AcasăNewsIohannis, Ponta si Kovesi in cor, la bilantul DNA: "Avem de recuperat...

Iohannis, Ponta si Kovesi in cor, la bilantul DNA: „Avem de recuperat bani. Este inacceptabil!”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, si premierul Victor Ponta au participat, marti, la bilantul Directiei Nationale Anticoruptie.

Cei doi s-au declarat incantati de modul in care DNA a lucrat, in 2014, dar sunt nemultumiti de modul in care se face recuperarea prejudiciilor si a averilor faurite ilegal. Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef DNA, recunoaste ca sunt probleme la recuperarea banilor, dar da vina pe lipsa de efectiv si a legislatiei incalcite.

„Sumele confiscate pot reprezenta o sursa semnificativa de venituri publice. Un element care nu trebuie ignorat. Hotararile judecatoresti au inclus recuperarea si confiscarea de produse infractionale in suma de peste 310 milioane de euro. De trei ori mai mult decat in 2013. Daca aceasta suma ar fi efectiv executata, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul il plateste tuturor medicilor din Romania intr-un an de zile. E important sa se execute hotararile”, a declarat Kovesi.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta sustine ca statul are de recuperat 10 miliarde de lei de la firmele aflate in insolventa si ca aceasta suma „ne-ar ajuta sa platim toate salariile timp de cel putin un an, nu doar pe cele ale medicilor”.

Concluzia a fost pusa de presedintele Klaus Iohannis. „E inacceptabila situatia de la Ministerul Finantelor privind recuperarea prejudiciilor. Trag un semnal de alarma si solicit factorilor decizionali sa ia in calcul aceasta problema”, a fost mesajul transmis de presedintele Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger