AcasăNewsIohannis reacționează după votul favorabil lui Kovesi: Mă bucur că...

Iohannis reacționează după votul favorabil lui Kovesi: Mă bucur că…

„Adio, dar raman cu tine”, cel mai prost film care ruleaza pe ecranele politicii din Romania

Klaus Iohannis s-a grăbit să transmită un mesaj, după ce fosta șefă a DNA-ului a făcut, joi, un pas important în parcursul procedural pentru funcția de procuror-șef european.

Mai precis, după ce Kovesi a primit 17 voturi favorabile din cele 22 exprimate de către ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, ceea ce îi dă, practic, cale liberă pentru șefia ParchetuluI European.
Iohannis a ales să menționeze că votul de joi „confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi”, candidatul susținut nu doar de președinte, ci și de PNL în cursa pentru conducerea Parchetului European.

Comunicatul de la Cotroceni sună astfel:

„Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene.”

152 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger