AcasăNewsIohannis ridica din spranceana la Horodniceanu

Iohannis ridica din spranceana la Horodniceanu

La sase zile dupa ce ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, i-a inaintat propunerea de numire a lui Horodniceanu, presedintele Klaus Iohannis face un gest surprinzator. Seful statului vrea mai multe informatii despre cel ce ii va locul Alinei Bica, solicitand de la CSM stenograma sedintei in care a fost intervievat candidatul lui Cazanciuc, precum si documentele avute in vedere in adoptarea Hotararii prin care s-a dat aviz favorabil.

Klaus Iohannis pare sceptic in privinta procurorului iesean Daniel Horodniceanu

Chiar daca pentru Daniel Horodniceanu a garantat ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, existand si un aviz favorabil al CSM pentru numirea ieseanului la sefia DIICOT, iata ca presedintele Iohannis nu este impresionat si solicita mai multe informatii despre cel ce urmeaza a conduce una dintre cele importante institutii din Romania.

Stenograme consultative

Daniel Horodniceanu

”In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere”, se precizeaza in comunicatul transmis de Presedintie. Daniel Horodniceanu a primit, lunea trecuta, avizul favorabil al CSM pentru ocuparea functiei de procuror sef al DIICOT, acesta primind cinci voturi „pentru” si doua „impotriva”. Cu siguranta, CSM va raspunde pozitiv cererii lui Iohannis, urmand ca seful statului sa analizeze, cu toate informatiile pe masa, propunrea ministrului Cazanciuc pentru sefia DIICOT.

 

author avatar
Andrei Coman
457 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger