AcasăNewsIohannis, nu e si mana ta?

Iohannis, nu e si mana ta?

Cine-i tradatorul?

Poate este o capcana. Poate este o pista falsa. Dar, fara sa vrei, incepi sa aluneci pe panta scenaritei si a conspiratiilor. Poate ca, trecand impardonabil cu vederea peste gafele PSD, te afunzi si mai tare, crezand ca mergi spre adevar. Negasind raspunsuri logice la toate actiunile partidului esti tentat sa te gandesti ca altcineva e de vina si ca raul vine din alta parte. Si uite cum ajungi sa iei in calcul si antipatia nedisimulata a lui Iohannis fata de PSD si de Dragnea. Ba chiar si strambatul din nas al Occidentului, deranjat ca preluarea presedintiei UE, in 2019, se va face de o Romanie cu guvern de stanga. In urechile Bruxelles-ului, o Europa condusa de socialisti suna ca dracu‘!

Cine i tradatorul

Nu vor veni Donald Tusk sau Jean-Claude Juncker sa-i spuna lui Dragnea sa-si ia talpasita. Asta e doar in filmele cu prosti. Si nici nu au nevoie de asta, atat timp cat in Romania presedinte este Iohannis, recunoscut pentru atitudinea lui servila si duplicitara. Zmeu in curtea lui, cuminte ca un inger in curtea Europei.

Tradare si atat!

Ca a contribuit din plin la erodarea imaginii PSD este de notorietate. Iohannis nu a ratat niciun moment de a ironiza partidul, de a critica liderii Coalitiei si de a instiga multumile impotriva politicii duse. Scenele penibile si aberante din Guvern, din Parlament si din Piata Universitatii sunt de notorietate. Iar antipatia lui pare a fi capatat accente de ura viscerala in momentul in care Dragnea si Tariceanu l-au acuzat, la inceput doar voalat, ca patroneaza statul paralel, al carui benefeciar este. Cat de tare iubeste Iohannis PSD este cel mai bine ilustrat de declaratia din octombrie 2017, cand, inaintea remanierii, afirma ca isi pune serios intrebarea daca PSD mai poate guverna. Un semnal pe care nimeni nu l-a luat in seama. De ce? Si, ca tabloul sa fie complet, trebuie adaugata sfidarea unei tari intregi la numirea lui Grindeanu, facuta prin SMS, dupa ce si-a digerat caltabosii de Craciun, dar si incercarea de a-l atrage pe Tariceanu de partea lui, avertizandu-l ca intra intr-un razboi care nu-i apartine. Un razboi anuntat din prima zi. Un indemn la tradare, deci. Pentru el poate n-o fi mare lucru, dar pentru romani tradarea are un singur nume: tradare si atat!

Taind in carne vie

Nu o fi Iohannis chiar Zmeul Zmeilor, dar are de partea lui toate parghiile necesare pentru a rasturna orice joc. Iar, in privinta lui Dragnea, mai beneficiaza si de o conjunctura favorabila lui, dar potrivnica acestuia. Cu o condamnare la activ  si incurcat in alte dosare penale, Dragnea a devenit santajabil. Altfel spus, liderul PSD stie, si el, ca atunci ti se infasoara sfoara pe ghem nu mai fugi pe unde vrei si nu te mai misti asa de lejer. Chiar si libertatea de optiune se diminueaza. Ai de ales intre marul mic sau nimic. Dar, dincolo de toate acestea, Dragnea isi are propriile pacate. S-a inconjurat de ciudatenii politice, de oportunisti, de lesinati dupa un oscior de ros si de impostori. De oameni care au ajuns pe listele de alegeri ale partidului dintr-o gluma idioata a politicii – sau nu? – si care cred Parlamentul este o fabrica de unde iesi la pensie tragand chiulul. S-a inconjurat de pigmei in gandire, apti doar pentru a face sluj in arena partidului. Asta, ca sa nu vorbesc despre cei care au un apetit deosebit pentru tradare. Ca tradarea vine, acum, de la baronii in care, nu se stie de ce, a avut incredere, e o poveste incalcita si foarte lunga, pe care Dragnea o poate rezolva intr-un singur fel. Taind in carne vie, chiar cu mana lui.

Cine e antrenorul?

Din nefericire, liderul PSD nu va intelege nimic din scandalul cu Mihai Tudose, fie ca ar fi fost provocat, fie ca ar fi consecinta fireasca a modului de a conduce, aproape sacrificand partidul. Va continua sa faca aceleasi greseli, alegandu-si oamenii de incredere din agenda de telefon. Si crezand, in continuare, ca partidul este el. Eroare fatala. Lumea a ales PSD pentru doctrina, nu pentru ca este condus de Liviu Dragnea. Orgoliul lui necontrolat, dar si situatiile limita in care a ajuns au facut ca alegerile lui sa se faca de pe o plaja nu  numai restrictiva in oferte, dar si foarte bine controlata. Exact cum spunea Gabriela Firea, fara a-i ridica acesteia un monument pentru inteligenta, a ales si numit oameni fara a se consulta cu nimeni. Ghinion! Si nu degeaba il parafrazez pe Iohannis, pentru ca langa Dragnea au fost plasati, din timp, oameni a caror formare – profesionala?-  s-a facut sau desavarsit prin scolile celui mai important serviciu de informatii. Refuz sa cred ca e doar o intamplare. Dupa cum refuz sa cred ca Dragnea nu le stia trecutul. Grindeanu, acum Tudose, premierul, si Gabriel Vlase, vicepresedintele Camerei Deputatilor. Pe margine, Marcel Ciolacu e la incalzire, asteptand fluierul arbitrului si semnalul antrenorului. Un antrenor care, in mod cert, nu se numeste Dragnea.

author avatar
Valentin Boeru
4.208 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Patriotilor”, aratati lumii ca sunteti si ganditori, nu numai simtitori!Mai aveti o mana libera;duceti cealalta mana la cap!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger