AcasăNewsIohannis s-a decis - convoaca referendum pe 26 mai: "PSD continua asaltul...

Iohannis s-a decis – convoaca referendum pe 26 mai: „PSD continua asaltul la adresa Justitiei”

Presedintele a decis sa convoace un referendum pe Justitie pe 26 mai.

Anuntul a fost facut in urma cu scurta vreme de la Cotroceni. Si a venit dupa ce presedintele a avut, recent, consultari la Cotroceni atat cu societatea civila, cat si cu magistratii, pe tema eventualitatii organizarii unei consultari populare pe Justitie in ziua alegerilor europarlamentare. „Este cert, voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindca asa nu se mai poate! PSD continua asaltul la adresa Justitiei declansat inca de cand a preluat guvernarea. De aceasta data, pesedistii vor sa dea OUG prin care sa modifice Codurile penale. Galaneala guvernului PSD de astazi a depasit orice limita. Nu trec nici macar trei zile fara sa dea ordonanta intr-un domeniu sau altul. (…) Ordonantele de urgenta practic si-au pierdut menirea esentiala (…) si au devenit un instrument folosit abuziv, in exces (…) trebuie sa punem punct acestei practici si trebuie sa o facem acum!”, a declarat Klaus Iohannis, in urma cu scurta vreme.

Presedintele a continuat mesajul transmis de la Cotroceni lansand sageti la adresa PSD-ului, anuntand ca va cere cetatenilor sa se exprime la referendum. „Pesedistii trebuie sa inceteze aceste atacuri permanente la adresa Justitiei. Pesedistii trebuie sa inteleaga ca Justitia nu este la bunul lor plac. (…) Justitia este o tema de interes national, iar cetatenii au dreptul suveran de a decide daca vor sau nu sa lase coruptia sa devina politica de stat. (…) Votul este fundamentul democratiei (…) De ce va este frica de referendum, domnilor pesedisti? (…) Incetati sa guvernati doar in propriul vostru interes si intoarceti-va catre romani! Multumesc”, a incheiat Iohannis declaratia de presa inceputa la ora 17.

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari

3 COMENTARII

  1. Foarte usor de aflat pozitia comunistilor lui Ponta fata de ce face PSD- Dragnea. Este exact reactia USR- istilor la intrebarea : de ce ati acceptat pensiile speciale stiind ca este ceva contra unui regim democratic ? Raspunsul a fost simplu: pai daca s – au votat , noi ce era sa facem ? Asa va fi si Ponta cand va gasi venind la guvernare , daca castiga : pai daca asa am gasit legile justitiei, vom continua sa furam . Asta este smecheria rusilor , cei care au mana libera de la americani : voi cu geopolitica noi cu conducerea reala a Romaniei. Doamne fereste cand o exploda mujicii morti de foame din Rusia .

  2. Am intrebat un pusti ma tu sti sa tragi cu arma. Zice nu ca nu se face armata. Da zic tu ti-ai da viata pentru patrie? Zice pentru cine pentru mafioti astia sa mor eu? (zic pentru Udrea sau chioru nici eu nu as muri), zic ma si daca ne ataca rusii ce faci? Zice fug din tara. Si atunci l-am blocat tehnic cu urmatoarea intrebare. Bine ma si daca iti omoara mama tatal fratii ce faci? Jenat a dat din umeri a zis ca – Nu stiu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger