AcasăNewsIohannis și liberalii în război cu lumea

Iohannis și liberalii în război cu lumea

În a patra zi de weekend, astăzi adică, președintele își adună talibanii de partid la o ședință ce se anunță grea. Cum de muncește Klaus Iohannis în weekend, în loc să se odihnească? Păi, când vine vorba de țară, de națiune și de partid, nu stă pe gânduri prea mult. Pentru el, sacrificiul este icoană și literă de lege chiar și în a cincea zi de weekend. Dacă ar fi fost vorba doar de o întâlnire în care să se dezbată, de exemplu, devalizarea României, sigur nu ar fi venit. Dar pentru el este o ocazie de a mai sări la gâtul social-democraților. Este încă un prilej ca, ieșind la declarații, să ne aducă aminte că, fără el, ne mânca Ciuma Roșie pe toți.

Tranformarea liberalilor marca Băsescu în liberali marca Iohannis se face sub Orban

Nume grele, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Emil Boc și alții se vor aduna la întâlnire. Chestii de bugete pentru primării, finanțări și rectificări bugetare. De când se ocupă un președinte de banii de asfaltări, de cișmele și toalete publice, nu se știe. Dar, până la urmă, ce să facă? Țara trebuie să-l vadă cum muncește și se zbate pentru România modernă și prosperă.

Decorul de ședință

Orban nu poate lega o propoziție coerentă  despre guvernare

Cred că Iohannis ar fi preferat să-și savureze starea de bine la Sibiu, în căldura căminului conjugal. Dar a trebuit să iasă din așternuturi pentru a discuta cu liderii partidului. Ce s-a pus la cale nu vom afla niciodată, cum nu am aflat nici după întâlnirea cu Mugur Isărescu, Oban și Vasile Cîțu. Este vorba de cea de a doua, când Cîțu a spus că ar fi nevoie de 30 de miliarde de euro, Isărescu și-a făcut cruce,după care fiecare a plecat la treaba lui, fără a se mai face vreo declarație. Sunt bani, nu sunt, avem de unde să-i luăm sau nu, avem resurse pentru mărirea pensiilor, astea nu mai contează. Important este că s-au întâlnit. Atât. Mă întreb dacă totuși s-a întâmplat ceva serios atunci. A fost ca un film la care poporul a fost invitat, iar la final actorii i-au dat pe oameni afară din sală și au plecat și ei acasă. Nu mă aștept ca astăzi protagoniștii să dea autografe. Vor vorbi prin unica gură a partidului, Klaus Iohannis. Nu Orban, căci, atunci când apare Marele Înțelept Politic, Orban devine decor.

Despre ce vorbim?

România îl are pe Cîțu ministru de Finanțe. Și la ce-i folosește?

La ora la care scriu nimeni nu știe, concret, de ce președintele se întâlnește cu liderii liberali. Site-ul Președinției e chior pe ziua de azi. Nu există evenimente! Cu semnul exclamării în coadă, de parcă ar fi o bucurie sau o urare. O agenție de știri spunea încă de dimineață că se vor discuta probleme vizând finanțările primăriilor, rectificarea bugetului etc. Și pentru asta este nevoie să vină europarlamentarii? Poate se discută despre cum să se dea cu prafuri speciale ca să nu mai apuce PSD să ridice capul. Poate se discută ce măsuri trebuie luate ca să se afle și ei în treabă. Alte surse spun că se va discuta și despre măsurile de relaxare care vor fi luate de guvern începând cu 1 iunie. Nu știu la ce se referă, concret. Guvernanții, împreună cu Marele Agent Sanitar, iar și-au dat singuri peste glezne. Se laudă la fiecare intersecție cu măsurile lor care aleargă virusul pe coclaurii patriei. Asta în timp ce mai multe studii din străinătate arată că, după 72 de zile, virusul se stinge de la sine. La noi au trecut deja spre 90. Despre ce vorbim?

Orb de răzbunare

Poate or discuta și despre coronavirus, deși nu văd ce rol au europarlamentarii în asta. Și, ajungând la epidemie, sigur se va relansa războiul contra PSD. Că, dacă ei lăsau depozitele pline, nici măcar nu se apropia virusul de noi. Cred că tot PSD va fi de vină și că procurorii le-au luat liberalilor urma în dosarele cu achiziții ciudate. Klaus Iohannis nu vede că, în pofida campaniei de spălare la față, PNL a luat-o rău la vale. A rămas calat pe războiul lui contra social-democraților, pe care vrea să-i scoată țapi ispășitori pentru orice. Inclusiv pentru starea dezastruoasă a economiei. Inclusiv pentru neputința lui Orban de a se exprima cu subiect și predicat în materie de guvernare. Inclusiv pentru incapacitatea lui, de Iohannis zic, de a conduce în mod coerent. Este un război pe care, în lipsa priceperii la altceva, și-a pus în cap să nu-l piardă. E atât de orbit de dorința lui încât nu vede că s-ar putea să nu-l termine. Evident, din niște motive care îi bat la ușă și pe care, de asemenea, nu le vede.

author avatar
Valentin Boeru
2.444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger