AcasăNewsIohannis si Ciolos au fost la Peles

Iohannis si Ciolos au fost la Peles

Presedintele si premierul s-au deplasat la Sinaia pentru a prezenta Familiei Regale condoleante pentru moartea Reginei Ana.

Klaus Iohannis nu ne-a facut de ras. Nu „a urmarit cu ingrijorare” decesul Reginei Ana, dupa cum ne asteptam sa se exprime. Impresionat de moment, de mobilierul pe care si l-ar fi dorit la Vila Lac 3 dar si de prezenta sobra a Principesei Margareta, a uitat sa mai ceara demisia vreunui lider politic ce-i sta in gat. La plecare, lumea a respirat usurata. Toti se asteptau sa gafeze, rostind plin de cucernicie si in stil personal: „Cu ocazia prezentei mele la catafalc, va doresc condoleante fericite!”

Punctual ca un neamt, Klaus Iohannis a descins ieri, la ora 10, la portile Pelesului, unde a fost intampinat de Principesa Margareta si Principele Radu. Dupa ce a depus o coroana de flori langa fantana arteziana aflata pe terasa, presedintele a intrat in castel, unde s-a reculos cateva momente la catafalc si a semnat in cartea de condoleante. ”Compasiunea si regretul meu profund pentru disparitia Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei. Simplitatea si caldura umana a Reginei Ana, precum si exemplul personal de comportament si loialitate o aseaza intre simbolurile Romaniei contemporane. In aceste momente de adanca tristete, transmit condoleantele mele intregii Familii Regale. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!”, a scris Klaus Ioahnnis in cartea pusa la dispozitia demnitarilor veniti la Peles pentru a aduce Reginei Ana un ultim omagiu. Citeva ore mai tarziu, premierul Dacian Ciolos plus cativa dintre ministrii sai au ajuns si ei, cu un microbuz, la Palatul Peles. Spre deosebire de seful statului, Ciolos a avut de infruntat o ploaie sanatoasa, care a facut necesara folosirea umbrelelor. In mod curios, premierul si ministrii nu au fost asteptati in afara castelului de principii Margareta si Radu, asa cum s-a intamplat in cazul tuturor oficialitatilor ajunse, ieri, inaintea lor la Peles. Or fi cei doi principi alergici la tehnocrati, cine stie.

Familia Regala britanica nu vine la inmormantarea Reginei Ana

Desi intre Casa Regala a Romaniei si cea a Marii Britanii exista legaturi de familie (bunica Regelui Mihai, Regina Maria, a fost nepoata directa a Reginei Victoria a Angliei), niciun membru al Familiei Regale britanice nu va participa la inmormantarea Reginei Ana. Conform anuntului facut de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Regina Elisabeta a II-a va fi reprezentata la funeralii de Adam Sambrook – insarcinatul cu afaceri al Ambasadei, in timp ce Printul de Wales, Charles, va fi reprezentat de Contele Tibor Kalnoky.

author avatar
Simona Badulescu
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger