AcasăNewsIohannis muta-n PSD

Iohannis muta-n PSD

Dupa patru ani de somn profund, actualul presedinte surprinde lumea cu tehnici politice de-a dreptul selecte

Conform unor zvonuri, Klaus iohannis le-ar fi facut o oferta irezistibila pesedistilor: renuntati la Dragnea si va pastrati guvernarea.

Dupa patru ani de somn profund actualul presedinte surprinde lumea cu tehnici politice de a dreptul selecte

Cu o zi inaintea motiunii de cenzura, piata a fost inundata de informatii legate de un pact de ultima ora propus de Klaus Iohannis social-democratilor, ceva gen.”puneti umarul la trecerea motiunii de cenzura si in schimb va numesc un nou premier si toata lumea e multumita”. Toata lumea mai putin Ludovic Orban si liberalii lui, dar asta e o alta problema in care in mod cert nu s-au incurcat nici pesedistii si nici Iohannis. Revenind la zvoneri, o parte dintre acestia sustineau si ca Iohannis ar fi gand la gand cu bucurie cu multi pesedisti cu conditia sa o mai adauge la oferta si pe Laura Codruta Kovesi. Respectiv sa se angajeze si ca o va revoca pe aceasta din fruntea DNA imediat dupa ce se linistesc apele. Daca asa au stat sau nu lucrurile si daca cele doua parti au cazut la pace vom vedea chiar astazi. Indiferent de rezultat, trebuie insa remarcata trezirea lui Klaus Iohannis din lungul sau somn politic.

Cui apartine mintea desteapta de pe urma?

Despre abilitatile politice ale actualului presedinte nu se poate spune mare lucru. Tinind cont de prestatia lui Iohannis din 2014 si pana acum, ele ori nu exista ori au fost tinute in amortire. Si la fel de umbrita a fost si munca consilierilor sai cotrocenieni – a caror calitate profesionala a si fost pusa la indoiala de multa lume. Daca insa este adevaart ca Iohannis a negociat cu pesedistii si inca in termeni atat de rezonabili, miscarea este una intr-adevar geniala si ca urmare se naste intrebarea: daca este atat de bun, de ce a stat Iohannis pana acum cu fundul pe camasa, favorizand deteriorarea situatiei politice la o cota de-a dreptul alarmanta pentru tara? Evident, exista si varianta in care Iohannis este Iohannisul deja cunoscut si mintea desteapta de pe urma judeca de pe alti umeri, ai unui consilier de ultima ora de exemplu. Cine exact, nu se stie, dar este vorba despre un personaj cu adevarat destept si toba de carte politica. Si asta spre deosebire de liderii actualei Opozitii, intre noi fie spus.

author avatar
Simona Badulescu
974 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger