AcasăNewsIohannis poate deveni președintele Comisiei Europene. Financial Times îl dă favorit, Ponta...

Iohannis poate deveni președintele Comisiei Europene. Financial Times îl dă favorit, Ponta îl felicită

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi printre liderii politici favoriţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului European, notează un articol al Financial Times. Alături de Iohannis, sunt vizați prim-miniştrii din Belgia, Luxemburg şi Portugalia. Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că salută eventualitatea ca România să deţină o funcţie majoră la nivel european.

„Pro Romania salută şi susţine această oportunitate”, a scris Ponta pe Facebook, chiar dacă a fost şi probabil va mai fi adversar politic al lui Klaus Iohannis. El și-a dus gândurile până la capăt: „Dacă Klaus Iohannis pleacă în septembrie la Bruxelles, în mod constitutional îl vom avea pe Călin Popescu Tăriceanu ca preşedinte interimar până pe 20 decembrie. Nici asta nu este rău, nu?”, a mai scris Ponta.

Este necesar ca până la sfârşitul anului să se desemneze persoane în posturile de preşedinte al Consiliului European, şef al diplomaţiei şi preşedinte al Băncii Central Europene (BCE).

„Dacă România poate să obţină o funcţie major la nivel politic european, Pro România salută şi susţine această oportunitate! Am fost adversar politic (şi, probabil, o să mai fiu) al lui Klaus Iohannis! Când este vorba însă de România, nu am voie să las resetimentele să ne domine!”, a continuat postarea liderul Pro România.

Acesta susţine că există „o mare fericire în tabara Cioloş-Barna că scapă de Iohannis şi Palatul Cotroceni le aparţine”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc