AcasăNewsIohannis, pacalit de memorie si istorie

Iohannis, pacalit de memorie si istorie

„Evrei” si „organizatii naziste” sunt termeni care nu pot fi alaturati, dar Iohannis nu stie

„Holocaustul reprezinta cea mai tragica pagina din istoria umanitatii, iar astazi, gandurile noastre pioase se indreapta catre victimele cruzimii declansate de politicile antisemite. In urma cu 77 de ani, evreii romani erau obligati sa renunte la o viata normala si sa infrunte conditiile inumane din lagarele si ghetourile transnistrene”. Este un scurt citat din mesajul adresat de presedinte cu ocazia Zilei Nationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Fara doar si poate, gestul e de apreciat. Dar, cand vine din partea lui Klaus Iohannis, simt nevoia sa pastrez o doza de rezerva fata de el si de retorica lui.

Evrei si organizatii naziste sunt termeni care nu pot fi alaturati dar Iohannis nu stie

Nu l-am auzit niciodata infierand Germania si lagarele ei de exterminare, unde milioane de evrei si-au pierdut viata. De ce? N-a mai avut loc textul in pagina? A, daca e vorba de lagarele transnistrene parca e altceva. Merge altfel, caci Transnistria nu e in Germania coanei Merkel.

Americanii nu au inghitit gogoasa

Vorbele rostite suna oarecum ciudat pe buzele lui Iohannis. Spun asta pentru ca presedintele are la activ derapaje de proportii, carora unii s-au multumit sa le spuna scapari generate de presiunea mediatica. In primavara, scos din minti de initiativa convorbirilor dintre Viorica Dancila si oficialitatile israeliene cu privire la relocarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, Iohannis a trantit-o badaraneste: „nu stiu ce afaceri face Dragnea cu evrei”. In presa romana, a doua zi, stirea aparea cu textul deja periat, termenul „afaceri” fiind inlocuit cu sintagma „intelegeri secrete”. Daca stai si te gandesti bine, a fost cam din lac in put. Nu s-a rezolvat nici pe departe problema, pentru ca agentiile de lobby israeliene si organizatiile care monitorizeaza derapajele antisemite din toata lumea au concluzionat ca Iohannis a stiut foarte bine ce a zis, era constient de semnificatia spuselor lui. Degeaba au incercat consilierii lui sa dreaga busuiocul pe malurile Potomacului, opinia americanilor era deja formata si nu mai mergea povestea cu vorbeste gura fara el, ca sa mai poata fi scuzat.

Si-a si pus Europa in cap

Rabinul Menachem Margolin, a carui organizatie de la Bruxelles reprezinta evreii de pe intregul continent, a reactionat imediat. I-a transmis lui Iohannis ca folosirea unui astfel de limbaj, incarcat de conotatii si subtilitati sinistre este inadmisibil pentru un sef de stat si poate declansa semnale de alarma in randul comunitatii evreiesti. In conditiile astea, ma intreb cata credibilitate mai are Iohannis cand vorbeste despre „datoria de a pastra nealterata memoria victimelor Holocaustului si de a evita repetarea atrocitatilor care ne-au pervertit sufletele si ne-au mutilat istoria”? Cat e discurs politic, cat e declaratie sincera?

Unde e compasiunea?

Pe de alta parte, o farama din trecutul lui Klaus Iohannis ma face sa fiu destul de rezervat cand vorbeste despre evrei. Pana sa intre in PNL, a fost presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania. N-ar fi nimic rau in asta daca FDGR nu s-ar fi declarat urmasul Grupului Etnic German. In fapt, un truc ieftin rezolvat la judecatorie intre Primaria din Sbiu, cu Iohannis primar, si FDGR, cu Iohannis presedinte. Si poate nici asta nu ar fi fost cine stie ce mare grozavie daca Grupul Etnic German nu ar fi fost organizatie nazista, dupa cum s-a stabilit de catre Puterile Aliate, atat prin Tratatul de Pace cat si prin Conventia de Armistitiu. Deja „organizatie nazista” si „evrei” sunt notiuni care nu pot fi alaturate, oricat de tare s-ar stradui Iohannis sa dea bine cand se roaga la Zidul Plangerii sau cand, teatral, devine trist cand vorbeste despre Holocaust. Ca o judecatoare de instanta inferioara anuleaza un Decret regal de desfiintare a Grupului, un Tratat semnat de Aliati si o Conventie internationala nu l-a preocupat niciodata pe Iohannis. Grupul Etnic German, din cate se stie, a confiscat proprietati care acum valoreaza peste 15 miliarde de euro. Printre ele, multe au apartinut evreilor. Dupa ce a preluat acest imens patrimoniu prin FDGR, eu nu am auzit ca Iohannis sa dispuna restituirea lor. Despre ce compasiune fata de evrei vorbim, Iohannis? „Fie ca memoria victimelor Holocaustului sa ramana vesnic in inimile noastre!”, isi incheie el, la fel de teatral, mesajul. Si casele lor la FDGR, nu?

author avatar
Valentin Boeru
2.569 afisari

13 COMENTARII

  1. Acest mutalak,dupa ce esste analfabet functional,mai este si nesimtit,este cu adevarat un pic de neonazist pentru ca nu toti am uitat ca a participat la vanzarea unor puradei de unde si ura fata de copii rezultata din faptul ca nici nu isi doreste.Expresiile despre relatiile firesti intre reprezentantii guvernamentali ai Romaniei si Israelului l-au dat de gol,practic si-a dat jos inmbracamintea si de atunci a ramas in pieklea goala.

  2. „Nu l-am auzit niciodata infierand Germania si lagarele ei de exterminare, unde milioane de evrei si-au pierdut viata. De ce?”….Valentin Boeru, lasati-l in pace pe ala de la Cotroceni si asa e vai steaua lui si termina cu prosteala si cu asa zisu’ holocaust in care Germania este pusa la zid,pentru ca nu a existat asa ceva. ai inteles ?daca vrei sa cauti vinovatii pentru ce s-a intamplat, DUPA TERMINAREA RAZBOIULUI, vezi ca sunt la VATICAN_iHS,acelasi Vatican care a creat si Uniunea Sovietica.iHS-ul a controlat toate taberele.chiar vrei sa stii cine a folosit acele lagare cu adevarat?o sa iti arat.pana si marele scriitor rus Alexandr Solzhenitsyn s-a intrebat retoric,cine a omorat 66 de milioane de rusi?. Miza celor doua razboaie mondiale a fost crearea unui stat nuclear si anume Israelul.Germania nu apartine coanei Merkel ci celor care au creat Israelul,mai tot ce vezi defiland pe la Bruxelles,sclavetii aia apartin Vaticanului,proiectul marxist UE(crearea Statelor Unite ale Sovieto Europei) apartine Vaticanului_iHS,apropo de merkel o cheama kassner,cunosti originile acestei foste agente din STASI/KGB?.Vaticanul_iHS a dat ordinuL pentru crearea Israelului,Rothschilzii impreuna cu ceilalti druizi financiari s-au executat.mai ai si alte neclaritati ? https://www.youtube.com/watch?v=lMdMtQGXf3c

  3. „Deja „organizatie nazista” si „evrei” sunt notiuni care nu pot fi alaturate, oricat de tare s-ar stradui Iohannis sa dea bine cand se roaga la Zidul Plangerii sau cand, teatral, devine trist cand vorbeste despre „Holocaust.”= cand nu cunosti adevarul scrii tampenii. by the way https://intelnews.org/2015/04/21/01-1682/

  4. Mare grija , Liviu Pop NU si-a asumat asemenea afirmatii , a cotit-o declarand ca a citit pe internet si si-a inghitit cuvintele la riposta dura a lui Fabritius ( imputernicitul Guvernului Federal German pentru chestiunile privind stramutatii germani si minoritatile nationale ) si a lui Paul – Jurgen Porr ( presedintele FDGR ) , oricand te poti trezi cu o citatie la tribunal . FDGR ESTE REPREZENTANTUL LEGITIM AL MINORITATII GERMANE IN BAZA CONSTITUTIEI ROMANIEI SI A LEGISLATIEI IN VIGOARE , AVAND UN STATUT APROBAT DE CATRE INSTANTELE DIN ROMANIA FIIND INSCRIS IN REGISTRUL ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE . FDGR ESTE REPREZENTAT IN PARLAMENT SI IN STRUCTURILE GUVERNAMENTALE ALE ROMANIEI . Minoritatea germana din Romania este calomniata IN MASS-MEDIA PRO- GUVERNAMENTALE si insultata in mod colectiv CU SCOPUL DE A PREJUDICIA IMAGINEA PRESEDINTELUI KLAUS JOHANNIS , MEMBRU AL ACESTEI COMUNITATI . Nistorescu si Golban au pierdut procesul , aviz amatorilor ! Ce spune Johannis : // NICI O UTOPIE NU S-A DOVEDIT MAI SANGEROASA DECAT FASCISMUL SI COMUNISMUL . REGIMURILE INSPIRATE DE ACESTE IDEOLOGII , OPUSE LIBERALISMULUI SI DEMOCRATIEI , AU AVUT REPERCURSIUNI MAJORE ASUPRA DEZVOLTARII POLITICE A STATELOR DIN EUROPA CENTRALA SI DE EST . VIETILE A MILIOANE DE PERSOANE AU FOST DISTRUSE . CELE DOUA REGIMURI AU LASAT IN URMA LOR MILIOANE DE VICTIME FATA DE CARE , ASTAZI , NE MANIFESTAM RECUNOSTINTA SI COMPASIUNEA .//

  5. nimeni nu vede ca „organizatie nazista” si „evrei” sunt notiuni care nu pot fi alaturate din atit de diabolicul motiv ca hidra de KWI este capetenia Forumului Democrat German din Romania = organizatie declarata si dovedita NAZISTA???!!!
    daca organizatia e nazista, capul ei cum o fi? daca nazistii i au exterminat pe evrei, cum sa creada cineva ca un nazist ar putea tine discursuri pro-evrei?
    doar ca sincer, nazistii declarati pareau , in hidosenia lor non-umana, muuult mai inteligenti si degraba vorbitori decit acest exemplar care pina si pe nazisti ii face de ris!

    • Camila , ai vise umede ? Cat costa un bilet la tren dus- intors Tiraspol-Bucuresti pentru intrarea in nirvana ? Sunt disponibil la borcan cu balsam de formol , vaselina de tanc administrata anterior corespunzator si uniform de solicitant , asigur confidentialitate !

  6. Camile , trimiterea la http://www.bugetul .ro nu specifica nimic de homosexualitate , poate tie iti este pofta de senzatii tari si accelerari de adrenalina cu Conchita Wurst , sa-i faci in ciuda focoasei ANA LUI MANOLE . Oricum , intimitatile se respecta , poti sa fluturi rozeta si steguletul curcubeu cand doresti , gusturile nu se discuta .

  7. Mai copii nu va mai luati de presedinte ca stie ce stie si nici după posturi marxiste. NU A FOST HOLOCAUST IN ROMANIA! Iar daca Armatei României nu-i pasa atunci nu au murit chiar toti romanii. Maresalul a facut tot ce a putut sa salveze evreii din Romania pe cei din Transilvania din Bucovina de Nord si Basarabia nu a putut din pacate au tost dusi cum se stia atunci la munca, deoarece aceste tinuturi erau sub guvernamant hortist, german sau romanogerman, deoarece Basarabia era in partea de Sud a armatei Romane. E adevarat pe front se petrec multe. Vreau sa mentionez ca aceste tinuturi erau penetrate de sabotori si spioni care comiteau extrem de multe asasinate la adresa ostenilor romani iar când ai prindeau aceștia se dovedeau a fi iudeeobolsevici de origine rusa… Maresalul a fost cel mai bun ofiter inferior in razboiul mare cum ar fi omorât sau sa faca crima de razboi?Toti cei ce au atacat armata romana au murit. E regula de razhoi.

  8. Domnul Klem ca numai un american sau un roman poate avea geniul asta a zis:trebuie sa cunoastem istoria ca iar se strang nori negrii peste Europa si facem asta ca sa evitam( cum frumos spunea Iorga) repetarea ei. Acum fac apel doar la tinerii evrei romani dar si cei din afara la urmatorul amanunt.

  9. Wilhelm Filderman, lider al evreimii din România, cotat peste Ocean a fi „cel mai important evreu din Europa”, individ cu dovedite și inexplicabile simpatii față de români, care s-a pronunțat după 1945 împotriva evreilor sioniști sau comuniști din Occident, de fiecare dată când a avut ocazia să le demonteze calomniile și diversiunile mediatice anti-românești! De la înălțimea acestui piedestal, Wilhelm Filderman a ținut un jurnal strict al evenimentelor la care a luat parte sau a fost martor, de-a lungul anilor trăiți în demnitate și respect chiar și de la adversari! Un Jurnal care, prin mărturia atât de prețioasă a lui Wilhelm Filderman, exonerează România, guvernul Ion Antonescu și pe toți românii, în general, de acuzația frivolă, iresponsabilă, de holocaust petrecut în România, de genocid, pogrom. Nimeni nu era mai în măsură ca Wilhelm Filderman să depună mărturie pe acest subiect!

    În 1959, Wilhelm Filderman moare. Se poate afla data exactă!… Înainte de a muri, lasă Jurnalul său în păstrare ultimului său secretar particular, persoană mult mai tînără, evreu cu sentimente pro-românești la fel de puternice, ceea ce nu era lucru rar pe vremea aceea la evreii tangenți cu România. Lăsata testamentară a fost că „acest Jurnal aparține de drept poporului român, mai exact spus Academiei Române, la care Jurnalul trebuie să ajungă negreșit de îndată ce comuniștii nu vor mai fi la putere în România!”

    Comuniști care se cam ținuseră de capul lui Filderman, obligându-l să aleagă Occidentul pentru ultimul său deceniu de viață, deceniul supranumit „obsedant” la București, în mediile mai elevate!…

    Așa se face că după 22 decembrie 1989, după ce mai trec câteva luni și toată lumea își dă seama că nu mai e picior de comunist în România, fostul secretar particular al răposatului Wilhelm Filderman începe să caute persoana cea mai îndreptățită căreia să-i încredințeze prețiosul manuscris. Prea mult nu caută și-l identifică în persoana domnului Eugen Simion, proaspăt academician, fost coleg de facultate cu soția domnului secretar, distinsa doamnă Sorina Bercescu. Ba chiar și ceva rudă cu Eugen Simion, ceea ce explică încă o dată alegerea domnului academician pentru acest moment stelar, astral, din cariera sa!

    Cu toată discreția se face invitația cuvenită și cu ocazia proximei descinderi la Paris a domnului academician acesta le face o vizită la locuința unde se afla și obiectul cu pricina: câteva caiete pline de scrisul mărunt caligrafiat al marelui avocat care fusese Wilhelm Filderman, cuprinzând datele esențiale privind istoria evreilor din România în timpul guvernării Mareșalului… Text superb pentru bunul renume al românilor! Text unic în literatura holocaustului, infirmându-l categoric pe cel din Transnistria!
    (Rog Academia Română sa aprinda lumina sa nu stigmatizam inaintasii la fel ca cu lampa de pe Mississippi-paranteza asta e doar pentru conexori) Deci eu intind o mana adevarului sa nu mai patimim cu totii.

  10. Da, subscriu la ceea ce spune Copilu. În ceea ce îl privește pe Dulapau, el este o fosila pe care o mai iau în seamă așa zișii #democrați isterizati de personaje gen Angi Serban ,Dide sau rușinea liberalismului Orban (Turcanu ).
    Cât de jos poate ajunge ipocrizia! !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger