AcasăNewsIohannis reia apelul către Diaspora, înainte de Paști: nu veniți anul acesta...

Iohannis reia apelul către Diaspora, înainte de Paști: nu veniți anul acesta acasă de Sărbători!

Cum au mai rămas doar câteva săptămâni până la Sărbătoarea Învierii Domnului, cea mai importantă a creștinătății, și cum se știe că, anii trecuți, mulți români care studiază sau lucrează în străinătate au ales să revină în țară pentru a fi alături de cei dragi, președintele a ales să reia rugămintea exprimată încă de luna trecută. Și anume ca românii aflați în afara granițelor să nu se întoarcă acasă anul acesta de Paști, pentru a nu risca să își expună familiile, în plină pandemie generată de COVID-19.

„Sunt sărbători ale luminii, ale comuniunii, ale solidarității și bunătății, pe care oamenii le celebrează în mod firesc an de an alături de familie și de cei apropiați. De data aceasta însă, Învierea Domnului găsește întreaga omenire într-un moment de criză profundă, în plină epidemie provocată de un virus ucigaș. Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu”, a menționat Klaus Iohannis, vineri, de la Cotroceni.

162 afisari

2 COMENTARII

  1. Baaaaa,ai ramas in urma de tot cu cele doua viteze ale tale,Mutulica!!!!!Deja 90% din diaspora este parcata in tara boss,nu mai e prin strainataturi.Nici macar tiganii care erau la ciordeala nu mai sunt in Evropa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger