AcasăNewsIohannis, promisiune inaintea Summitului: peste putin timp, vom fi si in Schengen...

Iohannis, promisiune inaintea Summitului: peste putin timp, vom fi si in Schengen si vom scapa si de MCV

Pana sa ajunga sa ii primeasca, pe covorul rosu, pe liderii europeni care au venit la Sibiu pentru a participa la discutiile esentiale despre viitorul Uniunii Europene, Klaus Iohannis a primit o intrebare referitor la primirea Romaniei in Spatiul Schengen. Subiect pe care deunazi premierul Dancila ii ceruse sa il abordeze la reuniunea informala a Consiliului European.

„Aceasta chestiune, Schengen, am pus-o in discutie de nenumarate ori, si fiti siguri ca si astazi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen”, a declarat Iohannis, inainte de a aduce din nou in discutie atacurile asupra statului de drept. „Insa, vedeti ca lucrurile nu merg intotdeauna asa cum ne imaginam. Avem politicieni care, din pacate, au aratat Europei ca nu avem numai o fata frumoasa. Avem si politicieni care ataca justitia, din pacate, avem politicieni care, din pacate, ataca chiar si institutiile europene, si in aceste conditii, din pacate, in loc sa mergem mai departe, sa fim acceptati cu totul si inclusiv in Spatiul Schengen, au aparut acele discutii despre statul de drept din Romania, discutii care, evident, au fost antamate de politicienii nostri, care vor altceva decat binele Romaniei”, a sustinut liderul de la Cotroceni, din Piata Mare din Sibiu.

In incheiere, presedintele – despre care se stie ca intentioneaza sa intre, in toamna, in cursa pentru un nou mandat – a ales sa le fagaduiasca un lucru romanilor. „Va promit ca vom ramane si pot sa va promit ca peste putin timp, probabil nu astazi, dar peste putin timp, vom fi si in Schengen, si vom scapa si de MCV”, a subliniat Iohannis.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger