AcasăNewsIohannis, orb si surd

Iohannis, orb si surd

Presedintele a ales cea mai proasta solutie politica. Sa nu vada ce se intampla in Romania si sa nu auda decat ce are chef. Nu se deranjeaza decat daca trebuie sa bage in seama procentul de 20, poate 30 la suta de cetateni care ii inchina osanale si pe care, indeobste, ii instiga impotriva celor cu capul pe umeri. De asemenea, nu vede nici tendintele tarilor care simt ca e momentul sa se aseze la aceeasi masa cu Israelul, si nici ca Romania s-a saturat de UE ca de mere acre. Sarcina lui, de a ne subjuga unor interese straine, este tot mai evidenta.

Cand trebuie sa vada tine ochii inchisi Cand trebuie sa auda are alta treaba Si nici cu vorbitul nu sta mai bine

Intronatul de la Cotroceni traieste intr-o alta lume. Una care nu are legatura cu Romania reala, in care indreptarea legilor Justitiei – banal exemplu – este un act necesar de reparatie. Una in care -alt exemplu – presedintele trebuie sa accepte un rol cu mult mai redus decat in prezent.

Alta poleiala politica

Iohannis tine neaparat sa mai castige un mandat. Nu stiu de ce, pentru ca oricum, in primul, mie mi se pare ca nu a realizat nimic. A reusit doar sa creeze o stare de tensiune permanenta, fara sa vada ca interventiile lui dau mereu nastere unor scandaluri de care Romania nu are nevoie. A incalcat Constitutia cand a vrut, fara sa vada si sa-l intereseze ce lasa in urma. Nu a vrut sa auda cand Dragnea si Tariceanu i-au cerut sa nu plece la Roma, anul trecut, pentru a semna documentul celor 60 de ani de domnie a UE, fara sa se consulte inainte. A facut-o de capul lui, pecetluind soarta Romaniei intr-o Europa cu „ritmuri diferite”, caci cu „doua viteze” era prea pe fata. Asa ca ne-am ales cu acelasi drac, imbracat insa in alta poleiala politica.

I-a dat Firea voucher

Iohannis nu vede ca demersurile lui de a poza in presedintele de care am avea nevoie starnesc – culmea! – din ce in ce mai putina iritare, dar tot mai multe hohote de ras. Nu aude cand i se reproseaza ca are iesiri marlanesti fata de premier. Nu vede ca strategia „omului cu bicicleta” este o facatura imbecila, ajungand subiect de bancuri. „Daca nu ii dadea Firea voucher, nu pupa el bicicleta”, se aude tot mai des in mistocarelile natiunii. Doar el nu aude. Iohannis nu vede abuzurile din justitia ultimilor ani. Nu aude cand Tudorel Toader ii solicita demisia Codrutei Kovesi. Selectiv, insa, casca ochii si urechile cand ambasadorul Hans Klemm o lauda sau ii mai lipeste o medalie pe piept. Protocoalele? O alta parodie. N-a auzit de ele. Nu stie ce-s alea. Nu le-a vazut cum actioneaza. Ciudat mod de a prezida o tara in care toata lumea vede ce se intampla, numai el nu.

Mai bine tacea

Presedintele nu vede spre ce se indreapta Europa. Cand Romania, alaturi de Austria, Cehia si Ungaria a acceptat invitatia Israelului de a participa la inaugurarea noii ambasade americane la Ierusalim, el nu a vazut decat ca Dragnea si Guvernul lui l-au trimis in derizoriu. Atat a putut intelege. Nu a vazut nici ca Romania ar avea de castigat din sustinerea demersurilor americano-israeliene. Si nici mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim nu a vazut-o. Cu ochi buni, vreau sa zic. A vazut, in schimb, ca se trece peste el, fapt ce l-a facut sa riposteze, iesindu-si din minti: „Ambasada nu poate fi mutata fara acordul meu. Punct! Indiferent cine ce spune”. Surprinzator! De data asta Iohannis chiar a vorbit, desi era cu mult mai intelept sa taca.

Fason, monser, fason!

Presedintele vrea sa fie jucator si nu ii iese. Cineva ii fura mereu galetusa cu nisip si lopatica. Marele absent de la Cotroceni incepe sa arate ca un peste care se zvarcoleste pe uscat. Dragnea isi vede de treaba lui, nebagandu-i in seama ifosele de fecioara sedusa si abandonata. Tariceanu il loveste la statul de drept, exact acolo unde ii e moale voinicului. Tudorel Toader preseaza cu demiterea Codutei Kovesi. Iar Dancila, ce tupeu, merge la Vatican si discuta cu Papa. Lui ce ii mai ramane? Doar Buxelles-ul, unde poate ramane pana se prind si aia ce si cat poate Si uite, eu, in locul lui, nici pe la Merkel nu as mai da. Din moment ce a ajuns sa se vada cu Ludovic Orban, mam’marea Europei arata ca e tot mai nefrecventabila. Chestiune de fason, monser!

author avatar
Valentin Boeru
2.978 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger