AcasăNewsIohannis: Nu este momentul să ne relaxăm prea mult/Ce se schimbă după...

Iohannis: Nu este momentul să ne relaxăm prea mult/Ce se schimbă după 15 mai

Cu doar câteva zile înainte de momentul la care România va ieși din starea de urgență, Klaus Iohannis a adus în discuție, într-o declarație susținută marți după-amiază, la Cotroceni, schimbările care se vor produce, odată cu intrarea în starea de alertă.

„Din păcate, epidemia COVID-19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de o mie de victime ale acestei epidemii. În continuare, avem în fiecare zi sute de cazuri noi”, a menționat președintele, la câteva ore după ce avusese o ședință cu premierul Orban și cu mai mulți miniștri – între ei cei ai Internelor, Apărării și Justiției.

La nivel de schimbări anunțate pentru perioada de după expirarea stării de urgență, Iohannis a pus accent pe obligativitatea purtării măștii – în anumite condiții, precum și păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane. „În primul rând, aș menționa ce devine obligatoriu din 15 mai, sunt lucruri foarte simple, dar foarte, foarte importante. Primul lucru: din 15 mai devine obligatoriu portul măștii, o mască care acoperă gura și nasul, atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu, când mergem la magazin sau când mergem să cumpărăm alimente sau în alte situații, de exemplu când mergem cu transportul public în comun, când intrăm în stația de metrou, evident în metrou, deci în interior masca este obligatorie. Este obligatorie, atenție, nu este o recomandare, este obligatorie păstrarea unei distanțe, distanța obligatorie între persoane este de 1,5 metri, asta însemnând distanța a două brațe (…) Igiena mâinilor devine obligatorie și este extrem de importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des și întotdeauna când venim acasă de la magazin sau de la o activitate în afară”, a susținut Iohannis.

Totodată, s-a aflat – de această dată de la Cotroceni – că se vor redeschide magazinele cu acces stradal. „Am spus la început: nu este cazul să ne relaxăm, dar anumite activități trebuie reluate. În acest sens se redeschide parțial comerțul, se pot redeschide, din 15 mai, magazinele care au acces din exterior, care au acces direct din stradă, se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele”, a mai punctat primul om în stat.

sursa foto: presidency.ro

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger