AcasăNewsIohannis, pus la punct de un membru CSM

Iohannis, pus la punct de un membru CSM

Fuga presedintelui Klaus Iohannis la CSM, la primele orele ale diminetii, n-a avut efectul scontat asupra tuturor membrilor Consiliului. Judecatoarea Gabriela Baltag l-a taxat, intr-un mesaj public, pe seful statului pentru participarea la  sedinta CSM de ieri.

Capcane si imixtiuni

Judecatoarea critica si demersul CSM de sesizare a CCR, afirmand sa magistratii trebuie sa aplice legea, nu sa o redacteze. In ciuda faptului ca la sedinta CSM s-a sustinut ca decizia sesizarii CCR a fost luata in unanimitate, se pare ca exista cel putin un membru CSM care nu a fost de acord. “Politica penala a unui stat nu o redacteaza magistratii. Puterea judecatoreasca trebuie sa respecte vocatia constitutionala a celorlalte doua puteri, motiv pentru care nu se poate interfera in activitatea acestora pentru chestiuni ce reprezinta strict de atributul lor. Am speranta ca justitia nu va cadea in capcana intinsa de conflictele politice de moment, de posibile replici pe care si le dau unii sau altii dintre actorii politici. Judecatorii aplica legile, nu le creeaza. Daca este buna sau nu o reforma, fie ea si …. penala (asa cum ni se solicita sa ne pronuntam explicit zilele acestea), este cine sa ne spuna. Realitatea din ultimul timp ne-a dovedit ca nu mai avem mult si ramanem fara procedura penala. (…) Nimeni nu mai vorbeste astazi despre principii, despre garantiile pe care trebuie sa le primeasca toti cei care ajung in fata instantelor, indiferent de gradul de jurisdictie”, le transmite judecatorarea Gabriela Baltag colegilor sai.

Azi nu mai vor legi, maine nu vor mai vrea instante

De asemenea, magistratul readuce in discutie adevarata tema a acestor zile. “Ma asteptam sa vad un interes sporit pentru o tema care ar trebui sa intereseze pe fiecare. Este justitia in afara de orice influenta nefericita, este la adapost de orice curiozitate a serviciilor secrete? Nimeni nu si-a asumat aceasta tema pana la capat. Avem angajamentul ca dupa pozitia exprimata de Curtea Constitutionala suntem la adapost de orice pericol. Nu avem inca si dovada… care implica responsabilitati concrete. (…) Astazi, unii spun ca nu vor anumite legi, nu doresc anumite proiecte, iar maine daca vom continua in acelasi mod vor striga ca nu mai doresc instante! Spre ce ne indreptam este greu de spus, dar un lucru este sigur: pentru a fi dreapta justitia trebuie sa ramana departe de conflictele pe care mai tarziu este chemata sa le dezlege! Asa consider ca trebuie sa fie justitia: fara prejudecati, fara partinire!”.

author avatar
Simona Badulescu
358 afisari

1 COMENTARIU

  1. ACEASTA SINISTRA JUDECATOARE ESTE CREATIA ANTENEI3 SI O ADVERSARA DECLARATA A LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI…O PESEDISTA VEROASA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger