Cauta

Iohannis nu scapa nicio ocazie sa muste Romania de fund

Zice-se ca nemtii sunt oameni bravi, harnici si priceputi, dar al nostru parca-i dintr-un alt aluat. Nu, chiar pe bune, doar mie mi se pare ca, in cazul asta, samanta n-a rodit cum trebuie si a iesit o cultura de proasta calitate? Ma rog… Pe plan extern, Klaus Iohannis este privit ca un guppy in acvariul politicii europene, dar asta nu l-a impiedicat ca, o data ajuns in Germania lui draga, sa intoate printre subiectele lui dragi: denigrarea Romaniei si eterna lamentare pe marginea guvernarii PSD!

Atat stie, atat face, unde nu-i, nexam pretentii! Iohannis da in PSD ca e la moda, ca o cere strada si putin ii pasa lui ca, atunci cand deschide gura si screme cateva fraze, loveste, de fapt, in Romania, nu in adversarii politici. Asa s-a intamplat si cu ocazia summit-ului franco-german. Ce daca la conferinta lui au fost si jurnalisti straini, herr Klaus n-a scapat prilejul sa faca de cacao tara pe care o conduce, zugravind Romania intr-o imagine a coruptiei in cea mai degradanta forma a ei.

Seful statului nu a scapat ocazia de a l pune tocmai de la Aachen pe Tudorel Toader sa mai consulte Constitutia

Seful statului demonstreaza ca habar nu are politica si economie, amesteca totul bine de tot, presara putina ignoranta si, apoi, cu scarba, sloboada teorii despre cresterea cursului valutar. Cum, nu-i posibil? Ba este, cum la fel de bine iti poti cumpara una, doua, noua case din salariul de profesor si meditatiile date elevilor, la fel de bine poti vorbi despre cresterea euro in raport cu …guvernarea Dancila. „Lucrurile nu merg cum trebuie si sunt motive de ingrijorare in tara. Rezultatele se vad in cursul de schimb valutar”. Pe bune? Si noi care credeam ca stabilirea cursului leu-euro e apanajul exclusiv al BNR, ca sa nu o spunem pe sleau, anume ca-i jucaria guvernatorului BNR! Da, euro a crescut (nivel istoric – 4,712 lei!), la fel si ROBOR (se apropie iar de 3%), dar pentru asta sa le multumim finantistilor Bancii Nationale, nicidecum Vioricai Dancila.

Altfel, la semnarea tratatului de cooperare franco-germana, sasul cu viza de flotant la Cotroceni le-a vorbit strainilor despre statul de drept din Romania. Mai degraba, despre absenta statului de drept, cum a tot insistat Iohannis sa mentioneze. „Este o ingrijorare generala a liderilor europeni pentru soarta statului de drept in Romania. Eu imi doresc stat de drept, romanii isi doresc stat de drept, majoritatea politicienilor isi doresc stat de drept, dar PSD doreste ceva special pentru pentru proprii politicieni cu probleme penale”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version