat alarma

Intr-un stat intelept si civilizat, problema s-ar rezolva repede, fara atata scandal si luari de pozitie. Nu insa si in Romania, unde drumul spre normalitate este blocat exact de catre cei pusi sa-l desteleneasca. Orban, presedintele PNL, a sunat adunarea printre juristii partidului, ca sa se gaseasca in regim de „Stejar, extrema urgenta!” modalitatea prin care Iohannis sa nu fie nevoit sa semneze un asemenea decret. Imposibil de inteles si de acceptat. Deciziile CCR sunt general obligatorii, fara drept de contestare si fara posibilitatea de vira pe langa ele. Acelasi clocot si zbucium e si la Cotroceni, unde, spun sursele, consilierii isi prajesc creierii in incercarea de a gasi o solutie de a ocoli problema. Nici aici deciziile CCR nu sunt obligatorii? Raspunsul nu ar fi greu de aflat daca iei in calcul declaratia alesului de calculator cand a pierdut procesul cu imobilul dobandit prin fals: „Decizia instantei ma nemultumeste”. Ce daca era o hotarare definitiva si irevocabila? Lui nu i-a placut si gata. Nu-i limpede?

Nici doctorii nu-i mai vindeca

Nu pot da lucrurilor tuse fine si elegante, care sa nuanteze discret si zambitor tabloul. Si nici nu este cazul. Atat timp cat cauti sa gasesti solutii prin care sa nu respecti legea, este doar sfidare. Atat timp cat toate unitatile militare ale SRI din presa au fost mobilizate la atac impotriva Curtii Constitutionale tot sfidare se numeste. Ceea ce se intampla acum depaseste imaginatia omului normal la minte. CCR este linsata mediatic si din strada. Intre paranteze fie zis, imi povestea un amic, cetatean cu simtul onoarei, ca pe ici pe colo, protestarii abordau subiectul prin prisma unei lovituri de stat pe care a dat-o Curtea Constitutionala. Stiu ca este o idiotenie fara limite, dar nu m-as mira sa aud vorbele astea si pe holurile de la Bruxelles. Nu de alta, dar si acolo sunt cetateni in fata carora specialistii in psihiatrie se dau batuti, nu exista leac pentru asta. Altii, experti in cretinisme si manipulare ieftina, pretind ca trebuie suspendata activitatea CCR pana la reformarea ei completa. Trebuie modificata urgent Constitutia, ca autoritatea presedintelui sa fie deplina. Asa, ca un dictator, e bine? Trebuie judecati toti cei care vor sa-l transforme pe Iohannis in subordonat al ministrului Justitiei. De ce toate astea? Pentru ca cetateanul de la Cotroceni a pierdut partida? Tara bolnava, intaratata de un cetatean obsedat de putere.

Domnul de la Cotroceni nu simte

Ludovic Orban sustine, si el, ca e o lovitura de stat data de cei sase judecatori care au pecetluit votul. Rasplata pentru achitare sau doar o criza de disperare? Nu trece cu Xanax, mai ales daca te bantuie si gandul unui referendum? Basescu urla ca Iohannis trebuie sa spuna ca nu semneaza niciun decret de revocare. Bine, aici e vorba de un caz patologic. Ambasada SUA spune ca urmareste indeaproape evenimentele. A mai spus asa si cu alte ocazii, cand isi proteja starleta anticoruptiei, asa ca nu ma grabesc cu aplauzele. Am vazut ce a iesit. Si nici la Comisia Europeana, care a zis ca nu se baga, e treaba noastra ce facem aici. Mai degraba am incredere sa-mi las motanul sa treverseze singur strada, decat in Juncker. Se vede treaba ca vantul european a inceput sa bata altfel in Romania? Poate, dar Iohannis nu simte nimic. El are treaba doar cu sfidarea. A fost politica lui, semanand o permanenta neincredere in institutiile statului. Nimic din ceeea ce nu i-a placut lui, obligatoriu nu a fost bun. Toate astea ma fac sa cred ca cetateanul scos presedinte de calculator nu va da in branci cu semnarea decretului de demitere a sefei DNA. Ne va sfida in continuare.

author avatar
Valentin Boeru
2.379 afisari

8 COMENTARII

  1. Cine este Generalul,zis Mutalakul tafnos,arogant,sfidator etc.,ce urmeaza sa se deplaseze in conditii cat mai confortabile la stapanii ce i-au facut cadou functia de guvernator al coloniei pentru a primi noi instructiuni? sa raspunda cel mai vopsit politician=cocota santajabila,supranumit si Organ.Numai ludovic stia si stie in ce armata Mutalakul a primit acest grad,singura neclaritate a ramas cu cate stele.

  2. Zice în Constituție că „CSM îndeplinește rolul de instanță de judecată , prin secţiile sale, în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi a procurorilor, potrivit procedurii stabilite prin legea sa organică. În aceste situaţii, ministrul justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au drept de vot.” ?
    Deci, CSM pronunță hotărâri judecătorești atacabile doar la ÎCCJ ?

  3. Constituția României

    ARTICOLUL 129
    „Împotriva hotărârilor judecătoreşti, părţile interesate şi Ministerul Public pot exercita căile de atac, în condiţiile legii.”

    Deci, opinați că ministrul de la justiție a procedat conform reglementărilor legale și constituționale , iar CCR s-ar fi pronunțat conform reglementărilor legale și constituționale, referitor la hotărârea judecătorească a CSM, CCR pronunțând o decizie cu caracter obligatoriu într-o soluție de competența unei instanțe judecătorești, unde Constituția nu stabilește atribuții directe decât CSM și ÎCCJ ? Deci, ministrul de la justiție a contestat decizia CSM la președenție și CCR deși Constituția reglementează că soluționarea contestațiilor este de competența ÎCCJ ?

  4. Pai e președinte care vegheaza constituția, el nu e constitutionalist e presedinte care asculta sfatul expertilor constitutionali care au decis lejer de 6:3 nu barabara 5:4, oricum e suspendata momentu asta dupa decret pleaca. Nu stiu cum a asteptat presedintele atat… Sa presupunem ca raportul Toader e partinic dar a castigat Curtea iar deciziile ei sunt irevocabile. In plus presedintele a aflat de la Sri de protocoale secrete. E atunci o demiteam si scapam sa mai fac de ras si Armata Romana dupa o săptămână am aflaa de protocol si cu Armata… Nu merita, eu in 3 zile sint demis oriunde, se bate apa in piua cu tantica asta de 6 ani spre paguba romana. Tre sa ne a axam pe tineri economie si prosperitate. Aici reforme antimafia se impune.

  5. Deia nu comenteaza ambasadele si presa straina pt ca la ei Curtea Constitutionala reprezinta Dumnezeul statului de drept pe Pamant. Nu e for superior.

  6. Cand ai astfel de protocoale de ating toata
    fiinta statului, te intrebi dar unde erau pozitionati procurorii ce luptta cu coruptia unor astfel de oportunisti vremelnici.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger