AcasăNewsIohannis: PNL si USR - PLUS pot pune baza unei colaborari, alternativa...

Iohannis: PNL si USR – PLUS pot pune baza unei colaborari, alternativa la actuala guvernare esuata a PSD

Dupa ce seara trecuta a fost cat se poate de clar cand a spus ca, in urma rezultatului alegerilor europarlamentare, „Guvernul PSD trebuie sa plece” si a felicitat PNL si USR pentru scorul obtinut, Klaus Iohannis a iesit din nou la declaratii, la Cotroceni, de aceasa data luni la pranz.

Presedintele a tinut sa sublinieze din start ca „peste 6 milioane de romani au spus „da” la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul Romaniei si au dat, astfel, o lectie dura populismului, (…) demagogiei si discursului antieuropean si antijustitie promovat in campanie, si nu numai, de PSD”.

Iohannis a criticat o data in plus situatia votului din afara tarii, amintind de cozile formate in unele cazuri la sectiile de votare din strainatate si cerand „masuri urgente astfel incat romanii din Diaspora sa poata vota in conditii normale, fara a sta la cozi interminabile ore in sir doar pentru a-si putea exercita un drept constitutional, dreptul la vot”.

Da idei de alianta

Trecand la situatia aratata de rezultatul de la scrutinul pentru Parlamentul European si referindu-se la partide, Iohannis a remarcat ca Partidul National Liberal „a obtinut un scor istoric, si ii felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost castigate de Partidul National Liberal. Astfel, PNL este pe cale sa devina cel mai important partid politic din Romania” si a invocat o posibila noua colaborare pe scena politica, varianta la actuala Coalitie de guvernare PSD-ALDE. „Este remarcabil rezultatul obtinut de Alianta USR – PLUS, care arata ca in Romania se poate construi o alternativa serioasa, credibila la actuala majoritate falimentara si s-a vazut foarte clar ca romanii cred in asa ceva si isi doresc o astfel de alternativa. Daca adunam voturile, atunci ne dam seama ca PNL impreuna cu USR – PLUS pot pune baza unei colaborari care vine ca o alternativa la actuala guvernare esuata a PSD-ului”.

Iohannis a incheiat transmitand ca de azi „incepe schimbarea in bine in Romania”. „Avem mult de lucru. Sa ne apucam!”, a indemnat presedintele, pe final de mesaj.

sursa foto: Facebook

207 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tu confunzi un meci in LC cu un meci in Cupa Romaniei. Mai e pana departe. Nu poti revendica o cupa a Romaniei cu o calificare in Euro Lig.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger