AcasăNewsIohannis si atentatul de la Arcul de Triumf

Iohannis si atentatul de la Arcul de Triumf

La plimbare prin Romania grosolaniilor bine facute

In februarie 1994, un obuz tras de musulmani a lasat pe asfaltul Pietei Merkale din Sarajevo 68 de morti si 200 de raniti. Am primit informatia ca televiziunile internationale asteptau explozia pitite la un colt de strada, dupa cum fusesera convocate in secret. Am zis ca nu e posibil, dar au transmis imediat imagini in toata lumea, iar credulii se minunau de reactia lor rapida, fara sa stie sau sa simta aranjamentul. Informatia mi-a fost confirmata in decembrie 1995, cand directorul de atunci al Canalului international de televiziune al Serbiei mi-a pus la dispozitie casetele inregistrate de ofiteri ai serviciilor de informatii sarbe. Ce sa contesti? Ca nu a fost aranjament?

La plimbare prin Romania grosolaniilor bine facute

Intamplarea asta veche de 24 de ani, fara legatura cu zilele noastre, mi-a venit brusc in minte luni seara, cand Iohannis se plimba cu bicicleta spre Herastrau. Mai bine zis, dadea tarcoale parcului in asteptarea televiziunilor la care se uita mirat, de parca nu ar fi stiut ca au fost convocate. A fost ceva spontan pentru ochii prostimii care inghite orice. Cam la fel de spontan ca blatul de la Merkale.

Ne ia de prosti

SPP nu are decat sa inventeze tot soiul de povesti cretine despre plimbarea lui Iohannis, dar un presedinte n-o ia din loc pe unde vrea el. E o facatura de cea mai joasa speta, ca si cum ai crede ca trecatorii care s-au oprit sa discute cu Iohannis nu ar fi fost sepepisti sub acoperire. Acoperiti ca bagatori de seama, ca entuziasti, ca patrioti, aplaudaci si facatori de zgomote electorale. Eu zic ca a fost un atentat la inteligenta natiunii. Grosolan peste masura. Presedintele ne ia de prosti, din nou, cu iesirile lui aranjate si cu dialogurile cu aparente de spontaneitate. Nimic nu este intamplator. Nici cand vorbeste de Bucuresti, nici cand trimite sageti catre primarul Gabriela Firea si nici cand sare la gatul PSD pe motiv de graba lui Dragnea de a muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalm.

Firea e de vina

Totul face parte dintr-un plan de ridiculizare a PSD, de macinare a autoritatii acestuia si de trimiterea in desuetudine a lui Liviu Dragnea. Este, in realitate, continuarea bataliei incepute din prima zi a mandatului de presedinte. A promis razboi si acum se tine de cuvant. Ridicolul situatiei a iesit la iveala de cand a deschis gura. „Am vazut prea putini oameni pe strada, prea putine biciclete. Traficul in Bucuresti este infiorator si trebuie facut ceva”. I-as spune ca la ora aia lumea abia iese de la munca si n-are chef de plimbare cu bicicleta, dar mi-e ca nu intelege. I-as mai spune si ca nu este exclus ca oamenii, vazandu-l, sa-l fi ocolit cu buna stiinta. Stiu ei de ce. Iar in privinta traficului a fost de-a dreptul penibil. Se plimba pe trotuar si nu am vazut masini care sa-i taie calea pe pista de biciclete, sa nu-i acorde prioritate. Iohannis, erai pe trotuar, nu pe carosabil. Revino-ti! Surpinzator, insa, este faptul ca dupa trei ani si jumatate de mandat Iohannis abia acum descopera Bucurestiul in care traieste. Iar pentru asta tot Firea e de vina. Banuiesc ca o stiti pe Gabriela Firea, primarul de Bucuresti. E doamna aceea de la PSD despre care se aude ca ar candida la presedintie, impotriva lui. Pai si atunci, de ce sa n-o desfiinteze inca de pe acum cu atacurile lui neghioabe? M-am abtinut sa scriu marlanesti.

Un cap in gura

Cand vine insa vorba de premierul Viorica Dancila, Iohannis schimba registrul. O da pe badaranie neaosa, pe care ar fi vrut sa o imbrace in ironie cu staif, dar nu i-a iesit. Ca intotdeauna. Tot atentat se numeste. Si inca ce mitocanesc. De data aceasta, la pudoarea natiunii. Norocul ei ca nu e barbat, ca i-ar fi spus el ceva. Dar de ce va abtineti, Excelenta? O injuratura de mama, de partid sau de functia de prim-ministru, macar o dracuire prelunga in fata camerelor de filmat. Iohannis, esti in tara ta, in capitala ta care iti pute, esti seful statului, tu ii calci pe toti pe cap si stergi dusumelele cu cine te irita si te blochezi in fata unei femei? Cata incredere sa mai am in tine ca esti un barbat puternic si sa te votez, daca n-ai fost in stare sa-i dai macar un cap in gura?

author avatar
Valentin Boeru
2.386 afisari

4 COMENTARII

  1. Boeru tot boer , isi da arama pe fata , confirma inutilitatea literei ” B” din rostirea prenumelui si adora capul in gura cand ataca marlaneste cu condeiul pentru a face pe plac unor terchea-berchea ce se trateaza de tulburari cronice cand sar de pe ” Ax ” !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger