AcasăNewsIohannis o ia de la capăt

Iohannis o ia de la capăt

Abia acum președintele va arăta cum știe el să încalce Constituția

Este din ce în ce mai limpede că Iohannis nu poate mai mult. Nu poate depăși obsesia lui patologică „O Românie fără PSD”. I-am urmărit evoluția discursului la întâlnirea cu liberalii, la Biroul Executiv, și am căzut pe gânduri. Cred că oricine l-a auzit s-a întrebat cum de un om caracterizat prin sărăcia ideilor poate conduce o țară? Ce oferă Klaus Iohannis dincolo de fixația unei idei? Nimic despre evoluție, nimic despre programe guvernamentale care să asigure stabilitate socială, nimic despre gândirea proprie privind dezvoltarea economiei, a relațiilor comerciale, bunăoară, a atragerii de investitori serioși, nimic despre vreun contract de miliarde de euro cu care să se fi întors din vreo vizită externă. Nu, Iohannis are o singură idee, și anume că PSD trebuie înlăturat din toate organismele prin care se conduce o țară.

Abia acum președintele va arăta cum știe el să încalce Constituția

Sunt convins că dacă i s-ar cere să demonstreze pe hârtie toxicitatea social-democraților, altfel decât cu minciuni, nu ar ști ce să scrie. În al doilea an de creștere economică record a României în Uniunea Europeană, Klaus Iohannis încă mai consideră că PSD a tras țara în jos. În asemenea condiții, nu ai cum să nu cochetezi cu ideea că fixația lui denotă mai degrabă ura împotriva României, pe care, altminteri, declară că o iubește. Când minte, de fapt, Iohannis?

Dispariția din arenă

Președintele, care ar trebui meditat de un logoped foarte răbdător, vede un pericol eminent în numărul mare de parlamentari și primari ai PSD. De aceea să fi fost nocivi social-democrații de-a lungul timpului? Pentru că i-a votat lumea? Păi atunci nu ei sunt de vină, ci electoratul care i-a dorit. Păstrând același registru al unei logici simple, e de presupus că simpatizanții și votanții ar trebui eliminați, căci de la ei se trage răul. Klaus Iohannis știe că este imposibil de realizat o asemenea nebunie, iar asta, de fapt, îl sperie cel mai tare. Oricând, indiferent cât de mult și-ar pomăda cu democrație campaniile și discursurile, știe că există o masă de peste 3 milioane de cetățeni care i se vor împotrivi.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> într o majoritate care atârnă de un fir de păr

Este evident, în asemenea context, că singura soluție este să bombardeze PSD pe toate canalele și prin orice mijloace, până la fărâmițarea acestuia, în așa fel încât electoratul să nu mai aibă ce vota. Din punctul de vedere al lui Klaus Iohannis și al găștii care îl urmează orbește, dacă din PSD rămân doar vreo două sau trei grupuri politice de maximum 20 la sută fiecare, ar fi ideal. Acestea nu vor pregeta să se bată, din prostie, stimulate sau din eterna dorința de putere, până când vor dispărea complet din arenă.

O rangă în dinți

Cum ar fi, vorba unei amice, dacă la Congresul PSD din februarie, Marcel Ciolacu sau cine va câștiga alegerile de președinte va cere „O Românie fără PNL”? Și, ca să nu fie acuzat de manevre perverse, PSD să folosească aceleași manopere pe care le-au întrebuințat Iohannis și PNL. Minciuni cât mai multe, insultarea mitocănească a liderilor, distorsionarea realității, îndemnuri la ciomăgeală, acuzarea PNL pentru toate relele produse României în ultimii 30 de ani, reale sau imaginare, jaful din economie, sărăcirea populației, încălecarea Justiției și câte și mai câte. Imediat vor sări de fund în sus aliații PNL, care vor simți că brusc le fuge puterea de sub picioare. Un fel de a spune putere, pentru că, în realitate, sunt servitori la masa liberalilor. Hai să fim serioși, ce fel de putere deține PNL în Parlament? Cinci partide și trei trădători îi asigură, de fapt, o majoritate vai de mama ei. E de ajuns ca un singur partid, fie el și cel mai mic, să-și reconsidere poziția față de PNL și, din varii motive, să-i întoarcă spatele, ca liberalii să vadă dacă mai pot mesteca după ce, vorba colegului meu Cătălin Tache, iau o rangă în dinți.

PSD? Ba pardon!

Nimeni din PSD, însă, nu ia în calcul un atac la baionetă împotriva liberalilor. Repet, cu aceleași metode folosite de aceștia. Social-democrații sunt mai preocupați de securizarea propriilor poziții din Parlament decât să răspundă cu aceeași monedă. Semn de slăbiciune, de apetit pentru o eventuală trădare, de prostie sau de lăsare la voia întâmplării a partidului? Iohannis știe bine că PSD nu dă pe de lături de prea mult curaj, dar mai știe și că, forțând personal nota, îi poate aduce pe liberali în pole position.

PSD nu prea știe cum să procedeze Să mai trădeze un pic sau să și salveze scaunele din Parlament

Este și motivul pentru care, la scenă deschisă, a declarat că se va implica în schimbarea polilor de putere în Parlament. Or asta înseamnă să facă politică, deși Constituția îi interzice categoric. Și ce dacă? Iote, de aia nu mai poate el. Iohannis a spus foarte limpede că nu e de acord ca președintele să aibă un rol decorativ la acest capitol. Asta înseamnă că o va lua de la capăt, mai ales că nu are ce să i se întâmple. Dacă în primul mandat a ignorat de câteva ori Constituția, acum, în cel de-al doilea, o va lua la șuturi de-a dreptul, o va da cu capul de pereți și o va interpreta după bunul plac. Cine și ce să-i facă? PSD-ul? Ba pardon! Social-democrații și-au dat singuri la glezne când suspendarea le-a venit pe tavă și Iohannis mai că nu-i ruga să-i facă felul. De ce ar face-o acum, când îi interesează mai mult să-și salveze scaunele?

author avatar
Valentin Boeru
5.323 afisari

32 COMENTARII

  1. EXISTENTA, Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (S.I.I.J) din cadru D.N.A destinata investigarii magistratilor si a Directia Generala Anticoruptie din cadrul M.A.I destinata investigarii politistilor nu au corespondent in vreo tara U.E. sau din lume.
    ACESTE STRUCTURI TREBUIE DESFIINTATE URGENT, LASAND ANCHETRAEA MARII CORUPTII DOAR DE CATRE D.N.A (fostul P.N.A) care oricum si aceasata directie este SUPRADIMENSIONATA ,iar structura sa administrativa pe judete nu face altceva decat sa se faca ANTICORUPTIE DE CUMETRIE. SEFUL POLITIEI este CUMATRU CU SEFUL DE LA Serviciu teritorial judetean al DNA, cumnat cu seful de la Serviciu judetean al DIICOT. Tot seful IPJ are sotia sEfa la TRIBUNAL SI SORA SEFA LA PARCHET.
    IN ROMANIA NU SE TINE CONT DE CONFLICTUL DE INTERESE , drept urmare structurile de combatere a CORUPTIEI SI HOTIEI in RO sunt concepute pentru a se perfectiona modurile de operare in comiterea faptelor INFRACTIONALE cu pericol social deosebit de grav.

    • Da nu era mai bine sa o desființăm pe ma-ta, ca nu mai făcea un asemenea dobitoc? Pai mai idiotule, la Dna aveau dosare vreo 3000 si ceva de magistrați, tocmai pentru a nu le respinge procurorilor Dna dosarele fara probe. Erau șantajați judecătorii doar sa dea pedepse, in acele dosare. Ti se pare normal ca procurorul care anchetează un judecător sa meargă cu o alta speța la același judecător? Pai judecătorul de frica da o condamnare in acel dosar. Si in condițiile in care se vrea la Dna procurori fara nici un fel de experiența si foarte frustrați. Gen onea, portocala, etc. Ce se cred dumnezei si amenință fățiș judecătorii, ca daca nu primește x condamnare, il curată. Dar tu fiind un plătit de un Ong, ce isi dorește moartea capitalului românesc si teroare in România sub vrăjeala ca corupția ucide, este normal ca va sta in gât o asemenea instituție prin care magistrații mai pot fi independenți si nu sub papucul unor procurori

      • BAI AN…US, daca laptele nu-i bun tu omori VACA in loc sa o tratezi. IN TOATE TARILE CIVILIZATE , DEMOCRATE ALE LUMII PARCHETUL SI POLITIA sunt sub controlul societatii civile organizate PENTRU A PASTRA JUSTITIA INDEPENDENTA.

      • Anus , nu era mai bine sa te arunce mamuska ta , la fatare , in Nistru ? Scapa lumea de un capcaun , dobitoc si idiot care partaie propaganda stalinista in presa romaneasca . Du-te te spanzura , pocitania dreaqu mancurta , faci umbra pamantului de pomana !

      • In Romania , analfabetismul functional a ajuns la 41 % ! DUPA 7 ANI DE GUVERNARE , PSD A INGROPAT INVATAMANTUL ROMANESC !

        • Boeru o ia de la capat , vesnica pomenire si obsesie : Iohannis ! Ce ofera Boeru dincolo de fixatia unei idei ? Nu ai cum sa NU cochetezi cu ideea ca fixatia lui Valica Boerica denota mai degraba ura impotriva Romjaniei pe care , altminteri , declara ca o iubeste dupa model si sistem Dragnea din puscarie la 1 decembrie anul asta ( ce tupeu de ghiolban infractor ), e inutil sa fie meditat de un expert foarte rabdator care sa-i explice ca drumul pe care ar vrea sa angajeze Romania duce intr-o fundatura , ca nu suntem un sputnik sau gubernie la care viseaza tamp din interese meschine , ca ROMANIA ESTE SI VA FI O TARA DEMOCRATA ,CARE RESPECTA STATUL DE DREPT indiferent de vandutii si slugoii care vor sa o scoata din concernul tarilor civilizate si sa o afunde in bezna , coruptie si saracie !

          • Recunosc , sunt un hodorog mancurt stalinist ce-si face veacul lustruind cu limba slobozii uscati si inghinalele calulului lui Suvorov din Piata Tiraspol , nema gramatica , nema cultura , scriere in slavona cu litere chirilice si oracaieli disperate in veceul garii Tiraspol in pozitia capra cand practic sintaxmorfologia bolborosita simultan , la mufa si rect , cu bolboroseli si parturi ritmice puturoase !

          • Esti prost ca noapte si mai toti astia care ii dati cu sputnik si cu PSD daca isi permite cineva sa critice PNL si pe Iohannis.Nu ma refer aici la Boieru.Omul scrie pentru ce e platit si asa ai face si tu si altii ca tine care va da ti pe aici mari democrati.Nu stii nimic despre lumea in care traiesti si te invarti dar bati darabana tare si cu zel ca in Romania se musteste de democratie sis tat de drept.Habar nu ai de capul tau.Fraierica citeste legea 28 din 15 martie 1991 si mai spune pe urma ca Romania e republiga ,democratie si stat de drept.Vai de capul vostru astia care slujiti partidele oricare ar fi alea.Sunteti atat de spalati pe creier incat nici cu GPS ul nu gasiti drumul spre casa.Puneti ba mana ci cititi legile si o sa vedeti ca in Romania nu exista democratie.Exista dictatura legilor,multor legi care interzic o sumedenie de libertati pe care in comunismul socialist nu existau.Vai de capul vostru.Voi ii votati pe tradatorii astia,carora nu le pasa deloc de voi,de Constitutie,de statul de drept.O sa ne distruga de tot .Nici nu o sa mai existam dpdv statala sa cum suntem acum,pentru ca jegurile portocalii prin Iohannis asta au in cap.UE stie clar pe cine sustine prin serv secrete si de ce.De la Basescu avem greaua mostenire cu stat paralel,protocoale,etc.Dragnea e la bulau,dar nu e pentru ce a facut,ci pentru nimic,ca asa au vrut aia de la Exon pentru redeventa aia de 25%.Pentru cine nu stie acel acord era dupa vremea lui Ceausescu cand a fost in SUA in 78 si era 50-50% cu cei de la Stadard oil.Pe vremea aia asa se numea,cu Behtel in perioada lui Karol L se numea Bethel..Da,da,aia care au furat 100 mil cocroane imprumutate de la imparatul Prusieipentru 1000 km cale ferata(cale ferata care nu s a cosntuit niciodata),impreuna cu camarila lui Karol l.Eminescu a scris cu varf si indesat si astaia adus moartea.Nu stiti nimic,Behaiti pe toate site urile toate ziua si injurati la greu.Asta e comportament de subnutrit din colonia Romania cu iz de corporatie ,condusa de un guvernator conform legi 28 pe nume Traian Basescu.Prostilor,deschideti ochii pentru ca nimic nu e cum pare…!

      • INNEBUNESTE PSD , RAMANE FARA ELECTORAT ! GUVERNUL ORBAN SE APUCA SA REPARE DEFINITIV INECHITATILE DIN DOMENIUL PENSIILOR !

  2. Dupa obsesia sa, care, dupa alegeri, persista, nu e multumit cu PSD in opozitie.
    Deoarece se poate intoarce, reformat, la putere.El nu doreste decat o singura putere.A sa.
    Deci, opozitia trebuie distrusa.Un prim-pas spre dictatura.

    • Daca PSD reprezinta opozitia in Romania este foarte grav , acest partid nu se va reforma niciodata , trebuie sa se duca dupa defunctul PNTCD . Sa ai in opozitie o gasca de hoti , care turbeaza ca nu au acces la borcanul cu miere , nu e un luctru benefic pentru Romania , sunt un real pericol pentru democratie si statul de drept Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2020 trebuie primenit Parlamentul cu oameni noi , ciuma rosie trebuie aruncata la cosul istoriei . Da , toti romanii isi doresc o anumita dictatura , DICTATURA BUNULUI-SIMT , a meritocratiei si a politicienilor corecti si cinstiti in slujba poporului , nu aceleasi mutre corupte cocotate de 30 de ani la varful puterii !

      • Mai travestit mic, de ce nu te muți in Coreea de nord daca tot vrei dictatura si aia este o dictatura de bun simt asa cum iti place tie

        • Anus , dictatura din Coreea de Nord iti pica manusa , noroc ca si zooparkul tau de pe malul stang al Nistrului se apropie de aceleasi ” standarde ” si te face fericit cand iti canta greierii in burta si ii potolesti cu stevie …hihihihihihi…perversule travestit zglobiu …hihihihihihihihi………hai , baga-mi botoxul siliconat intre hulube si miorlaie un menuet dulce la buza cu zgarci …..hihihihihihi….

      • AHA TEAM PRINS CU GASCA DE HOTI PSD CUM AR FI ai auzit de acesti hoti do-vediti-ORBAN 50000EU URDAREANU,-OLTEANU BNR 1000.000EU,VILA HERASTRAU, -OLTEANU BISTRITA 800.000EU PRINS IN CIMITIR CHITILA,-BLAGA 700.000EU IN PORTBAGAJ,-BASESCU VILA MIHAILEANU ,FLOTA,ACUM PETROV,-VIDEANU MARMOSIN-COCOS 20.000.000EU,-UDREA 900.000EU,-OMUL CU RUJUL B RARES FALIMENT IREALITATEA NEPLATA TAXE,IMPOZITE SI HOTII MARUNTI ,UNDE SANT ACESTE DOSARE SI AM OMIS LA URMA FAMIGLIA ANUSSSS CU CELE 6 CASE SI NEPLATA IMPOZITULUI PE INCHIRIERE SI MEDITATII VREAU SA VAD O LUARE DE POZITIE NEPARTINICA VA VENII SI TIMPUL CAND ANUSUL VA DA SOCOTEALA IN FATA JUSTITIEI .

  3. Dna Iohannis de ce nu a venit la manifestatia de 1 Decembrie? Din cauza frigului din Bucuresti? De fapt nu ma mir, dansa este ,, doamna mea,, si tebuie menajata. Sau a fost si la Sibiu o manifestatie si Dna Iohannis a facut onorurile.Si trierile pentru niste posturi in noul Guvern. Rusinos dar asha sunt dansii!
    Sigur vine la vara in Constanta de Ziua Marinei.
    Acum ca Dl Iohannis are in sfarsit jucaria dansului, Guvernul meu, fapt care l-a scos din amorteala si l-a revigorat cu energie, vorba unei reclame,poate ar fi bine sa vada si ce sarcini ca Presedinte are. Cele din Constitutie. Si sa mai dea din cand in cand un extemporal in fata tarii. Subiectele sunt multiple si pentru o Romanie normala nu avem nevoie de scandaluri anormale ci de solutii viabile.

    • Sebastian Lazaroiu : ” LIBERALII AU OBLIGATIA SA EXPLICE OAMENILOR CE AU GASIT IN VISTERIE , CUM AU ASCUNS SARLATANII DEFICITUL , CUM S-AU IMPRUMUTAT , CE DATORAM ” MINTILOR LUMINATE ” DRAGNEA , VALCOV , TEODOROVICI ! „

      • BAI LAZARIKA ESTI DUS CU SORCOVA ORBAN DESPRE CE INPRUNUT VORBESTI IA BELESTE OCHII SI VAZI CE INPRUMUT FACE PULELEUL ZILNIC DE 4700EURO/MINUT CAND PSD ERA LA GUVERNARE NU SE PUNEA PROBLEMA BANILOR FIINDCA AVEA F BUNI SPECIALISTI NU CE ARE PULELEUL NISTE ANONIMI IN FINANTE SI URATI CA DRACU SI BAAAAALBAAAITI DACAL VEZI PE STRADA ZICI CA ESTE CERSETOR

        • Bai , cur jupuit , dupa ce ca esti prost bata , oracai cu majuscule si te caci si-n mijlocul drumului oprind circulatia ?

  4. Astia care au fost impusi pe pozitia Guvernul Mieu au furat mai mult decat ciuma rosie in 3 ani de guvernare.Din data de 04.11-30.11.2019 au disparut 1,7 miliarde de euro(echivalent),unde s-au dus,poate dupa cele 20 de miliarde imprumutate de alcoolicul Petrov.Imi este scarba mare sa fac dovada sumei disparute(au facut-o altii mult mai priceputi) asa cum actualul guvern nu aduce dovezi atunci cand face afirmatii grave la adresa celor dati jos de la guvernare,ori au trimis probele la DNA,ori au primt ordin de la stapanii Coloniei sa minta pana baga fosta tara in balarii.Schizofrenicul Mutalak isi schimba comportamentul de la o ora la alta,dar,nu isi schimba obiceiul zilnic,pe langa confortabilitatea de lux,de a calca si sari cu bocancii pe Constitutia tarii(Coloniei de fapt),aceste fapte de inalta tradare constitutionala insumate dau o cifra ce depaseste cu prea mult incalcarile fostilor presedinti sau guvernatori ai Coloniei.Cand conducatorul devenit diktator este grav bolnav asa va fi si tara unde salasuieste.

  5. Considerați că ministrul de externe va acționa pentru clarificarea situației patrimoniului Fundației Gojdu, în mandatul premierului Ludovic Orban, ?

  6. Apreciați despre clarificarea situației bunurilor din patrimoniul Fundației Gojdu, bunuri ale comunității ortodoxe aflate într-un stat membru al Uniunii Europene, Ungaria, împreună cu ministrul de externe și primul ministru Orban, este o responsabilitate pe nivelul posibilităților domnului Iohannis , fapt demonstrat cu bunurile publice cu origini săsești, din Sibiu și de prin ce locuri or mai fi fost obținute, ?

  7. Apreciați deci că domnul Iohannis se va folosi de „partidul libelulelor”, condus de domnul Ludovic Orban, pentru a realiza ceva important la care se și pricepe, cum este obținerea bunurilor Fundației Gojdu de la statul maghiar, ?

  8. acest individ,este un OBSEDAT MINTAL, trebuie urgent examinat psihic, e un pericol pentru tara!

  9. Guvernul asta de schizofrenici va cadea cat de curand,iar marele nostru presedinte va fi suspendat pe o perioada nedeterminata!!!!!!

    • Sunt schizofrenic , tavarashii de la Raion au hotarat sa ma suspende , fac de ras propaganda stalinista , sunt pe ordinea de zi pentru sanctionare , sa vad cum ii imbuzez si ce matanii evlavioase le fac cu fruntea la buric , poate mai ma lasa sa tai frunza la caini si sa hantan handel aburit ornat cu stevie .

  10. OPINAM CA SUNT UNII DERANJATI CAND PUI INTREBARI FARA NOIMA , RUMEGA INDELUNG SI FORMULEAZA-TI COERENT INTREBARILE !

  11. MESAJUL DE 1 DECEMBRIE 2019 DE LA SERVICEUL DOMNESC DRACNIA
    ✍️
    „La multi ani, Romania?! Tara mea draga?, ti-am respectat cu sfintenie toate traditiile, te-am sarbatorit cu fiecare ocazie?????, te-am purtat in suflet si in piept oriunde in lume? , m-am mandrit cu tine peste tot si ti-am dedicat tie intreaga mea viata?????(plang cu bale si muci) . De dragul tau am sacrificat tot si am facut ce am stiut mai bine sa te ajut sa cresti mare?‍?, sa fii bogata si puternica?. Am renuntat la multe momente alaturi de familia mea?, am ratat multe evenimente din viata copiilor mei?, mi-am asumat in cele din urma chiar si renuntarea la libertate, de dragul tau?”

    Livas

  12. Cer gratierea, plavane…. fi tu Klaus Santa ? ! Fa si tu plavane o pomana. E bine sa dai zilele astea…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger