AcasăNewsIohannis se dă pe brazdă!

Iohannis se dă pe brazdă!

Radu Ioanid, pe lista scurtă a președintelui

Așa cum Național anunța cu ceva timp în urmă, șeful statului a început să facă ”rocada de cadre”. Dacă ieri Iohannis a dat mâna cu noul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, care i-a luat locului lui Klemm iată că s-a decis după mult timp cine va fi ambasadorul României în Israel. Așa că președintele României a anunțat, ieri, cine va fi noul diplomatul care ne va reprezenta în Israel.

Radu Ioanid pe lista scurtă a președintelui

Așa cum titra cotidianul Național este vorba despre Radu Ioanid, directorul Departamentului de Arhiva al Muzeului Holocaustului din Washington DC. ”Această chestiune a fost în atenția mea tot timpul și pot să vă spun astăzi că intenționez să îl promovez pe această poziție pe Radu Ioanid, care va intra în procedurile diplomatice poate deja în această săptămână și sperăm la începutul anului, deja, să avem ambasador al nostru în Israel.” a spus șeful statului.

Cinci ani fără ambasador

România nu are un ambasador în Israel de cinci ani. Radu Ioanid are 66 de ani și este istoric și filozof de origine evreiască dar este născut în România. Acesta a emigrat în 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. A obținut titlul de Doctor în Istorie în 1995, acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris. Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare. De asemenea, a fost vicepreședinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidată de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al Muzeului Holocaustului din Washington DC.

author avatar
Ramona Feraru
836 afisari

2 COMENTARII

  1. Radu Ioanid evreu,lucra la VOA -The Voice Of America..pe timpul comunismului..Ce-i mai ascultam și pe ei și REL=Radio Europa Liberă..! Pe Portocală,Neculai Constantin Munteanu..Au avut un serial cu un ziarist român emigrat în vest în care ăsta-ziaristu povestea peripețiile lui cu autoritățile pînă la emigrare.Era ceva gen Marin Preda ! Te ținea lipit de aparatul de radio…!

  2. Buna alegere,ce sa zic,pentru unu care uraste Romania
    e numai bun de ambasador ca sa ne reprezinte.De altfel
    la asa presedinte ,asa ambasador ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger