AcasăNewsIohannis, mut in fata Germaniei

Iohannis, mut in fata Germaniei

Presedintele a stat drept in fata Germaniei. Ca un ghiocel de drept

Am in fata ochilor doua texte. Unul este al presedintelui Klaus Iohannis. Celalalt, al ambasadorului Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt. Ambii au rostit alocutiuni la  receptia organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana. Textele seamana izbitor de mult, e greu sa-ti dai seama cine de la cine s-a inspirat. Daca as spune ca Iohannis a copiat de la neamt, s-a enerva si i-ar juca muschii sub pielea obrazului de protocol. Daca as da vina pe ambasador, mi-e ca mi-ar reprosa ca, de la lectia cu Cenusareasa incoace, nu a mai copiat nimic, or mie nu mi-a placut de fata asta. Cred ca cea mai buna solutie este sa ma las furat de ideea ca s-au inteles inainte.

Presedintele a stat drept in fata Germaniei Ca un ghiocel de drept

Vorbeste Klaus Iohannis despre impozitarea anumitor sectoare, vorbeste si ambasadorul despre asta. Da presedintele tonul la lipsa dialogului si a consultarii celor afectati in mod direct de deciziile guvernului, deschide si ambasadorul partitura cu nesiguranta creata in randul investitorilor.

Numai cu voie de la Inalta Poarta

A vorbit Iohannis despre multinationale si impozitare, uite cum si-a insusit si ambasadorul ideea si a condamnat in limbaj diplomatic prezentarea publica si pausala a companiilor straine ca fiind problema sau chiar dusmanul societatii. N-or fi chiar dusmanii romanilor, dar nu stiu cum se face ca imediat cum s-a vorbit de „taxa pe lacomie”, au si sarit ca arse firmele care se simteau cu musca pe profit, iar Iohannis, fara talent, le-a luat apararea. Si de atunci nu se mai opreste. A vorbit Marele Om de lipsa unui studiu de impact a masurilor luate de guvern, hop si ambasadorul exact cu aceeasi tema. Ba, mai mult, Cord Maier-Klodt a considerat ca ar fi indicat sa informam din timp, in mod deschis si transparent, depre planurile noastre si dupa aia sa luam masuri. Ma abtin, nu pot sa spun ce consider eu. Nu ma pricep la limbajul diplomatic, uneori am noroc si mai intuiesc capcanele dar, in limbaj colocvial, spusele ambasadorului se traduc prin „nu puteti sa faceti nici aia, nici celelalte, daca nu va dam noi voie”. Si noi, cum s-o rezolvam? Nu de alta, dar suntem la noi in tara, unde credem ca nu trebuie sa cerem voie.

Cine e sfantul zilei?

Iohannis nu a avut nicio reactie din care sa rezulte ca ar fi presedintele Romaniei si ar apara punctul de vedere al acesteia. Nici macar cand ambasadorul, voalat si nu prea, ameninta cu retragerea firmelor. Nu pentru ca ar fi ceva prestabilit, nu pentru ca in alte locuri ar fi mai bine, ci pentru ca nesiguranta investitorilor este tot mai pregnanta si, din cate se vede, asa va fi si maine. Si, in fond, de ce sa reactioneze sasul mecanic? Gestul ambasadorului se inscria perfect in socotelile lui de a arata din partea cui primeste sprijin si pe cine are in spate. Nu de ambasador e vorba aici, ci de Germania pe care acesta o reprezinta. Este o alta confirmare – a cata? – ca rolul lui Iohannis este de a conduce Romania dupa cum i se cere dimprejurul Angelei Merkel, cu extensii pana la Bruxelles si alte cancelarii europene. Culmea este ca niciuna dintre tarile care tin trena Germaniei si care ne invata cum sa ne stergem pe pantofi inainte de a calca pe covoarele Uniunii Europene nu se poate lauda cu vreo incoronare intre sfinti.

Clubul select al spagarilor

Olanda, cea mai vehementa cand vine vorba de intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, se balbaie cand o intrebi cum e cu spalatul banilor la ING Bank. Si tot acolo, firma VimpelCom a fost usurata de 795 de milioane de dolari, printr-o amenda pentru mita. Din Danemarca, Danske Bank a intrat in top prin suspectarea de implicare in practici financiare dubioase. Nu cu mult, ci doar cu echivalentul a nu mai putin de 150 miliarde dolari obtinuti din activitati ilicite pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, bani spalati intre 2007-2015. Nici francezii nu sunt mai brezi, doar ca se fac ca au uitat de amenda de 772 milioane de dolari primita de compania Alstom pentru prea multe incurcaturi cu mita. Iar Suedia, cea care o innobila pe Laura Codruta Kovesi cu Ordinul „Steaua Polara”, se poate si ea lauda cu o amenda de 965 de milioane de dolari data firmei Telia Company AB pentru niste operatiuni financiare pe care romanii, nestiutori de carte, le numesc spagi.

Cine ne urecheaza

E Germania cu ceva mai presus? Intr-un fel da, pentru ca niciuna dintre tari nu a reusit performanta sa insele intreg mapamondul cu atata talent cum a facut-o ea cu noxele de la autoturismele exportate. Dar nici n-a luat amenda de 1,6 miliarde de dolari cum a incasat Siemens, tot pentru mita. Nu ar fi singurele succese ale tarii conduse de Angela Merkel. Bagacioasa, Germania nu a precupetit niciun efort de a ne invata cum sta treaba cu justitia, desi noi nu simteam nevoia. Vehementa in declaratii, ambasada  isi exprima ingrijorarea fata de refuzul senatorilor de a incuviinta arestarea lui Dan Sova. A se citi ca ne facea cu ou si cu otet. Acum, ca s-a dovedit cat de ilegal a fost completul care l-a condamnat, ambasada tace. Mai mult, Elmar Brok, cel mai vechi si mai puternic europarlamentar german, cerea cu indarjire aplicarea Articolului 7 din Tratatul UE impotriva Romaniei, adica suspendarea dreptului de vot. Ce coincidenta! Cum a zis Iohannis ca nu suntem pregatiti de preluarea presedintiei Consiliului UE, hop si Brok cu Tratatul UE si suspendarea. In schimb, cand fostul presedinte german Christian Wulff a fost obligat sa demisioneze ca urmare a implicarii intr-un imens scandal de coruptie, Brok a tacut. Germania, la fel. Iar UE avea un pic de treaba, nu era acasa. Iar Brok, acum este implicat in cea mai mare smecherie cu taxe percepute vizitatorilor Parlamentului European, desi acestea erau asigurate de Parlament.

author avatar
Valentin Boeru
3.658 afisari

8 COMENTARII

  1. Nicio surpriza din partea Mutalakului,dupa cum s-a observat este ruda cu Pontakul,care la randul lui este ruda cu australopitekul,fiind numit chiar de stapanul de la Berlin guvernator general al Coloniei,nu degeaba a primit cea mai mare distinctie de la stapan,unii zic ca o primesc numai gradele cele mai mari din armata germana,as o fi.

    • ” VIDEO Trebuie sa ascultati asta ”- Comisarul.ro de astazi , 31.01. 2019 , ora 6:52 . Textul , preluat de pe Reportaje live, folosit de doctorul Stoenescu , fost candidat la primaria Giurgiu . Dureros de adevarat , cine are ochi , SA VADA , cine are urechi , SA AUDA !

  2. O parte din romani care cunosc mai multe limbi si urmaresc masmedia internationala cunosc destul de bine cine este de fapt Klaus Werner Iohannis si ce interese apara.Pacat ca in momentul de fata avind in vedere presedintia UE nu se pote face nimic acestui om care face tot ce pote pentru a bloca guvernul si interesele Romaniei

  3. Banii n-au miros , companiile multinationale care exporta coruptie sunt depistate si suporta consecintele .Asta nu ineamna ca guvernele tarilor de unde provin multinationalele sunt implicate . 8 directori ai grupului german Siemens sunt acuzati in SUA si pasibili la 25 de ani de puscarie pentru mituirea unor oficiali argentinieni cu 100 milioane dolari timp de 10 ani pentru obtinerea unui contract de 1 miliard ce viza carti de identitate ,Thomas Borgen ,directorul executiv si Ole Anderson presedintele Danske Bank si-au dat demisia si sunt in ancheta , ING Bank -Vimpel .Com -spalare de bani pentru carteluri de droguri mexicane . Transparency International claseaza Danemarca pe primul loc la eradicarea coruptiei , niste smecheri deferiti justitiei pot apare izolat in cea mai perfectionista tara , important ca sunt prinsi si suporta consecinte materiale astronomice plus repercursiuni penale . Romania se ” mandreste ” cu faptul ca este A PATRA cea mai corupta tara din U.E dupa Grecia , Bulgaria si Ungaria si ocupa locul 61 la nivel mondial din 180 de tari . Cine e vinovat ca , din 2016 ,nu am mai prins decat plevusca si nimic serios ? Cine este vinovat ? Normal , DNA-ul ! Dar ce sa mai pazeasca DNA-ul daca s-a dat comanda sa fie facut muci precum Justitia si infractorii judeca judecatorii ? Doua intrebari de final pentru domn Boeru : 1. A fost de ajutor textul redactat de Liviu Plesoianu catre Comisia LIBE din Parlamentul European ? 2. Danske Bank a fot implicata in practici financiare extrem de dubioase cu oligarhi rusi . Ai cui credeti ca erau cei 234 de MILIARDE de dolari ? Articolele lui Chifu din Evz.sunt adevarate ?

    • hai sa fim un pic seriosi. clasamentul ala este muci. sa vezi coruptie in Crotia, dar este cotata mai bine ca noi si mai sunt cateva state pe care le-as arata cu degetul fara sa clipesc ca gresesc. Domnu Boeru a omis inchiderea marelui dosar EADS in Germania. In ceea ce priveste DNA fac pipi pe aceasta institutie ca poate o inec. Ce dosar de mare coruptie a facut pana in 2016. Arata-mi si mie unul macar. Pana si dosarul Microsoft s-a facut pe denuntul Guvernului Ponta dupa un raport al Corpului de control al guvernului, iar ANRP nu intra in veci pe rol daca Codruta nu avea niste rafuieli personale. DNA s-a ocupat de rafuieli politice. In loc sa se ocupe de marea coruptie ea umbla dupa abuz in serviciu de doi lei. DNA era mai interesata de statistici, decat de recuperat miliardele furate din Romania. Avem DNA de mai bine de 15 ani si te intreb cinstit – unde-i marea coruptie? Cine a scos din Romania miliardele de care se vorbeste? Procesul lui Nastase o mare farsa, un omagiu adus lui basescu, dosarul lui Voiculescu a ajuns la CEDO si o sa avem o surpriza cat casa poporului de mare…Unde-s domnule marii corupti? Aia adevarati, aia care au facut sute de milioane de dolari? Daca nu stii iti spun eu – sunt liberi si se falsec cu averile lor. Unde sunt MITUITORII, adica corporatiile care bantuie prin Romania si o spoliaza cum vor…JUSTITIA? Hai sa fim seriosi. Traiesc din 1998 in preayma justitiei, iar dacaa ai face un sondaj pe coridoarele tribunalelor 90% din justitiabili spun ca vin ca la LOTO, ca nimic nu are legatura cu legea – fie judecatru e prost, fie e prea obosit, fie e prea nepasator, dar adesea este intr-o retea cu procurorul si un om din servicii sau cu un avocat purtaor de influenta si bani…Asta este cu adevarat justitia. legile justitiei, asa cum sunt acum,, inca nu feresc justitiabilul de CORUPTIA din SISTE;///

      • Pantomymous , ne-ai impresionat pana la lacrimi , vinzi bilete la LOTO in incinta tribunalului din 1998 ? Se vede , ai acumulat cunostinte solide , poti sa-ti deschizi o gogosarie model la asemenea pregatire .

  4. Ura nemtilor impotriva romanilor izbucnweste din vocele mortii naziste ale infractorului naziost Klaus Werner Iohannsi si ale ambasadorului german cel care ii este complice.
    Iata aici, demn vocea Romaniei: ” Germania nu a fost NICIODATA prietena Romaniei! Si nu numai!Sa vii tu ambasador sa dai lectii de moralitate cand MAI IERI comandourile teroriste Antifa cu sediul la Berlin si sucursala la Sibiu s-au implicat in tentativa de lovitura de stat din 10 August ( fara ca BND ul german sa informeze autoritatile romane , lasand SRI ul in opsaid !) mi se pare atitudine NERUSINATA ! Atitudinea DISCRIMINATORIE a nemtilor privind intrarea Romaniei in Spatiu Schengen , unde noi am indeplinit toate cerintele e dovada OFICIALA clara a acestei atitudini Ca ei sprijina pe fata pe Iohanis in actele lui antiConstitutionale , ba il si platesc in vazul lumii – pt discriminari politice-e deja SFIDARE PE FATA! Basca strecoara si amenitari….Ar vrea acum sa il si pupam TOTI pe hotul de case , ca sa fie bine , ca sa nu fie rau…pt romani!”.

    • Livia , personalul de la ospiciu v-a pus apa in piscina cand sariti de la trambulina ? Fa rost de o casca de protectie , atenueaza izbitura .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger