Cauta

Iohannis, monolog cu jurnaliști teleghidați

Puțin îi pasă lui Klaus Iohannis că râd cetățenii de el fiindcă se sperie de o confruntare „live” cu Viorica Dăncilă! Șeful statului are felia lui de public fidel și este una suficient de groasă, iar când vrea să transmită ceva convoacă o mână de ziariști aserviți la discuții „libere”. Așa a făcut miercuri, doar că la sediul PNL (!) au venit mai mulți jurnaliști decât trebuia, drept pentru care președintele i-a triat ca-n bancul ăla despre rasism, cu șoferul de autobuz – albastru deschis în față, albastru închis în spate. Șueta a durat puțin peste o oră, dar a fost mai mult un monolog silabisit, întrerupt din când în când de întrebări cuminți, atent formulate sau cu grijă citite din telefoanele mobile, după caz și pricepere.

 „Lucrul bine făcut înseamnă că, periodic, avem datoria de a veni în faţa românilor, de a comunica onest şi responsabil ce etape am parcurs, în ce stadiu suntem, cât am făcut din ce ne-am angajat şi ce urmează mai departe. Aşa voi proceda eu, în calitate de preşedinte”. Vorbe înălțătoare rostite în 2014. Klaus Iohannis stătea cu mâna întinsă după votul cetățeanului de rând, nu avea de partea lui niciun STS care să-i garanteze victoria, pardon, care să-i numere voturile și nici „liberalii” nu erau pe atunci la „butoane”. Anii au trecut, iar în 2019, după un mandat consistent, avem președintele pe care-l merităm. Fuge de dezbateri televizate ca dracul de tămâie, lipește etichete oamenilor cu ușurința angajatului de la Fabrica de timbre, ignoră chintesența unei campanii electorale.

La începutul anilor ’90, când România făcea primii pași în democrație, iar la Sibiu se derulau afaceri dubioase rămase și azi neelucidate, un milionar lăsa Occidentul pentru a pune umărul la iluminarea țării prin cultură, educație și conștiință. Numele lui este Ion Rațiu, personajul care a dat, poate, cea mai curată definiție a noțiunii de democrație. „Voi lupta să aduc elementul esenţial al democraţiei, care nu este jocul numelor, al cifrelor, cine are majoritate, cine are mai multe voturi… Asta nu e democraţie! Democraţia însemnează o înţelegere că omul este în centrul societăţii şi totul se învârte în jurul lui. Democraţia însemnează că-l asculţi pe om şi pe urmă îi respingi punctul de vedere. Chintesenţa democraţiei se poate exprima într-o singură frază – voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fi de acord cu mine!”.

Azi, toți liderii politici stau cu democrația în gură, dar nimeni nu vrea să-i înțeleagă menirea. Ca un atotputernic judecător, Klaus Iohannis dă sentințe inatacabile în cazul adversarilor politici și arestează la domiciliu subiectele sensibile care îl vizează. Într-o postare pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase îi atrage atenția președintelui că aroganța s-ar putea să-l coste. România are nevoie de echilibru politic, iar cel care îl garantează este chiar liderul suprem al țării!

Iată ce-i transmite Năstase, poate cel mai experimentat om politic al momentului:

„Candidatul Iohannis spunea aseară (n.n. – miercuri seară) că respectă cutumele. Una dintre cutume este organizarea de dezbateri între contracandidații la alegerile prezidențiale, în special înaintea turului 2. Iohannis nu vrea, însă, să respecte această cutumă. Propune «suplimente alimentare» – conferință de presă plus o dezbatere cu el însuși, săptămâna viitoare. Și care ar fi justificarea? Faptul că Viorica Dăncilă are broșă și nu are șapcă de la Trump? Mai concret, ea nu s-ar fi purtat democratic… Povestea asta cu «condiționalitatea democratică» a fost inventată de americani în timpul Războiului rece și perfecționată de ei imediat după (…) Vă reamintesc vizitele lui Biden, Nuland, Gordon în România și presiunile politice pe care le-au făcut, se pare că inclusiv pentru avantaje economice (…) Și, în definitiv, într-o lume civilizată, singurul «judecător de democrație» îl reprezintă poporul, alegătorii. Cu ce temei candidatul Iohannis împarte românii în democrați și ne-democrați? Cu ce temei «democratic» cere el desființarea unui partid politic? (…) Și, în definitiv, cu ce drept candidatul Iohannis își permite să afirme că Viorica Dăncilă, candidatul PSD, votat democratic de peste două milioane de cetățeni în primul tur, nu se califică «democratic» pentru o dezbatere publică? Jenant… A afirmat că principala sa realizare a fost dărâmarea guvernului României. Tristă «realizare» pentru un bilanț al activităților timp de cinci ani ca președinte al statului, mediator între puterile acestuia”.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version