AcasăNewsIohannis şi Dăncilă, reacţii după atacul de la Kabul, soldat cu decesul...

Iohannis şi Dăncilă, reacţii după atacul de la Kabul, soldat cu decesul unui român

Iohannis si Dancila au batut palma

Situaţia din capitala Afganistanului a ajuns, cum era de aşteptat, şi în atenţia şefilor celor doua Palate: Cotroceni şi Victoria.

Astfel că atât preşedintele, cât şi premierul au reacţionat pe marginea atacului – considerat drept unul terorist – care a afectat misiunea românească din Kabul şi a ucis un compatriot, rânind un altul.

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au condamnat ”ferm” atacul de la Kabul, transmiţând condoleanţe familiei românului care şi-a pierdut viaţa în urma atentatului sângeros.

Redăm în cele ce urmează, integral, reacţiile preşedintelui şi, respectiv, şefei Guvernului:

  • Klaus Iohannis
    „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 3 septembrie a.c., un mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu moartea unui reprezentant al misiunii diplomatice a României și rănirea gravă a altui cetățean român.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Condamn cu fermitate atacul terorist laș care, din păcate, a pus capăt vieții unui cetățean român și a rănit grav un alt cetățean român din cadrul Ambasadei României la Kabul.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat.

Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional.””

  • Viorica Dăncilă:
    ”Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit. Acest act de o cumplită cruzime în care au fost uciși mai mulți cetățeni străini și peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea și nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaționali, în lupta împotriva terorismului.

Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniți le doresc multă sănătate și putere pentru a se recupera cât mai rapid.

Guvernul României își reafirmă sprijinul pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității durabile în Afganistan.”

449 afisari

2 COMENTARII

  1. Doamnă premier cand nu aveti reacție la ce se intampla in in MAI,sa nu aveti mari pretenții sa va mai creada electoratul,aveti un expert la frontieră care va papuseaza non stop

  2. Papagalul de la Cotroceni s-a trezit vomitind ineptii !!!
    Nimeni nu are nevoie de compatimirile lui !!!
    NIMENI !
    El e deja istorie si in curind va zbura din viata politica !
    Un antisemit feroce, ca toti cei din neamul lui !!!
    Iar Dacila ii va lua fotoliul de sub cur, trimitindu-l direct dupa Dragnea, dar pe bune, nu printr-o facatura !!!
    Cit despre cei ce-l iubesc pe iohanis, sa li se intimple ce zicea Poetul Nepereche : „Cine-ar indragi strainii / Minca-i-ar inima ciinii” !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger