Unul dintre aspectele avute în vedere în cadrul ședinței de luni de la Cotroceni, la care au fost prezenți premierul și mai mulți șefi de ministere, l-a reprezentat pregătirea pentru rectificarea bugetară.
Referindu-se la acest subiect, Klaus Iohannis n-a afișat un ton optimist. „Aici lucrurile stau foarte serios și nu pot să nu spun câteva lucruri. Prin această epidemie, avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulți, pe de altă parte, în sectorul de sănătate publică. Este nevoie de bani destul de mulți pe partea de asistență socială, șomajul tehnic, șomajul. Toate trebuie plătite”, a anunțat președintele.
Totodată, Iohannis a adus în discuție necesitatea unei reevaluări a veniturilor, precum și a cheltuielilor din banul public. „În acest fel, vom avea o situație complicată a bugetului. Însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile, care sunt în scădere, dar și cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creștere, și în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”, a conchis liderul de la Cotroceni.
sursa foto: presidency.ro
Probabil se va taia din bugetul serviciilor si a pensiilor speciale bugetarilor admin.
Se vor mari roar pensiile mici de pana in 2000 roni cu 40% cum e legalal restul doar cu 7 % cat e legal iar pana la un prag de bun simt instituit de ordonanta .
Se vor face imprumuturi.
Atentie la mercenarii Bancii Monriale si piratii FMI care au distrus tari intregi ? .
Daca e criza mondiala pai sa nu dai tu dobanda de lux, talpa rupta, sa prospere o mana de escroci.
Nu dai dobanzi de 2-10% ma pisi pe ei.
Dai dobanzi de 0,2 si 0,10%…
Vedeti ca Romania poate lua miliarde si de la Ue important e sa ajunga unde trebuie sa nu ajunga militarii sa conducă si alte instituții, nu doar spitale…
Luați tot ce e de la Ue ca e gratis.