AcasăNewsIohannis: Parlamentarii PNL nu vor mai vota impotriva incuviintarii de arestare preventiva

Iohannis: Parlamentarii PNL nu vor mai vota impotriva incuviintarii de arestare preventiva

Klaus Iohannis i-ar trimite de social-democrati in opozitie

Niciun parlamentar liberal nu va mai vota impotriva cererilor de incuviintare a arestarii preventive, a declarat presedintele PNL, Klaus Iohannis, marti, dupa prima sedinta a noului Birou Politic al partidului,  precizand ca este vorba despre „o linie clara de comportament”.

„Conducerea partidului a hotarat sa nu mai existe voturi impotriva cand se cer incuviintari in Parlament, lucru care pana acum poate nu a fost stabilit foarte clar. Vrem sa dam un semnal clar in aceasta privinta, pentru statul de drept. Din acest moment, parlamentarii PNL nu vor mai vota impotriva incuviintarii”, a anuntat Klaus Iohannis.

Iohannis a spus ca vor fi stabilite ulterior, dupa discutii tehnice, in cadrul partidului consecintele pentru liberalii care nu respecta aceasta decizie. „Ceea ce este important este ca PNL a stabilit o linie clara de comportament. Noi vom vota pentru incuviintare”, a precizat Iohannis.

Presedintele PNL a vobit si despre initierea de catre PNL si PDL a unei motiuni simple pe tema justitiei.

„Suntem foarte nemultumiti cum se raporteaza guvernarea, PSD, la tema justitiei si a statului de drept si foarte nemultumiti ca minstrul justitiei are o implicare netransparenta in chestiunile care sunt acum in discutie”, a spus Iohannis.

Comisia juridica a Camerei a respins, luni, cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind inregistrate 10 voturi „pentru”, 9 „impotriva” si 2 abtineri. Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, in acest an, incuviintarea arestarii preventive, dupa Florin Popescu, Daniel Chitoiu, Vlad Cosma.

author avatar
Alina Costache
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger