AcasăNewsIohannis si PLM, mahmuri in prima zi de scoala

Iohannis si PLM, mahmuri in prima zi de scoala

Presedintele vrea o Romanie educata. Si ne opunem noi?

PLM, ca sa n-avem vorbe in caz ca are chef de proces, este ministrul Pop Liviu Marian de la Educatie. Iar Iohannis este cel care, anul acesta, nu a mai vorbit de Uniunea Europeana la deschiderea anului scolar. O fi uitat? Dar ce frumos a cuvantat el in fata elevilor: „Proiectul national «Romania educata» se dezvolta, dincolo de vocile stridente, de scandaluri, de polemici sterile, adunand impreuna pe toti cei care pot da o mana de ajutor, in mod constructiv, profesionist si mai ales coerent. Acesta este si modelul de scoala pe care imi doresc sa il avem in Romania”.

Presedintele vrea o Romanie educata Si ne opunem noi

Ce tare! Asta e buna de Bacalaureat, subiect unic: „Cautati proiectul national «Romania educata» la librarii si aratati cu degetul, pe harta, unde se afla scoala de care vorbeste Iohannis”.

La un pas de Nobel

Nu se putea ca presedintele sa nu profite de ocazie pentru a da cu caramizi in geamurile Guvernului caci – nu-i asa? – nu a pregatit cum se cuvine inceperera anului scolar. Nu am fost acolo unde vorbea el, dar cred ca batea apropouri ca aleile nu au fost bine maturate, iarba nu era tunsa regulamentar, elevii aratau deja plictisiti de mascarada asta care se repeta an de an si profesorii asteptau marirea salariilor.

Liviu Pop stie sa si scrie corect numele Suficient pentru a fi ministru

Ca nu toti elevii nu au manuale e o problema? Nu! De ce sa fie? Se intampla in fiecare an in tara in care lui ii place sa fie presedinte. Ma rog, doar lui. Nu cred nici ca scolile darapanate ar fi un impediment pentru inceperea anului scolar. Sunt aceleasi pe care le stie si el inca de pe vremea cand era un biet profesoras de tara si, mai apoi, inspector scolar de provincie. Si, cu toate acestea, macar alea din Sibiu au dat tarii genii la fizica, dar numai dupa ce au trecut prin meditatiile lui generatoare de candidati la Nobel.

Guvernul e de vina

Ca se fac schimbari majore in invatamant, aproape an de an, ar fi un incovenient? Nu! Poate ca educatia bajbaie, nimic de zis, dar nu mai tare ca tara asta, careia, cand incearca sa-si gaseasca drumul, ii sufla cate un presedinte in festila si o lasa pe-ntuneric. Altminteri, zice ca a creat grupuri de lucru cu profesori, cu parinti si cu elevi, cu experti, cu ONG-uri, cu reprezentanti ai mediului privat. Care au facut ce? Concret! Atata ciopor de lume buna pentru un rezultat la care nu s-a ajuns? Atata munca si stradanie doar ca sa-i poata scrie cineva un discurs mai de Doamne ajuta, diferit, cat de cat, de altele? Sigur, pentru neajunsurile astea trebuie sa fie de vina Guvernul, caci altcineva n-are cine. En gros sau la bucata? Nici macar amanuntul asta nu e cuprins in discurs, ca sa inteleaga lumea mai bine.

Jupan la sotron

N-ai cum sa nu intuiesti ca ministrul PLM e cel aratat cu degetul. Dar si el, cata vina sa aiba? E la fel de buimac ca si Iohannis. Unul s-a trezit ministru, celalalt presedinte. Ce vina are el ca exista clase 0 cu 36 de copii? A fost recolta buna acum sase ani, ar fi spus ministrul Daea. Ce daca n-are timp invatatorea sa le arate cum se deseneaza literele? Nu e treaba lui. Ce daca scolile au toaleta in curte? Nu e treaba lui, el e profesor, nu constructor. Ce daca peste 60% dintre elevi nu pot intelege semnificatia unui text scris? Sunt altii care nici acum nu au inteles ca o Euopa cu tari de mana a doua este acelasi acelasi drac cu o Europa cu doua viteze. „Se pare ca de fiecare data inceperea noului an scolar pe unii ii ia prin surprindere”, a tinut presedintele sa mai arunce o caramida spre Guvern. Pe ministrul PLM, mai putin. Asta e nivelul maxim la care poate evolua. Ca n-a aflat, e alta poveste. Mai degraba pe Iohannis, care a venit cu aceeasi formula prafuita de a arata cine-i jupan la sotronul cu „Romania educata”.

author avatar
Valentin Boeru
1.176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger