AcasăNewsIohannis minte. N-a avut ghinion

Iohannis minte. N-a avut ghinion

O casă. Apoi încă una. Și încă una. Până a ajuns la șase. La care se adaugă Palatul Cotroceni. După, o vilă pe malul Herăstrăului, cu renovări de peste un milion de euro. Și ghinionul unde e?

Așa spunea prin 2014: „Ghinion!” Devenise proverbial. Rezuma totul la „Ghinion!” Când îl întrebai de ce alți profesori nu și-au luat case din meditații, răspundea invariabil: „Ghinion!” Când îi căutai dosarele, parcă îl și vedeai. Domicilia în vârful puterii și scrâșnea din fălci. Ghinion! Dacă nu i le găseai, iar „Ghinion!”

Dosar cu 15 martori

Casele, obținute din meditații. Nu toate, doar prima parte. Restul, din banii luați din chirii. Ghinion! Nu se pupă. Dacă socotești câți bani i-ar fi trebuit, rezultă că tot Sibiul s-a dus la Facultatea de Fizică. Alt ghinion. Abia dacă mergeau cinci pe an. Și zece dacă mergeau, tot ghinion. Niciunul nu a ajuns la NASA. Rezultă că Iohannis era vai steaua lui de profesor. Ăsta da ghinion! După un timp, ghinionul s-a spart. Avea noroc la case. Instanța a stabilit că două sunt luate cu acte false. Ghinion? Nici vorbă. A durat 13 ani până s-a ajuns la asta. Casele au produs. Unde e ghinionul? Au rămas 320.000 de euro de dat statului. Ghinion? Nu, pentru că nu-i va returna. Întâia Doamnă Geta a Țării s-a ales cu dosar penal. Cică a făcut un fals. Și ăsta e ghinion? Nu, pentru că dosarul a ajuns la procurorul potrivit. Au fost audiați 15 martori și jumătate. Carmen Iohannis, Carmen Georgeta Iohannis, Geta Iohannis, Jorjeta Iohannis, încă o doamnă cu batic pe cap, tot Iohannis, apoi o doamnă care a venit noaptea la Parchet, tot Geta Iohannis și încă cinci doamne Iohannis și jumătate. E vorba de jumătatea de jos, atât s-a putut vedea de sub palton. Dosarul s-a clasat din lipsa perspectivei spre jumătatea de sus. Acum, doamna aceasta Getuța a lu’ Iohannis s-a pomenit cu o casă pe cap. Alta. Moștenire din partea unei rude care este mătușă cu cineva care cunoaște pe altcineva care e vecin cu un văr de succesiune cu cine trebuie. Nu știu ce fac alde Iohannis cu atâtea case. Am văzut în filme că președinții, la terminarea mandatului din buletin, iau după ei doar fanfara și trei salve de ‘aidi, pa! Cred că Doamna Geta nu. Nu a decorat-o președintele cu Ordinul de Noroc în grad de Mare Moștenitor.

author avatar
Valentin Boeru
2.062 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger