AcasăNewsIohannis se bate cu PSD de ochii lumii

Iohannis se bate cu PSD de ochii lumii

Iohannis a reușit să se încurce în propriile minciuni

„Guvernările pesediste au fost toxice și au tras România înapoi”, spunea Klaus Iohannis imediat cum deschidea gura. „PSD este un partid nociv, care a împiedicat ascensiunea României în Europa”, „Dacă România a rămas codașa Europei, este numai din cauza PSD, care a distrus, practic, societatea românească”, își nuanța plin de venin discursurile mincinosul de la Cotroceni. Și, să nu uităm, „PSD a vrut să ia în stăpânire toate instituțiile publice, infiltrându-și neamurile și pretenarii”. Adică, ce face și PNL în clipa de față. Nu sunt singurele minciuni rostite de acest personaj instabil, a cărui politică s-a bazat numai pe ură, instigare și denaturarea adevărului.

Iohannis a reușit să se încurce în propriile minciuni

Acum, după o campanie slinoasă, începută cu un an înainte de startul oficial, o campanie în urma căreia a câștigat voturile celor pe care i-a prostit grosolan, realitatea se arată a fi alta. PSD nu mai este toxic, nociv și nici nu mai trage România în jos. E chiar foarte bun și a condus bine țara cât timp a fost la guvernare. O dovedesc, fără drept de tăgadă, gesturile și acțiunile de ultimă oră ale liberalilor.

Îndoctrinarea cu ură

Premierul „Ludovic cel Bun”. Bun la ce?

Când a mințit, de fapt, Klaus Iohannis? Când a declanșat campania cu tente naziste împotriva social-democraților sau abia acum minte, când nu contenește să-l considere pe Ludovic Orban cel mai bun premier? Un premier atât de bun încât, între patru ochi, îi va cere să demisioneze pentru a face loc altor slugi care-i ridică osanale. Bineînțeles, sub acoperirea că România trebuie întărită cu o guvernare care o va ridica la standardele europene. În realitate, o altă minciună, căci Marele Strateg Politic urmărește doar ajungerea la alegeri anticipate. Klaus Iohannis nu are curaj să iasă în fața națiunii și să explice că totul face parte dintr-un joc ce are un singur scop, să ia toată puterea în mâinile lui. De asemenea, nu va avea curaj să recunoască ce și cât a mințit, demonizând tabăra social-democraților și îndoctrinându-și electoratul cu o ură maladivă împotriva acesteia.

Tot PSD este soluția

Spuneam că realitatea începe să iasă la suprafață. Matematic discutând, puterea pe care se bazează liberalii atârnă de un fir de ață. Majoritatea lor parlamentară se bazează pe cele câteva partidulețe aflate la remorcă și pe vreo trei sau patru trădători evadați din PSD. Formațiunile politice care i-au acordat sprijinul, atât la moțiunea de cenzură cât și la susținerea noului guvern, nu au o arhitectură foarte solidă. Sunt măcinate de lupte interne, de jocuri pentru putere și de scandaluri care se întind pe o plajă largă, de la deranjuri penale și până la dezertări la alte partide. Teoretic, Ludovic Orban ar avea nevoie de un număr considerabil de aliați serioși, care să-i asigure o majoritate confortabilă. Practic, însă, nu are de unde să îi ia. Iar în atare situație, singura soluție ar fi să ia oameni chiar de la PSD. Este exact ceea ce întâmplă în momentul de față. Cu bătaie lungă, căci se apropie alegerile locale și PSD trebuie călcat în picioare și la acestea.

Cu lupta cum rămâne?

Fără comentarii. Doar aprecieri în gând

Dacă ar fi după mintea lui, Ludovic Orban ar deschide larg porțile și ar primi în partid toți pesediștii care îi trec prin față. „Moralitatea” lui liberală îl împiedică, însă, să recurgă la acest gest care i-ar pune în cap tot partidul, cu Rareș Bogdan pe post de moțul de la bască.. Pardon de ghilimele, ca să ne lămurim, nu e cu răutate, mi-au fugit degetele pe tastatură. Scăparea a venit de la partenerul Călin Popescu Tăriceanu, despre care, nu știu de ce,  se aude că va fi miluit cu un post în diplomație. Cred că e pe merite, nu ca mulțumire pentru demolarea PSD și umflarea gușii liberale. Schema este foarte simplă și Orban chiar a fost încântat. Există suficiente județe în care ALDE deține poziții confortabile. Recrutarea de primari social-democrați și de președinți de Consilii Județene, pesediști și ei, o vor face chiar oamenii lui Tăriceanu. Vor fi incluși în ALDE, ca să nu bată la ochi coțcăria, iar de aici, transferul lor în PNL va fi doar o formalitate. Uite cum, dintr-odată, PSD nu mai este toxic. Nu mai este nociv și nici nu mai trage România în jos. A devenit bun, practic, eficient și cu multă pricepere în administrație. Primarii și președinții de Consilii Județene nu vor mai fi hoți, escroci, traficanți de influență, mituiți sau mituitori și nu vor mai înfunda pușcăriile patriei, soartă care îi aștepta sub domnia PSD. Vor deveni brusc eroi liberali și nu vor mai fi acuzați de găinării, pentru că PNL e un partid de îngeri. Problema rămâne însă alta. Dacă până la căderea guvernului Dăncilă și până la alegerile prezidențiale erau doar o gașcă de ticăloși la care Iohannis și Orban tocau mărunt, acuzându-i de toate nefăcutele, cum de au devenit, peste noapte, oameni de nădejde? Când a mințit Iohannis? Nu cred că se mai poate lăuda cu lupta lui împotriva PSD, din moment ce demonstrează că fără social-democrați e un om mort. Se asociază cu dușmanii ca să învingă? Și cu lupta cum rămâne? Dar cu mințirea propriului electorat, că PSD e „Ciuma roșie”?

author avatar
Valentin Boeru
3.822 afisari

26 COMENTARII

    • Visati foarte frumos , ultimele sondaje crediteaza PSD cu 18 % si PNL cu 45 % . Strugurii sunt acri …! Daniela , Ana si Marius sunt inventiile fictive ale dihorului Anonymous , ala cunoscut la produs cu numele Kostyuska Sugiuk Tiraspulezu !

        • Cititor Kostya , pe tine te baga toata lumea in seama , umbli cu gura deschisa si cu rozeta fluturand franjurile , esti sexy si apetisant ….hihihihihihi!

      • Ce incerci sa demonstrezi , Boerule , ca trebuie sa regretam ultimii 7 ani de guvernare si , mai ales , ultimii 2 ani si 10 luni ? Cat de prost consideri electoratul roman sa creada in bazaconiile tale si sa se lase indoctrinat cu ura pe care o propagi zilnic in articolele ? Esantionul de saraci cu duhul se subtiaza pe zi ce trece , PSD -ul este la 18 % , incerci sa fidelizezi un electorat amorf si muribund , la nici doua luni de guvernare liberala ai tabarat pe ei incercand sa-i discreditezi si sperand sa-i inlocuiesti peste noapte . Te-ai gandit CU CINE ? Cumva , tot cu pretenii ce sunt generosi cu impartirea ciolanului si arunca niste zgarciuri ? De ce ti-e frica teribila de anticipate ? Ce solutii propui , spre ce vrei sa indrepti Romania , ce resorturi ascunse te imping sa arunci cu noroi zilnic in cei ce incearca sa redreseze Romania si sa repare ce au distrus pretenii tai ? Pandesti greselile minore inerente oricarui inceput de guvernare , nu te intereseaza ansamblul , bati toba de pomana si adormi cititorii cu povesti la gura sobei si blesteme de vrajitoare facute la lumina lunii pe marginea lacului , in loc sa oferi solutii si analize documentate riguros pentru a ne cladi o tara model . Cu ce ajuti Romania incercand sa o perpetuezi in haos , ce interese te mana in lupta asta oarba de a semana ura ? Iti incarci bateriile culegand furtuna ? Ai in fata o lista cu cele petrecute in ultimii 2 ani si 10 luni de cele 3 guvernari pesediste ? Ai calculat cu cati ani a fost intoarsa Romania in timp ? Asta e scopul tau in viata asta efemera , sa regresam , sa batem pasul pe loc pentru a ne securiza scaunele din apropierea mesei cu bucate si a face pe plac mancurtilor de pe malul stang al Nistrului ? Sincer , ce-ai face pentru Romania daca maine ai fi Prim-ministru ? Nu-i asa ca n-ar fi la fel de comod ca la gura sobei insirand brasoave si functia te-ar obliga sa-ti dai masura responsabilitatii si capacitatii ? De chibiti…sunt pline parcurile , stadioanele si ziarele , greul si responsabilitatea o poarta cei din campul de joc !

        • Nu cred ca esti atat de intim cu autorul incat sa-l abordezi cu „Boerule”. Iar comentariul tau este complet lipsit de problematica si argumentatie. Comenteaza ce vrei, nu-ti acord importanta.

          • Bai , chiambaurule Cititor , unde vezi tu ca il domneste Boeru pe Iohannis ? Noi , de ce l-am domni pe el , daca n-are respect fata de presedintele Romaniei ? Te gadila hemoroizii ?

  1. Ai lui nu vad in ce hal i-a mintit? Acum apeleaza la dusmani ca sa preia puterea? Individul nu cred ca e normal.

  2. Johannisti, sunte-ti mândri cum v-a manipulat Tătucul Nației ! Ca el tot ce știe face, adică NIMIC !

    Minte lui e în vacanta, ii trage sforile lu nea Orban, il face să-și dea singur demisia.

      • Filantropule , dai sfaturi fiind internat in ospiciu ? Ai paturi suprapuse in salon, vezi ca-l superi pe Napoleon de deasupra si iar iti umfla falcile si-ti trateaza laringele cu propolis …!

    • Cat de cretinoid sa fi, chiar si in momentul in care ti se demonstrează ca taticu nazist a abrogat 114 sa beneficieze rușii. Si tu sa tipi incontinuu ca PSD isti sunt comuniști si oamenii rusilor

  3. Sa vedem democrația marca WERNER, ce a făcut Guvernul pana acum în afara sa se plângă ,s i sa utilizeze metode Staliniste – EPURARE – lingăii au auzit ? Ce nu s-a putut pentru PSD, este posibil pentru PCL, nu mai ies Hastagistii SRI-ului in strada , ca n-au oridin pe Unitate, draguța democrația dictatoriala marca Sasul cel înalt….

  4. M-a pus necuratu sa postez astazi in ” Cotidianul ” cu pseudonimul ” Un Roman ” la articolul lui Cornel Nistorescu si m-au prins ROMANII ca sunt un mincinos stalinist ordinar de pe malul stang al Nistrului ce isi baga botu infect in treburile interne ale altei tari fiind platit cu un pumn de copeici . Romanii de pretutindeni imi umfla falcile si imi regleaza rozeta , da io nu ma las , imi place cand sunt sodomizat sistematic , dau si contre si , recunosc , niste vanturi puturoase care imi subtiaza clientela , batranetea imi joaca feste . Execut menuete duioase printre gingii si am placile dezinfectate cu mitilic , ma gasiti in gara Tiraspol si sunt usor de recunoscut dupa peruca valvoi violet si fustita rosie mini , incercati sa petreceti un sfarsit de saptamana ca-n filme horror , s-ar putea sa dau ortu la producerea extazului si scenariul o sa fie si mai palpitant. Am diaree de la stevie , sa-mi aduceti niste covrigi . Pupici !

  5. Capul lor hexagonal atât produce – prostie – și în situația asta se cred deștepți

  6. Sa vedem democrația marca WERNER, ce a făcut Guvernul pana acum în afara sa se plângă ,s i sa utilizeze metode Staliniste – EPURARE – lingăii au auzit ? Ce nu s-a putut pentru PSD, este posibil pentru PCL, nu mai ies Hastagistii SRI-ului in strada , ca n-au ordin pe Unitate, draguța democrația dictatoriala marca Sasul cel înalt….

  7. Lui sasu si daca ii pui pe masa un RAHAT care e facut de un liberal sau un PD-ist cu care s-a incardasit,si pute RAHATUL ala de-ti ia auzul,sasu il va mirosi,il va manca,si la urma va spune ce a fost foarte bun si delicios.Asta e marele nostru PRESEDINTE.De fapt e o lichea si un tradator de tara.Pacat ca unii dintre romani nu au vazut asta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger