AcasăNewsIohannis, precizari in chestiunea migrantilor

Iohannis, precizari in chestiunea migrantilor

De la Bruxelles, unde s-a aflat pentru a participat la Consiliul European, Klaus Iohannis, a anuntat, in prima parte a zilei de vineri, faptul ca s-a ajuns la „un acord rezonabil de bun pe migratie”.

Si ca „in, esenta, cel mai important progres a fost facut prin faptul ca ne-am inteles, ca am gasit solutii pentru un nou pas in calea rezolvarii gestionarii fluxului migratoriu”.

Intrebat, in legatura cu faptul ca a mentionat faptul ca s-a avut in vedere „ideea unor noi centre” de primire migrantilor, unele ce vor fi create „in baza voluntara”, daca „Romania se va implica mai mult”, presedintele a subliniat faptul ca, in aceasta chestiune, tara noastra e tara de tranzit, nu una de destinatie. „Noi, in momentul de fata, suntem suficient de bine si cu succes implicati in gestionarea fluxului migratoriu. Trebuie sa recunoastem ca nu suntem tara de destinatie, suntem tara de tranzit, dar numarul de migranti care tranziteaza Romania este unul rezonabil si gestionabil pentru noi, pana acum, cel putin, ati vazut ca nu am avut niciun fel de probleme cu gestionarea fluxului migratoriu si cred ca ne vom prezenta in continuare asa”, a punctat Iohannis, de la Bruxelles.

260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger