AcasăNewsIohannis: Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Dacă situația...

Iohannis: Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Dacă situația se va înrăutăți, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

Oricât s-a vorbit în ultimele zile la nivel politic, dar nu numai despre un posibil vid legislativ – în privința următoarelor trei zile, președintele a respins categoric o astfel de ipoteză.

După ce le-a mulțumit românilor – „eroii acestui efort național” – pentru toate „sacrificiile” pe care le-au făcut în cele două luni de stare de urgență, precum și „medicilor și personalului medical pentru eforturile extraordinare din toată această perioadă”, Klaus Iohannis a amintit că din ziua următoare România va intra „într-o nouă etapă, pentru că încetarea stării de urgență nu echivalează, din păcate, cu finalul epidemiei”.

Amintind că în cursul acestei zile Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență va declara starea de alertă și „va institui toate reglementările obligatorii prin care vor fi menținute măsurile de prevenție”, Klaus Iohannis a schimbat tonul și i-a criticat pe politicienii care au făcut referire la un posibil vid legislativ, cu privire la finalul acestei săptămâni. „Am văzut discuții în spațiul public legate de intrarea în vigoare a noii legi privind starea de alertă abia de luni, iar unii politicieni, care se dovedesc total iresponsabili, alimentează ideea de vid legislativ. (…) Nu vor urma trei zile fără reguli și restricții! (…) Virusul nu ține cont de acte administrative, iar renunțarea prematură la toate regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele trei zile să păstrăm toate regulile necesare pentru ca sănătatea și viața cetățenilor să nu fie puse în pericol”, a susținut președintele.

Mai mult, Klaus Iohannis a folosit un ton ferm când a anunțat ce s-ar putea întâmpla în cazul în care vor crește semnificativ cazurile de infectare cu noul coronavirus. „Vreau să fiu foarte clar: dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență! Să nu compromitem, așadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii! COVID-19 este o boală greu de combătut tocmai pentru că oamenii îi pot infecta pe ceilalți fără să dezvolte simptome și fără să fie conștienți de riscul pe care îl reprezintă pentru semenii lor”, a avertizat președintele.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
215 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Deci, Iohannis vă pare un captiv al mentalului copiilor instituționalizați de Barnevernet, care pare să fi preluat și unele dintre metodele germane de prin anii 40 ai secolului trecut ,? Opinați că ar încerca să suplinească și absența copiilor cărora le-a facilitat adopții în alte țări, sau ar putea fi un comportament pe care îl avea și în învățământ, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger