AcasăNewsIohannis nu face niciun joc. Asa e el

Iohannis nu face niciun joc. Asa e el

Presedintele simte cum ii fuge de sub picioare presul puterii

Dupa o perioada cam lunga de timp, in care, pe partiile de schi, a fost ocupat cu problemele tarii, presedintele si-a facut din nou aparitia. Nu stiu cine i-a dus dorul, caci romanii stiu ca Iohannis iese in fata camerelor de filmat doar in doua situatii: cand nu are nimic de spus si cand isi aduce aminte ca nu a mai injurat de multa vreme puterea. Vi se pare ca Iohannis a avut sau are ceva de spus? Ca in politica externa, banal exemplu, are, bunaoara, ceva de spus? La masa europeana sta cuminte pe scaunul lui, fara initiative. Doar aproba ce-i spun aia mari. In conditiile astea poti sa-l acuzi pe Iohannis ca ar face jocurile Germaniei? Nu, pentru ca el este chiar parte din joc.

Presedintele simte cum ii fuge de sub picioare presul puterii

Asa a fost si cu Europa cu doua viteze, asa a fost si cu relocarea migrantilor. Presedintele nu a facut niciun joc. Nici macar pe al Romaniei nu l-a facut. A fost de acord, a semnat si apoi a iesit la declaratii, unde a spus nimic. Acelasi nimic l-a prezentat apoi si in tara.

Cine pe cine tine de mana?

Sasul mecanic nu poate fi acuzat ca acasa ar face jocul cuiva. Al PNL nu este, pentru ca partidul lui Ludovic Orban nu este in stare sa faca jocuri. Privit in ansamblu, PNL este tot un fel de Iohannis. Asteapta sa i se spuna ce are de facut si el doar executa. Face presedintele jocurile strazii? Nu cred. Strada nu reprezinta nimic. Este o adunatura folosita ca masa de manevra cand de unii, cand de altii. Ba de PNL, ba de USR si cine o mai avea nevoie. Apoi, daca Iohannis ajunge sa faca jocurile unei strazi nervoase si fara autoritate morala, cred ca poate pleca de la Cotroceni intr-o vacanta eterna, fara sa-i fie teama ca ar plange cineva dupa el. Daca ulita face legea sau regula, el ce rost ar mai avea la conducerea tarii? Doar ca sa se compromita? Cine ar avea nevoie de un presedinte compromis?

Atat poate, nu mai mult

Se aude tot mai des ca Iohannis isi face jocurile de campanie. O spun si unii jurnalisti, o spun si niscaiva politicieni neobisnuiti cu prea multa gandire, dar vorbele astea mai scapa si din gura guvernului. „Presedintele Klaus Iohannis a intrat in campanie electorala si isi face jocurile, dand satisfactie opozitiei”. Sau „presedintele respinge orice orice lege facuta de PSD, trimitand-o la Curtea Constitutionala, pentru ca este in campanie si sustinatorii lui ii aproba jocurile”. Sau il incurajeaza. Despre ce vorbim aici? Care jocuri?

Curtea Constitutionala i a legat pretinsele jocuri de gard

A refuza sa conduci tara este un joc? A-ti bate joc de Parlament, ridiculizandu-i activitatea si importanta, inseamna a face niste jocuri? A mentine o permanenta stare de tensiune, a-ti pune pe taraba frustrarile si razboaiele personale cu PSD se numeste ca faci niste jocuri? Hai sa fim seriosi! Iohannis nu este in stare sa faca vreun joc, asta este tot ce poate face. Asa e el.

Mutarea i se da in plic

Deranjul cel mare i-a venit odata cu decizia Curtii Constitutionale de a respinge solicitarea lui de a se constata neconstitutionalitatea legii bugetului. Bineinteles ca s-a spus ca si asta e un joc de-al lui. Nu prea are cum, pentru ca blocarea bugetului loveste si in sustinatorii lui. Iar astia, la un moment dat, s-ar putea sa-i intoarca spatele, satui de fitele astea de copil razgaiat si nebatut la timp. Va retrimite legea la Parlament, desigur, dar are toate sansele sa-i fie returnata fara nicio modificare, dupa care va trebui sa o promulge. Vede cineva vreo logica aici? Daca mizeaza pe faptul ca, scos din sarite pana peste cap, PSD va declansa procedurile de suspendare a lui, se insala amarnic. Partidul lui Liviu Dragnea nu mai musca momelile astea infantile cu scuipatul peste gard, doar-doar va pune mana pe pietre. Nu trebuie decat sa astepte cateva luni, dupa care ii va da lui Iohannis mutarea in plic. Una singura. Dar fatala pentru frustratul de la Cotroceni.

Ca o masea stricata

„Cel mai slab guvern din istoria postdecembrista, un guvern pesedist al imposturii si incompetentei, a creat un buget pe masura sa”. „Faptul ca apar peste noapte initiative precum Ordonanta lacomiei sau, mai nou, intentia disperata a PSD de a pune mana pe rezerva de aur a Romaniei arata ca nici macar PSD nu are incredere ca bugetul lor poate fi realizat si, de aceea, se cauta noi si noi solutii extreme pentru a face rost de bani”. Sunt doar cateva vorbe din declaratia lui Iohannis facuta miercuri. Au legatura cuvintele astea cu functia suprema in stat? Nu mi se pare. Este, mai degraba, declaratia scapata de sub control a unui functionar exagerat de nervos ca i se duce credibilitatea de rapa. Ca nu mai are capacitatea de a genera simpatie in randul sustinatorilor si ca partidele aflate la putere deja il imping cu cotul de la masa, riscand sa-i puna si blidul in cap. Cand afirmi ca  guvernul nu e capabil sa conduca si, ca atare, sa plece, nu mai este niciun joc. Este doar disperarea ca te afli la un pas de a fi scuipat ca o masea stricata. Si nu oricum, ci in vazul lumii subtiri de la Bruxelles.

author avatar
Valentin Boeru
2.805 afisari

24 COMENTARII

  1. Ce drept la replica are Iohannis ? De cate ori te-a chemat la tribunal pentru noianul de invective si potlogarii din sutele de articole la adresa lui ? Libertatea de exprimare NU poate prejudicia demnitatea , onoarea , viata particulara a persoanei si nici dreptul la imagine ( art.30 , alin.6 ) din Constitutia Romaniei . De culpa nu este cazul , ramane in picioare modul constient , deliberat . Sunt articole repetitive , conform Ordonantei nr.28 /2011 intrata in vigoare din 5 septembrie 2011 care completeaza Legea 206/2004 , art 2-2 , autoplagiatul se pedepseste si e firesc sa se puna intrebarea daca nu cumva fentezi redactia si scoti din palarie cate-un articol din stivele deja scrise . Convine sau nu , se raspunde in aceeasi maniera si cu aceeasi moneda , scoate blidul de pe cap , nu-ti mai pune pe taraba frustrarile si fitele astea de copil razgaiat si nebatut la timp ca te scuipa poporul de peste 6 milioane de oameni ca pe o masea stricata . Si nu oricum , in vazul mahalalei .IOHANNIS ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI ALES DE POPOR IN PROCENTAJ COVARSITOR , nu un condeier terche-berchea exaltat ce insaileaza anost ineptii si fabulatii josnice aparut de niciunde si promovat la apelul de seara .

      • Bai , piticanie , pe-o ureche-ti intra apa si pe alta iese bors ? Te mananca la fasna ca pe purceaua -n calduri ? Daca ai ceva de comentat , comenteaza la subiect , nu hali , ca proasta-n targ , omleta azurie cand i se face foame . Asta e postare de om zdravan la bostan ? Platiti sunt altii , se stiu ei , pe unul ca tine ce idiot sa te plateasca pentru molfaieli gretoase ? Dispari , esti fudul si sarac cu duhul , schimba-ti pampersul c-ai imputit atmosfera , pit(re)cantropule !

  2. Jurnalist de 2 lei creaza false probleme.
    Cica Johannis a fost de acord sa gazduim migranti. Cati migranti au ajuns din 2015 pana acum in Romania?? Vreo doi din greseala care au inceput sa planga cand au vazut unde au ajuns. Ungurii, mai isteti, au facut si un gard la granita cu Serbia. Au dat banii degeaba, migrantii spre Germania si Suedia se indreptau. Cine dracu’ se inghesuie la saracia noastra sau a ungurilor???

  3. Tibi ,falsele probleme sunt cu talc , fac parte din arsenalul propagandei . Intelegem ca oricine vrea sa castige un banut , dar nu in halul asta , lupta pentru supravietuire e grea . Ce satisfactie poti avea cand te incropesti de niste firfirei proferand injurii la adresa tintelor comandate ? Asta e mercenariat , cine pluseaza ”fara numar , fara numar …” are pretentia sa-i cante lautarul ce melodie doreste si comanda autoritar , in nici un caz asta nu e jurnalism profesionist si echidistant .

  4. Președintele nu a făcut niciun joc? Ce joc să facă dacă el este un habarnist notoriu? Câte opinii sau puncte de vedere a exprimat în multele dezbateri la care a participat? ZERO, zero barat! Câte informări a prezentat parlamentului și nouă, cetățenilor Românie, referitoare la acțiunile sale în plan extern? Ce mandat a avut atunci când a angajat ROMÂNIA în diverse acțiuni, cum ar fi cazul imigranților? Nimic! Totul după cum i s-a dictat de alții de afară. El nu a purtat niciodată interesele ROMÂNIEI. În multele întruniri așezam în bancă mai degrabă un steguleț, rezultatul fiind același.

    • SculESCUle , cate opinii sau puncte de vedere a exprimat Dancila in putinele dezbateri la care a participat si a citit gresit si de pe foaie ? ZERO , zero barat ! Cate informari si dezbateri a organizat privind ordonantele rusinii ? Ce mandat a avut cand a angajat Romania in stabilirea ambasadei la Tel-Aviv , ce interese a purtat in plimbarile prin tarile arabe ? Mai ai tupeul sa asezi steguletul tau hazliu pe banca ? Administratia Prezidentiala a informat publicul de fiecare data , nu e nimeni vinovat ca tu esti preocupat sa nu-ti intre vacile in lucerna .

  5. Prima data cand am văzut poza lui Ana Pauker m-am indragostit pe loc cum spune horoscopu. Apoi atat eram de fermecat ca am patit ca in filmu Undeva Candva mi-a aparuut in vis diva. Avea un pic de mustacioara apoi s-a dezbracat in ritm de balada. Si-a descoperit verginii sani care m-au adus la eractie vb lui Vangele. Avea cateva smocuri de par ferbinti. Era 8 marte si stateam la rand la flori. S-au terminat in fata mea. Apoi secvențial zambind cu farmec inlantuita a trecut la nivel superior a inceput sa-si dezveleasca picoarele laptoase. Faceam piramidele lui Keops in pantalon, nu mai rezistam. Avea fire de par carliontate ca pe bigudiu pe picioare putine sus dese jos. Innebuneam. Apoi chilotii de canepa de sac cu o dexteritate industriala i-a rup cu aratatorul si am colapsat cand i-am vazut Padurea Neagra de fapt acolo era Amazonu. Am vrut sa ma trezesc dar nu puteam de frica. Apoi a sarit pe mine m-a legat de maini si a inceput sa ma atinga usor eram par pe par simteam ca ejectez vorba lui Vanghele, am lesinat apoi cand m-am sculat Anuța disparuse… Ce realitate ce vis ce dimensiune. Era genul meu saritoare de 4 x femeie atingea culmi barbatesti ma facuse barbat prin asemanari am lacrimat nici poza nu mai era… Am ramas relicva.

    • Ghiocel , ai gresit publicatia , ai vrut sa comentezi in Adevarul.ro pe marginea articolului despre Principesa Ileana si Ana Pauker si ai nimerit anapoda . Sa fie primit!

  6. Bravo , Ghiocele , ai talent ! Pana la Paste iti dorim sa -ti gasesti supergirl-ul fericirii care sa reactiveze relicva si sa-ti plezneasca slitul . Vezi ce poza mai gasesti , gusturile nu se discuta , sa nu pui ochii pe Maria Tereza …hihihi

    • Nu ma pot concentra la tablou si la femei cu mai mult de 10 copii dar era o fata f atragatoare in adolescenta si foarte machiavelica. Nu te lua dupa tigani taso nici nu o lasa sa calareasca sau sa intre in grajd. Altfel mie imi plac femeile saritoare un pic paroase un pic bastarde nebunatece.

  7. Sasul asta ia banii,adica salariul,degeaba,nu face absolut nimic,e o nulitate la fel ca si cei care il sustin,e o rusine a natiunii,pleaca la sasii tai din Germania unde e tatatu si mumata,ca aici nu e locul tau,tradator de tara!

    • Anus , ai hemoroizi , te mananca ca pe Florea Cioaca ? I.P -ul indica postare din Transnistria , in loc sa pregatesti campania de urzici si stevie tai frunza la caini prin presa romaneasca ? Lasa romanii sa-si puna singuri ordine in ograda , vezi de ciubotele tale peticite , nu mai oracai despre tradatori de tara cand esti unul din ei . Mamuka si Tatuka ce ti-au dat viata stie cu ce lucruri josnice te ocupi ? Kostia , daca nu te potolosti , scoatem de la naftalina ”cazierul” si te doare la ficati . Mucles !Panimaesi?

  8. Alianta 2020 a trecut hopul , Nicusor Dan a dat dovada de maturitate . Cartoful fierbinte e la ALDE , daca instanta se pronunta negativ in legatura cu hotararea Congresului ALDE din aprilie 2017 si Daniel Constantin refuza sa semneze din pozitia de copresedinte lista de candidati , parlamentarii ALDE , speriati de perspectiva desfiintarii , vor migra in masa . Tariceanu , fiind captiv , nu-i ramane decat sa se incrie in PSD ,adio cariera politica . Cu PMP si ALDE out , scena politica devine respirabila . PSD , cu doctrina si atitudinea imprumutate de la PRM , a devenit dogmatic si anacronic , nucleul dur nu o sa reuseasca sa incropeasca nici 15% din totalul voturilor alegatorilor . Pro Romania o sa aiba un scor spre 20% cu sustinatori ALDE ramasi fara partid si voturile celor ce voteaza constant cu stanga se vor orienta spre varianta cosmetizata a lui Ponta . UDMR , vesnicul si problematicul UDMR , o sa reuseasca , ca deobicei , sa treaca pragul electoral si se vor aseza de partea celor ce detin ciolanul puterii in caz ca situatia politica le lasa o portita pentru indeplinirea majoritatii la guvernare .Minoritatile imbratiseaza modelul UDMR , patria mea e acolo unde e bine . Chiar in opozitie , intre PSD si Pro Romania nu o sa existe conciliere , unul din ele o sa sfarseasca prin asimilarea de catre celalalt , banuiti care o sa fie asimilat , dar fara lider …) . Pe esicherul politic al dreptei , PNL isi pastreaza marja de 25-26 % in timp ce ALIANTA 2020 zburda spre un scor de 27-28 % ce n-ar trebui sa mire pe nimeni la cate greseli de guvernare s-au facut in ultimii 2 ani .Nu exista ruptura ireconciliabila intre PNL si Alianta 2020 , simple sicanii in jocul democratic . Trageti linie , faceti socotelile si realizati ca schimbarea pe tabla politica este iminenta ! Incepand cu anul 2020 tara scapa de axa raului , toiagul dreptatii se va abate napraznic din partea unei femei investita cu putere decizionala impotriva celor ce au nesocotit democratia si statul de drept , Romania intra in normalitate si o sa se bucure de respect in randul tarilor civilizate !

    • Petrache dear. Cu totul de acord dar fara femeia – Godruta care sa faca ordine . Ce ordine poate sa faca o urmasa a unui procuror comunist. Godruta a fost numita de izmenari ca Oprea , Basecu , etc. , comunisti infocati care chiar ced ca mamaliga fierbe la Moskova nu la Bruxelles.

  9. Sa le intre in cap comunistilor si celor 3 milioane de sustinatori : romanii il vor pe Johannis si pe oricine care primeste ordine de la UE si nu de la rusi . De ce ? Este simplu: viitorul romanilor este cu UE si nu cu asiaticii cu fete europene.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger